RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Егоїстичні» вчинки, які вказують на те, що особистість психологічно зріла

Якщо людина вміє охороняти свій особистий простір і інтереси, це часто зустрічає негативну реакцію оточуючих. Її починають звинувачувати в егоїзмі та інших гріхах. Де ж межа між егоїстичною поведінкою і поведінкою психологічно зрілої особистості?

Давайте розбиратися, інформує Ukr.Media.



Егоїзм — це не завжди погано, як більшість з нас звикли вважати. В усьому винне виховання, коли нам казали: "не будь егоїстом", "ти думаєш тільки про себе", "треба ділитися" та ін.

Однак, наші егоїстичні прояви не завжди свідчать про те, що ми вчинили неправильно. Припустимо, людина лише перестала бути непомітною і навчилася відстоювати свої інтереси. А це, виявляється, дратує оточуючих.

Адже, якщо ви впевнені в собі, ви не залежите від думки інших людей. І часто чуєте на свою адресу звинувачення в егоїзмі.

Не соромтеся робити ці речі:

Вимагати компенсації

Недостатньо висока на вашу думку якість будь-якого обслуговування служить підставою для невдоволення і скарг. Нічого немає поганого в тому, щоб висловити своє незадоволення обслуговуванням, якістю купівлі та обґрунтовано запропонувати виправити ситуацію.

Якщо цього не відбувається, ви маєте повне право на компенсацію.

Види компенсації:

- безкоштовна послуга,

- повернення дефектного товару,

- знижка, подарункова картка,

-компенсація у формі разової суми.

Як правило, адміністрація компетентна вирішувати такі проблеми.

Байдикувати

Якщо ви відчуваєте свою провину із-за низької продуктивності або недотримання строків, це є симптомом заниженої самооцінки в купі з почуттям відповідальності.

Проблема в тому, що ми нерідко забуваємо, що час від часу корисно зупинитися, зробити паузу і присвятити час своїй персоні.

Не брати участь у плітках

Плітки на роботі, в дружньому колі — досить поширена звичка, і відмова від участі в них може бути розцінена неадекватно, навіть призводить до конфліктів.

Має сенс висловити свою думку відверто, навіть якщо це комусь тон здасться неввічливим.

Розділяти особисте і професійне

Це нормально — просити клієнтів, колег не турбувати вас після 18.00 (19.00 тощо). Не всі розуміють таке прохання. Але здатність диференціювати особистий і професійний простір — це не прояв егоїзму, а спосіб профілактики вигорання.

Займати своє місце

Припустимо, ви знаходитесь у літаку чи поїзді. І тут неодмінно знаходяться персони, які з якоїсь причини горять бажанням помінятися з вами місцями. Якщо ви цього не хочете, можете з чистою совістю цього не робити. І виправдовуватися це зовсім не обов'язково.

Просити підвищення / збільшення заробітної плати

Чому ми часто відмовляємося від просування по службовій драбині? Можливо, нас гризуть сумніви, що ми недостатньо гарні для більш високою і престижної посади.

Однак потрібно просити керівника про підвищення, якщо ви упевнені, що "переросли" свою посаду, заслуговуєте кращого і маєте для цього достатній потенціал.

Припинити виступати в ролі чиєїсь жилетки

Якщо подруга методично телефонує вам щодня телефоном, щоб поплакатися і в черговий раз поскаржитися на долю, може, настав час підкоригувати ваші відносини?

Дружба покликана дарувати обопільну радість, надихати. А не представляти модель "енергетичний вампір — громовідвід". Потрібно допомагати і підтримувати друзів, це безумовно.

Але це можна робити правильно:

- постаратися допомогти другу перестати відчувати себе жертвою;

- дати розумну пораду, висловити свою стурбованість;

- пам'ятати про власний сімейний і психологічний комфорт.

Задумайтеся: з вами дружать або просто використовують.

Робити щось для себе

Приносити користь людям — благородно, але це не завжди закінчується благополучно. Психологічно зріла людина у змозі відокремити власні реальні бажання від нав'язаних ззовні. Забувати про свої персональні мрії у жодному разі не слід.

Не боятися громадської думки

Вміння вільно висловлювати свої емоції і думки притаманне гармонійній, сильній особистості. Така персона не побоїться сказати "ні" зустрічі або відносинам з тим, з ким її не цікаво. Сильна людина має чітко сформовану життєву позицію та погляди. Її дуже важко збити з наміченого життєвого шляху.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
20-07-2020, 00:24
Коментарів 0 Переглядів 1 486

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.