RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Огляд дещо дивних новин минулого тижня розпочнемо з України.

Долар за курсом 1:1 і фальшиве посольство США. Огляд найдивніших новин минулого тижня


В Кам'янському (колишній Дніпродзержинськ) фура DAF, навантажена 20 тоннами фекалій, потрапила в ДТП: вантаж розлився поруч із будівлею сервісного центру МВС на вулиці Тритузній, повідомляє місцевий новинний сайт. Вміст вилився на тротуар і ґрунтовно забризкав будівлю.

Причиною ДТП водій вважає поломку фури. Правоохоронці ж припускають перевищення швидкості та правил перевезення таких вантажів.

Чи це просто випадковість, чи натяк на так і незавершену реформу поліцейського відомства та відсутність позитивної динаміки у ставленні населення до цієї правоохоронної структури, незрозуміло. Але дещо схоже на старий радянський анекдот про те, що "мухи рідко помиляються".

***

Долар за курсом 1:1 і фальшиве посольство США. Огляд найдивніших новин минулого тижня


Ватажок самопроголошеної "ДНР" Олександр Захарченко вручив паспорт громадянина псевдореспубліки російському актору Івану Охлобистіну."У нас радісна подія. ... Вручається паспорт громадянина ДНР Івану Охлобистіну", - заявив Захарченко, зачитав заяву актора на надання йому громадянства "ДНР". Сам актор заявив, що продовжує залишатися громадянином РФ і не розділяє "поняття громадянин "ДНР" і громадянин РФ".

З новим паспортом актор тепер може без віз літати в Абхазію, Південну Осетію та Придністров’я. Бо навіть до Венесуели та Північної Кореї з цим "документом" його навряд чи пустять. Втім, швидше за усе, це буде його квиток для поїздок лише до Донецька, бо відпочивати актор зі своїм великим сімейством любить на Лазурному березі, а не в степах та на терриконах Донбасу. Там якось все ж спокійніше.

***
Долар за курсом 1:1 і фальшиве посольство США. Огляд найдивніших новин минулого тижня


Уряд Зімбабве, де вже понад 30 років править колишній активний борець із британським колоніалізмом, а нині звичайний африканський диктатор Роберт Мугабе, додумався до геніального кроку, як подолати в країні страшну економічну кризу. Раніше – у період гіперінфляції, економіка Зімбабве перейшла на використання американських доларів. Тепер же доларів стало не вистачати, тож уряд вирішив друкувати власні гроші, які будуть обмінюватися на долари за курсом 1:1. Народ, дізнавшись про це, побіг знімати долари, щоби не залишитися з папірцями. Виникли страшенні черги, тиснява, почалися антиурядові мітинги, в які, в кращих африканських традиціях, просто почали стріляти.

А колись, в часи британського колоніалізму, це була одна з найбільш розвинених африканських територій. Отакий то парадокс...

***
Долар за курсом 1:1 і фальшиве посольство США. Огляд найдивніших новин минулого тижня


Саудівський принц Аль-Валід бін Талал закликав негайно зняти діючу в країні заборону для жінок на водіння автомобіля. "Вистачить дебатів: час, щоби дозволити жінкам водити", - написав принц у своєму офіційному акаунті в Twitter. У поширеній раніше заяві від імені принца стверджується, що заборона на водіння, як і обмеження в отриманні освіти, є порушенням прав жінок.

Схоже, одну з найбільш консервативих ісламістських монархій світу чекає така багатьом її підданим осоружна і ненависна, але неминуча модернізація та вестернізація. Щоправда, розтягнеться вона, мабуть, не на один десяток, а той сотню років – із відповідним "гарячим" східним супроводом.

***

Верховний Суд Індії виніс дивне рішення: у місцевих кінотеатрах перед демонстрацією фільмів на екранах будуть показувати прапор країни і виконувати її гімн. Причому, неважливо, який фільм потім побачить глчядач – бойовик, фантастику, чи еротику. Спочатку прививання всім почуття патріотизму, а потім - усе інше.

Куди далі зайде фантазія індійського уряду щодо використання національних символів, можна лише здогадуватися.

***

Влада Гани в столиці країни Аккрі виявила фальшиве посольство США, яке видавало справжні, але незаконно отримані, візи. "Цією установою керував не уряд США, а особи з кримінальних кіл Гани і Туреччини", – повідомила Українська правда з посиланням на Держдеп США.

Псевдопосольство знаходилося в двоповерховій будівлі, біля якої висів прапор США, а в будівлі – портрет президента Барака Обами. Під управлінням кримінального угруповання "установа" працювала 10 років, тричі на тиждень.

Ролі консула і рядового співробітника виконували два турки, які володіють англійською і датською мовами. У "посольстві" видавали фальшиві документи і свідоцтва про народження і, отримані шахрайським шляхом, візи США за 6000 доларів.

Держдеп не уточнив, як вдавалося отримувати справжні американські візи.

Як і не уточняється, скільки ганійців скористалися такою послугою для того, щоби зі своєї не надто благополучної країни дістатися омріяної Америки, аби там загубитися назавжди на її безкраїх просторах і почати все з чистого листа. Шість тисяч доларів того варті.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
5-12-2016, 15:14
Коментарів 0 Переглядів 2 135

Теги -

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.