RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Хто на виліт із міськради: у Чернівцях 9 депутатів можуть скласти свої мандати

Депутати Чернівецької міськради у 2018-му році відзначились не лише невисокою продуктивністю, а й ігноруванням роботи профільних комісій. Висновки дослідження "МБ" – дев’ять депутатів мали би претендувати на виліт із міськради через безвідповідальне ставлення до обов’язків.

Хтось прогуляв половину, а хтось – жодного



Депутати міськради за весь 2018 рік провели у сесійній залі півтора місяця: відбулися 44 чергові та позачергові сесії ради. Сесійних засідань цього року пропустив найбільше представник фракції "Рідне місто" Віталій Михайлішин – 21 засідання. Це майже 50 відсотків від загальної кількості сесій. Друге місце у рейтингу депутатів-прогульників посів його однопартієць Анатолій Чесанов, у якого зафіксовано 16 прогулів. "Бронзу" в поєдинку найбільш безвідповідальних депутатів щодо відвідуваності сесій здобув депутат від фракції "БПП "Солідарність" Віктор Савчук з показником 15 прогулів.

Однак є депутати, які відповідально ставилися до роботи. Скажімо, Юрій Бурега з "Батьківщини" та секретар міськради Василь Продан. У них не зафіксовано жодного прогулу сесійних засідань цього року.

По одному прогулу сесій мають депутати Михайло Яринич ("Народний контроль"), Богдан Ковалюк (позафракційний), Володимир й Тетяна Бешлеї з "Рідного міста".

Бізнесмени на комісії не ходять

Водночас постійні профільні комісії депутати відвідують не так активно, як сесії. Через це дев’ять депутатів могли би втратити свій мандат.

Найменш відповідальним обранцем у цій категорії виявився "рідномістянин" Анатолій Чесанов, який пропустив 13 із 15-ти засідань профільної комісії з питань житлово-комунального господарства. Його колега по фракції Валерій Чинуш прогуляв 11 із 13-ти засідань "гуманітарної" комісії міськради.

Третє місце у рейтингу депутатів-прогульників дісталося представнику "БПП" Сергію Грекову, в якого зафіксовано дев’ять прогулів засідань комісії з гуманітарних питань.

Хто на виліт із міськради: у Чернівцях 9 депутатів можуть скласти свої мандати


За ним йде депутат "БПП" Денис Затірка, який за перший рік своєї діяльності у міськраді (став депутатом наприкінці 2017 року після того, як депутат Наталія Якимчук достроково склала повноваження, - авт.) пропустив вісім із 12-ти засідань комісії з питань бюджету.

Негативний показник у складі "регламентної" комісії продемонстрував депутат "Рідного міста" Юрій Ткачук: сім прогулів з 11-ти засідань. Таким же результатом може "похвалитися" депутат "БПП" Віктор Савчук, який входить до цієї ж комісії.

Не відзначається особливою сумлінністю у своїй депутатській діяльності і син голови облради Артур Мунтян з фракції "Батьківщина". У нього зафіксовано сім прогулів бюджетної комісії (загальна кількість засідань – 12). За ним – депутат "БПП" Андрій Кавуля, який не відвідав вісім із 15 засідань комісії з питань ЖКГ.

Замикає "дев’ятку" безвідповідальних обранців депутат "Рідного міста" Віталій Михайлішин, який пропустив половину засідань комісії з питань економіки та підприємництва.

Таким чином, усі ці дев’ятеро депутатів є кандидатами на складання мандатів, оскільки допустили таку кількість прогулів, яка, згідно з Регламентом роботи Чернівецької міської ради, дає підстави розпочати їхнє відкликання.

З цього приводу "МБ" звернувся з листом до Чернівецької міської ради.

Що каже регламент ради

"У разі пропуску депутатом упродовж року більше половини пленарних засідань ради або засідань постійної комісії, членом якої він є, невиконання ним без поважних причин рішень і доручень ради та її органів, рада, за висновком постійної комісії з питань законності, прав і свобод людини, регламенту, депутатської діяльності, етики та запобігання корупції, інформує про це виборців через друковані засоби масової інформації та шляхом публікації інформації на офіційному веб-порталі ради, а також може звернутися до політичної партії з пропозицією про відкликання такого депутата у встановленому законом порядку".
(пункт 5 статті 9 Регламенту ЧМР)

Хто "на виліт" із міськради

Анатолій Чесанов, "Рідне місто" – 86,6%

Валерій Чинуш, "Рідне місто" – 84,6%

Сергій Греков, БПП – 69,2%

Денис Затірка, БПП – 66,6%

Юрій Ткачук, "Рідне місто" – 63,6%

Віктор Савчук, БПП – 63,3%

Артур Мунтян, "Батьківщина" – 58,3%

Андрій Кавуля, БПП – 53,3%

Віталій Михайлішин, "Рідне місто" – 50%

(у процентах вказано показник прогулів засідань постійних комісій міської ради).

*Під час підготовки дослідження бралася до уваги інформація щодо відвідуваності депутатами комісій, яка була оприлюднена на сайті ЧМР станом на 25 грудня 2018 року.




Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
31-12-2018, 13:16
Коментарів 0 Переглядів 5 464


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!