За молоком і молочними продуктами закріпилася репутація здорових і корисних. Звичайно, ці продукти джерело білка, жиру, вітамінів і одні з головних джерел кальцію - мінералу, необхідного для кісток і зубів. Але є люди, яким молочні продукти замість здоров'я завдають шкоди.
У зоні ризику, насамперед ті, хто страждає від нестерпності лактози, пише
tsn.ua
Буває так, що люди борються з неприємними симптомами після вживання молочних продуктів протягом багатьох років, перш ніж дізнаються, від чого в них виникає дискомфорт.
Багато людей, в яких є нестерпність лактози можуть важко перетравлювати свіже молоко, але на кисломолочні продукти з лактозою дискомфорту не виникає. Наприклад, м’який сир, твердий сир або йогурт.
Ці продукти виробляються з використанням процесів бродіння, які розщеплюють більшу частину лактози. І якщо такі кисломолочні продукти не викликають небажаних реакцій в організмі, вони можуть і далі залишатися в раціоні харчування.
Головне, визначити для себе вид продукту і частоту його вживання.
Тим, хто молочні продукти виключає повністю, слід пам'ятати, що у разі безмолочної дієти, важливо стежити за наявністю в раціоні інших джерел кальцію, вітаміну А, В2 і вітаміну Д для попередження їх дефіциту.
Будьте здорові та стежте за тим, що їсте.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
25-07-2020, 01:40
0
1 418