RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

ТОП-10 найдорожчих трасферів в історії футболу

Після переходу нападника Неймара з Барселони до ПСЖ за 222 млн євро, що стало новим трансферним рекордом.

"НВ" склало топ-10 найдорожчих угод в історії футболу на сьогодні.

1. Неймар (з Барселони в ПСЖ) - 222 мільйони євро, 2017 рік
Бразилець був одним з елементів зікової атаки Барселони разом з Ліонелем Мессі та Луїсом Суаресом. Судячи з усього, зважитися на перехід в ПСЖ його змусили не тільки солідна надбавка до зарплати (30 млн євро на рік після вирахування податків), а й статус головного лідера команди, тоді як в столиці Каталонії йому доводилося перебувати в тіні Мессі. У Парижі, де після приходу катарських власників у 2011 році очікують перемоги своїх улюбленців в Лізі чемпіонів, він отримує не тільки це, але й звання найдорожчого футболіста за всю історію.

2. Поль Погба (з Ювентуса в Манчестер Юнайтед) - 105 мільйонів євро, 2016 рік
Француз, який був лідером Ювентуса, з перших матчів зайняв місце в центрі поля Манчестер Юнайтед, однак в новому чемпіонаті йому стало важче демонструвати той креатив, який він показував в Італії. Незважаючи на критику експертів і вболівальників, Погба заслужив довіру головного тренера Жозе Моуріньо і разом з командою в першому ж сезоні виграв Лігу Європи.

3. Гарет Бейл (з Тоттенхема в Реал) - 100 мільйонів євро, 2013 рік
Світовою суперзіркою валлієць став ще в Англії, де в складі Тоттенхема показував феноменальну гру і результативність, будучи лідером команди. У Реалі Бейл зайняв місце на фланзі атаки і разом з Роналду і Бензема склав ударне три "Вершкових". З іспанським грандом валлієць вже тричі виграв Лігу чемпіонів, проте стати головною зіркою клубу йому заважають часті травми.

4. Кріштіану Роналду (з Манчестер Юнайтед у Реал) - 94 мільйона євро, 2009 рік
У мадридський Реал Роналду переходив в ролі однієї з головних зірок світового футболу. На момент переходу (літо 2009 року) португалець домігся багато чого як на клубному рівні (перемоги в чемпіонаті Англії та Лізі чемпіонів), так і в індивідуальному плані (Золотий м'яч, Золота бутса). У Реалі Роналду тільки примножив колекцію своїх нагород, а також домігся успіху і в складі збірної Португалії.

5. Гонсало Ігуаїн (з Наполі в Ювентус) - 90 мільйонів євро, 2016 рік
Трансфер, який здивував багатьох. На момент переходу в Ювентус Ігуаїну було вже 28 років, а з огляду на вік, до якого як правило грають латиноамериканські футболісти, це викликало побоювання, та й справді суперзіркою аргентинець ніколи не був, хоча і побив 66-річний рекорд Серії А за кількістю голів в одному сезоні. У складі Ювентуса Ігуаїн застовпив за собою місце центрфорварда, відтіснивши Маріо Манджукіча на фланг, а також отримавши підтримку креативного Дібали з глибини. У першому сезоні в складі "бьянко-нері" вперше в кар'єрі Ігуаїн став чемпіоном Італії, а також дійшов до фіналу Ліги чемпіонів, однак не можна сказати, що його заслуги в цих успіхах було найбільше.

6. Неймар (з Сантоса в Барселону) - 88,2 мільйона євро, 2013 рік
Неймар переходив в Барселону в якості головної зірки бразильської Серії А і гравця своєї національної збірної. У складі каталонського гранда Неймар швидко знайшов зв'язок з Ліонелем Мессі в атаці, демонструючи завидну результативність. Після приходу Луїса Суареса став діяти більше з флангу, развинувши свої асистентські здібності. У складі Барселони виграв всеможливі трофеї на клубному рівні, але до головних особистих нагород не може дістатися за спинами все того ж Мессі і Кріштіану Роналду.

7. Ромелу Лукаку (з Евертона в Манчестер Юнайтед) - 85 мільйонів євро, 2017 рік
Ударний сезон бельгійця в Евертоні (25 голів в 37 матчах) не залишив байдужими грандів англійського футболу до його персони. В рівній мірі, як і в Манчестер Юнайтед, Лукаку міг опинитися в Челсі, проте "сині" і "червоні" вибирали між ним і Альваро Моратою. У підсумку, для Лукаку кращим варіантом виявився Манчестер Юнайтед, а Челсі не сильно наполягав. Перехід Лукаку моментально спровокував перехід Уейна Руні в Евертон, а Ібрагімович покинув команду ще раніше. Поки що ні у кого не викликає сумнівів, що дорога покупка "Дияволів" буде головною ударною силою атаки в новому сезоні.

8. Луїс Суарес (з Ліверпуля в Барселону) - 82,3 мільйона євро, 2014 рік
Ставши справжньою зіркою Ліверпуля, але не вигравши при цьому бажаних трофеїв (єдина перемога - Кубок Ліги-2012), Суарес пішов за великими перемогами в Барселону. І не прогадав. Разом з каталонцями уругваєць двічі виграв чемпіонат Іспанії, тричі Кубок Іспанії по одному разу Лігу чемпіонів, Суперкубок УЄФА і клубний чемпіонат світу. Попутно з цим Суарес став невід'ємною частиною найбільш грізного атакуючого тріо світового футболу - Мессі - Суарес - Неймар.

9. Хамес Родрігес (з Монако в Реал) - 79,8 мільйона євро, 2014 рік
Один з небагатьох з нашого хіт-параду, хто не зміг виправдати покладені на нього надії. Незважаючи на постійне місце в основі, Хамес часто залишався в тіні своїх зіркових партнерів по команді і не міг похвалитися вражаючими особистими досягненнями. З приходом Зінедіна Зідана на пост головного тренера Реала колумбієць і зовсім втратив місце в складі команди, внаслідок чого влітку 2017 року пішов в оренду в мюнхенську Баварію.

10. Анхель Ді Марія (з Реала в Манчестер Юнайтед) - 75,6 мільйона євро, 2014 рік
Ще більш невдалий приклад витрати грошей на зіркового гравця. У аргентинця з самого початку не пішло в Англії, як і у самої команди в сезоні-2014/15. Аргентинець домучився в складі "Червоних дияволів" до кінця сезону, після чого перейшов в ПСЖ.
Редактор: Юрій Коверзнєв
4-08-2017, 13:40
Коментарів 0 Переглядів 1 774

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.