RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Курс в НАТО, боротьба за Крим, пропорційні вибори - опубліковано текст коаліційної угоди (ПОВНА ВЕРСІЯ УГОДИ)
У п'ятницю ввечері на сайтах "Блоку Петра Порошенка" і "Самопомочі" був оприлюднений робочий варіант коаліційної угоди в частині реформ, повідомляє ТСН. Текст документа помістився на 66 сторінках. Протягом двох тижнів його будуть доопрацьовувати.

Прочитати повний текст угоди можна ТУТ

Скасування позаблокового статусу.Учасники коаліційних переговорів передбачають в робочому варіанті коаліційної угоди скасування позаблокового статусу України. Згідно з текстом, коаліційна угода передбачає розроблення та прийняття нових редакцій Стратегій національної безпеки, Воєнної доктрини з урахуванням змін воєнно-політичної обстановки навколо України. Серед іншого, у Воєнній доктрині повинен бути передбачений термін "ймовірний противник" і чітко визначені критерії визнання певної держави (груп держав) вірогідним супротивником. Крім того, пропонується розробити та внести зміни до законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" та "Про основи національної безпеки". Ці закони, в тому числі, повинні передбачати скасування позаблокового статусу України, відновлення політичного курсу на інтеграцію в Євроатлантичний простір безпеки і членства в організації Північноатлантичного договору, а також однією із стратегічних цілей зовнішньої і внутрішньої політики - відновлення державного суверенітету України над територією АР Крим.

Згідно з позначками у проекті, дані ініціативи майбутні члени коаліції мають намір реалізувати до кінця поточного року.

Разом з тим у першому кварталі 2015 року планується ввести в державі систему стратегічного планування та прогнозування з метою запобігання загроз національної безпеки та визначення порядку дій у кризових ситуаціях.

Боротьба з корупцією. Також коаліційна угода передбачає створення Національного антикорупційного бюро України в січні 2015 року. Планується якнайшвидше внести зміни в закон про національний корупційному бюро, щоб виправити його недоліки. Протягом 2-го кварталу 2015 року пропонується створити Національне агентство з питань протидії корупції. В тексті робочої версії угоди зазначається, що постійно повинна йти робота по ліквідації корупційних схем у державному секторі.

Оборона.Робочий варіант коаліційної угоди передбачає витрати на оборонну сферу на рівні не менше 3% від ВВП.

Пропорційна система виборів. Коаліційна угода пропонує запровадити пропорційну виборчу систему виборів в український парламент і відмовитися від змішаної (пропорційно-мажоритарної). Планується, що це положення буде виконано протягом першого кварталу 2015 року. Також пропонується посилити відповідальність політичних партій за невиконання ними вимог щодо відкритості та прозорості фінансування їх діяльності.

Вибори мерів у два тури.Автори коаліційної угоди в робочому варіанті пропонують у першому півріччі 2015 року удосконалювати систему місцевих виборів шляхом проведення їх згідно з вимогами Конституції України та з урахуванням особливості реформи децентралізації місцевого самоврядування. Передбачено проведення виборів міських голів великих міст у 2 тури у відповідності з законом і за принципами абсолютної більшості виборців, які проголосували. Пропонується зменшити граничну кількість депутатів у місцевих радах, а також внести зміну про статус столиці міста Києва для забезпечення європейських стандартів місцевого самоврядування в столиці.

Зміни до Конституції. Буде створена Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради, яка підготує законопроект про внесення змін до Конституції з урахуванням висновків Венеціанської комісії. Персональний склад комісії формується з урахуванням принципу пропорційного представництва депутатських фракцій у Верховній Раді України, при цьому переважна більшість в ТСК будуть представники коаліції. Крім того, в ньому передбачено, що до участі в спецкомісії будуть залучені президент України, Кабінет Міністрів, а також експерти у галузі конституційного права.

Повернення Криму і Донбасу до Украіни. В робочому варіанті коаліційної угоди передбачається положення щодо формування державної політики, спрямованої на фактичне повернення Криму і Севастополя до складу України, а також на відновлення законних діяльності органів української влади на всій території Донецької і Луганської областей. Реалізація державної політики передбачає "всебічну протидію діяльності окупаційної влади Криму і Севастополя, а також незаконних терористичних угруповань, які діють на території Донецької і Луганської областей". Також передбачається подача міжнародних позовів проти Російської Федерації в інтересах держави Україна і всіх, хто постраждав від окупації Криму і військових дій на території Донбасу.

Також передбачається забезпечення юридичного захисту законних інтересів кримсько-татарського народу і громадян України інших національностей, які проживають на тимчасово окупованій території Криму і Севастополя, а також на тимчасово непідконтрольної органам влади України території Луганської і Донецької областей (у тому числі тих, хто тимчасово виїхав з цих територій).

Очищення розвідки. Реформування системи забезпечення національної безпеки та оборони буде включати заходи по очищенню влади в розвідувальних органах. Згідно робочого варіанту документа, у другому кварталі 2015 року передбачена оптимізація структури розвідувальних органів, зокрема, з урахуванням Національної розвідувальної програми. Крім того, автори закріпили в тексті необхідність підвищення оперативних можливостей розвідорганів, в тому числі, шляхом оснащення їх сучасними засобами розвідки і оперативної техніки. Нагадаємо, раніше майбутні депутати оприлюднили протокол щодо принципів роботи коаліції.
15-11-2014, 11:37
Коментарів 0 Переглядів 2 429

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.