RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Багато помилок у ремонті, які вимагають переробок, і, як наслідок, призводять до втрати грошей і часу, пов’язані з початковими етапами ремонту та його проектною стадією", – вважає майстер з ремонту будинків Петро ПАЛЕНЮК. За його словами, людина, обдумуючи ремонт, із самого початку повинна уявляти не лише його загальну концепцію, але й деталі. "Дії за принципом "швидше почнемо, а там подивимося" обертаються безкінечними переробками", – каже чоловік.

"В ідеалі проектів має бути три"


– Розпочинати ремонт без проекту – перша велика помилка, – каже чернівчанин. – Треба враховувати, що в ідеалі таких проектів повинно бути три: проект перепланування, якщо вирішили руйнувати стіни та зводити перегородки, а також пов’язані з ним дизайн-проект і електричний проект.

За створенням таких проектів можна звернутися до професіоналів, однак їхні послуги коштують дорого: дизайн-проект – у середньому 200 гривень за квадратний метр, а електричний проект – від шести тисяч і більше. Однак, якщо виникають проблеми, будівельники самі повинні виправляти й коригувати помилки під наглядом архітектора. Це, за словами пана Петра, обов’язково потрібно прописувати у договорі.

– Якщо немає можливості чи бажання звертатися до професіоналів, такі проекти можна спокійно скласти і самому, – каже майстер. – Просто треба уважно вивчити будівельні норми та правила. Крім того, слід враховувати деякі типові помилки, пов’язані переважно з комунікаціями та електрикою.

"Хочете ексклюзиву – дбайте про покупки заздалегідь"

– Часто під час ремонту виникають проблеми з підлогою, стінами та стелею, – каже пан Петро. – Заздалегідь слід продумувати такі речі, як, скажімо, навантаження на стіни. Наприклад, ви встановлюєте в кімнаті гіпсокартонну перегородку, а потім вирішуєте, що на ній повинна висіти книжкова поличка. Звісно, таку перегородку потрібно спочатку зміцнити, "зашивши" фанеру. Інакше доведеться відмовитися від такого дизайну або переробляти роботу. Це стосується і встановлення бойлерів у ванній: часто встановлюють гіпсокартонну перегородку, зашивають, обкладають плиткою, а вже пізніше згадують про бойлер. У такому разі вибір невеликий: терпіти відключення гарячої води або знову переробляти роботу.

У капітальному ремонті підлоги помилки часто пов’язані насамперед з неточним проектуванням стяжок. Петро Паленюк радить заздалегідь визначитися з матеріалами для підлоги і вносити це до свого проекту для розрахунку висоти стяжок. "Часто доводиться стикатися з проблемою, коли людина дуже хоче вирівняти підлогу в квартирі. Вирівнявши та роблячи загальну стяжку, починає вирішувати, де буде паркет, де плитка, а де лінолеум. Внаслідок цього доводиться возитися з переробкою, бо для плитки потрібно робити стяжки вище, а для паркету – нижче", – додав пан Петро.

Майстер радить: під час складання проекту не слід забувати про те, що рівень підлоги у санвузлах повинен бути від двох до п’яти сантиметрів нижчим за рівень підлоги в коридорі. "Про гідроізоляцію в проекті не забудьте. Все це збереже ваші підлоги, стелі і стіни сусідів", – додав пан Петро.

Майстер радить бути особливо уважними при проектуванні підвісної стелі.

– Ви зробили підвісну стелю, а потім вирішили повісити в цій кімнаті стародавню люстру вагою майже 30 кілограмів? Нічого не вдасться! – каже пан Петро. – Про наявність гака для такої люстри потрібно було подбати ще на стадії проекту. А вмонтовувати його у бетонну стелю треба було ще до того, як ви здійснили монтаж підвісної стелі.

Ще одна порада від майстра: якщо ви плануєте використовувати ексклюзивні оздоблювальні матеріали та сантехніку, встановити рідкісні кухонні меблі, про це слід подбати заздалегідь. "Часто оригінальних матеріалів на замовлення доводиться чекати місяцями, тож ремонтні роботи гальмуються. Вже на стадії проекту пам’ятайте: хочете ексклюзиву – плануйте покупки заздалегідь".
Микола КОБИЛЮК

Шість порад для ремонту


1. Дешево – не означає якісно. На практиці часто трапляється, що між дешевою і не дуже якісною та дорогою і якісною річчю немає великої різниці в ціні. Це правило найчастіше поширюється на сантехніку та побутову техніку.
2. Не намагайтеся зекономити на вікнах. Встановіть хороший пластиковий склопакет, якщо вікна у вашій квартирі недосконалі.
3. Вирівнюйте стіни особливо ретельно. Стежте, щоб кути завжди дорівнювали 90 градусам. Погодьтеся, ніхто не підлаштовуватиме гарні меблі під ваші нерівні стіни.
4. Визначтеся заздалегідь з матеріалом для підлоги. Визначтесь, де буде лінолеум, де плитка, а де паркет. Якщо ви вирівняєте всю підлогу у квартирі, зробивши загальну стяжку, потім доведеться все переробляти. Для паркету потрібно робити стяжки нижче, а для плитки – вище.
5. Облаштуйте теплу підлогу на кухні, в коридорі та у ванній. Не економте на цьому важливому компоненті вашого житла. Якщо ви заощадите зараз, потім пошкодуєте про це, коли будете мерзнути.
6. Приділіть особливу увагу вибору ламіната. Купуйте ламінат із восковим просоченням. У нього зазвичай виворіт зеленого кольору. Якщо ви на таке покриття ненавмисно проллєте окріп, це не пошкодить підлогу.
8-04-2011, 17:38
Коментарів 0 Переглядів 2 034

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.