RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Проводжу з артистом увесь час, окрім його сну»

За вісім років організатор концертів Олег Сандуляк, якому днями виповнилося лише 30 років, організував у Чернівцях майже 150 концертів відомих артистів. А розпочинав він із того, що клеїв афіші, був помічником у концертних агенціях. 1996 року до Чернівців із концертом приїхав гурт "Дюна". Вже тоді Олег замислився про те, щоби і самому організовувати концерти. Спочатку вивчав, як працюють інші організатори, а потім взявся за справу. Якось Олегові пощастило познайомитися із концертним директором комік-групи "Маски-шоу". Студентом другого курсу він взявся допомагати готувати їхній виступ. А як наслідок став організатором заходу… Після цього він серйозно зайнявся концертами.

Тото Кутуньо, Валерій Меладзе, Валерій Леонтьєв, Філіпп Кіркоров, Ірина Аллегрова, Борис Мойсеєв, Таїсія Повалій… 2011 року Олег організує у місті три потужні концерти. Так, сьомого квітня у Чернівцях виступить Григорій Лепс із новою концертною програмою. Ми розмовляємо з Олегом про зірок, їхні забаганки та життєві цінності.

"Чим зірка відоміша, тим скромніша"

– До того, як зірки виходять на сцену, як вони поводяться?

– Є артисти, які поводяться чемно й етично. Чим вищого рівня досягнула зірка, тим більш культурно, без "понтів" вона поводиться.

Легко спілкуватися, наприклад, із Валерієм Меладзе. Чотири роки тому двоє його музикантів не взяли із собою закордонні паспорти і не змогли потрапити на концерт у Молдову, який планували перед виступом у Чернівцях. Через відсутність паспортів концерт скасували, й артист разом із музикантами відразу поїхав до Чернівців. У місті Валерій Меладзе провів чотири дні, і за цей період не було жодних примх. Він був вдячний, що ми показали йому місто… Схожа ситуація була із Філіппом Кіркоровим, він провів у Чернівцях три дні, спілкування з ним було легким.

– Як відпочивають зірки до і після концерту?

– По-різному. Зазвичай ми пропонуємо екскурсію містом, відпочинок у нічному клубі тощо. Інколи трапляються неприємні речі. Якось ввечері Григорій Лепс сказав, що хоче скуштувати пісне суші. Його концерт припав на піст, тому він серйозно ставився до свого раціону. Я домовився про суші з адміністратором ресторану, але коли ми приїхали, на нас чекав неприємний сюрприз. Спочатку нам сказали, що кулінар іде додому, потім нам все-таки приготували суші й подали його через хвилин сорок. Як тільки подали страву, попросили розрахуватися, бо заклад треба було зачиняти. Вразило, що Григорій відреагував спокійно. Але було соромно за культуру цього закладу.

– Доки артист перебуває у місті, йому постійно треба приділяти увагу?

– Проводжу з артистом увесь час, окрім того, коли він спить. Треба стежити за усім, бо трапляються кумедні випадки. Наприклад, за Ані Лорак постійно подорожує скульптор із Луцька. Він вважає, що вона – його доля, робить їй монументи. Дійшло до того, що він сів на килимок під її готельним номером і охороні довелося його вивести.

– Як взагалі поводяться фани?

– У лютому цього року був тур "Фабрики зірок-3". Я розумів, що на цей концерт прийде молодь і треба бути уважним. І справді, деякі фани поводилися неадекватно. Дівчата-підлітки запрошували братів Борисенків і у сауну, і додому…

– На якому концерті було найбільше фанів?

– На концерті Ані Лорак "Сонце". У Літньому театрі – 1767 місць, і на вулиці людей було не менше. Коли Ані Лорак їхала у машині після концерту, вона плакала від щастя...

"Перед приїздом Леонтьєва на вікна клеїли чорні пакети"

– Розкажіть про найбільш вибагливі райдери артистів?

– Найскладнішим є райдер гурту "Океан Ельзи". Їм треба надати конкретний набір сирів та спиртних напоїв, які нелегко дістати. Траплялися випадки, коли нам з Італії передавали два види сиру. Також у гурту є одне дивне прохання – на столі розмістити 23 тенісні м’ячики. Ми кладемо їх на стіл, але музиканти їх не чіпають, це просто жарт якийсь. До речі, про жарти... У райдері Валерія Леонтьєва було згадано срібний самовар, але потім мені пояснили, що це не обов’язково.

– А який райдер Філіппа Кіркорова?

– Нічого особливого, але він вимагає супровід свого автомобіля кортежем ДАІ.

– Були райдери, які вас вразили?

– У райдері Валерія Леонтьєва було зазначено, що чорними пакетами для сміття треба обклеїти вікна у готелі й повісити чорні штори. Це має пояснення – артист подорожує світом, змінює часові пояси, і це виснажує організм. Він повинен добре виспатися перед концертом.

"Не потерплю
поганої поведінки артиста"


– З ким із артистів вам було важко працювати?

– Дуже не сподобалося працювати із гумористом Михайлом Галустяном. Усі артисти, яких я привозив, не показували стільки "понтів", як Галустян. Щогодини щось було не так: то вишневий сік не такої температури, то не такі батарейки у пульті, то телевізор чорний, а не коричневий… У технічному райдері було вказано мікрофони конкретної марки, але потім виявилося, що йому потрібні для виступу інші. І це з’ясувалося за кілька хвилин до виступу. У залі сидять майже дві тисячі людей, а мене просять замінити мікрофони. Я пояснив, що там повен зал людей, а Михайло відповів, що йому байдуже… Довелося говорити більш жорстко... У своєму місті я не потерплю такої поведінки жодного артиста! Треба поважати чернівчан, які купили квитки і прийшли на концерт.
Трохи засмутили учасники гурту "Океан Ельзи". Вони запізнилися на прямий ефір на 20 хвилин лише через те, що обідали і пили віскі…

– А з ким у вас склалися товариські стосунки?

– З Кузьмою, Володимиром Кузьміним, Борисом Мойсеєвим, Ані Лорак, Лілією Ребрик, дуетом "Кролики"… Загалом українських артистів особисто знаю майже кожного.

– Спілкуючись з артистами, які висновки зробили?


– Артисти – це люди, які не належать собі. Вони щасливі від роботи, але не у всіх є особисте щастя.

– Про що ви мрієте?

– Мрію робити все, щоби Чернівці були наближені до того, щоби називатися культурною столицею України. У майбутньому хочу організувати у Чернівцях серйозний фестиваль на зразок "Нової хвилі". Гарно було б, якби у Чернівці приїжджав не лише Тото Кутуньо, але й інші світові зірки. Вірю, якщо прагнути, все здійсниться…
Валерія ЧОРНЕЙ
23-12-2010, 09:57
Коментарів 0 Переглядів 3 945

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!