DataLife Engine > Новини Чернівців / фоторепортаж > «Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників

«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників

«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників


З 4 по 5 жовтня на Центральній площі Чернівців триває ярмарок-презентація продукції локальних виробників "Купуй чернівецьке – підтримуй свого виробника".

Про це пише molbuk.ua



Подія об’єднала десятки підприємців і майстрів із Чернівців та навколишніх регіонів, які представили найрізноманітнішу продукцію — від традиційних буковинських сирів і меду до домашньої випічки, чаїв, солодощів та виробів із дерева.

Серед учасників — Чернівецький хлібокомбінат, який представив різноманітну випічку, солодощі та караваї.

"Ми привезли наші традиційний хліб, здобу, тістечка. Також робимо торти й караваї на замовлення", — розповіла продавчиня Аліна.





Окремою візитівкою ярмарку стала “Пряна слива по-буковинськи” — унікальний продукт, який чернівчани виготовляють за давнім рецептом ще з австрійських часів.

"Це справжня гордість Чернівців. Така слива чудово смакує до сирів, десертів чи алкогольних напоїв. Власне, вона й отримала назву “ Ганна Шпет” — як і наша місцева кав’ярня", — розповів власник Сергій.





З Берегомету приїхали майстри трав’яних чаїв і сушених грибів. Їхні чаї мають не лише корисні, а й естетичні властивості — бутони під час заварювання розкриваються, наче живі квіти.

"Ми збираємо трави самі у Вижницькому районі. Усе натуральне. Наш бренд називається “Трав’єн” — це крафтова продукція буковинських Карпат", — зазначає власник, Володимир Центрак







Окрім цього, на ярмарку представлено буковинські меди, що виготовляються за давніми родинними традиціями. Як розповідають пасічники, їхня справа передається у спадок — від дідів і бабусь до батьків, а тепер уже до нинішніх власників.

Така спадковість, кажуть, зберігає не лише рецепт, а й душу ремесла, тож кожна баночка меду має свій характер і смак Буковини.





Свою продукцію представила також високогірна сироварня “Будз-Баран” із Косівщини.

"Наш акцент — це якісна витримка. Маємо тверді сири, витримані по шість місяців, і м’які сорти, які смакують усім", — зазначили виробники.







На ярмарку можна скуштувати мед із різнотрав’я та акації від пасічників із села Михальче.

"Ми самі вирощуємо виноград, тож привезли і його кілька сортів. Усе натуральне, з власної пасіки", — каже продавець Валентин.





Також свою майстерність продемонстрували умільці з Косова, які працюють із деревом.

"Виготовляю речі з дерева вже 36 років. Це і кухонні вироби, і декоративні предмети", — каже Михайло, майстер із Косова.





Ярмарок-презентація триватиме до 20:00. Чернівчан і гостей міста запрошують відвідати захід та долучитися до ініціативи.



Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад