RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Надрукуйте, будь ласка, порядок проходження техогляду легкового автомобіля, а також розширену вартість проходження техогляду. Адже в ДАІ отримуємо лише квитанцію для оплати. Власники автомобілів платять, але за що саме, не знають". В. П. Стримбу

Цьогоріч до умов проходження внесено деякі зміни. По-пер­ше, це стосується терміну проходження техогляду.

– Якщо ви пройшли техогляд, наприклад, 20 серпня 2010 року, він буде дійсний по серпень 2012 включно. Це стосується легкових автомобілів, які проходять техогляд раз на два роки, – розповідає Ігор БОНДАРЬ, державтоінспектор АТІ УДАІ УМВС України в Чернівецькій області. – Коли термін дії талона закінчився, доки не пройшли техогляд, краще не їздити автомобілем. Інакше автомобіль заберуть на штрафмайданчик та доведеться сплатити штраф у розмірі 340-425 грн.

Діагностику автомобіля можна проходити на станціях техобслуговування, які є в кожному районі області. На території Чернівців техогляд можна пройти на шести станціях діагностики. Авто має бути технічно справним, а також містити аптечку, вогнегасник, знак аварійної зупинки, домкрат, запаску.

Після перевірки автомобіля видають протокол діагностики, він дійсний 45 днів. Із цим протоколом можна пройти державний технічний огляд на всій території України. До протоколу потрібно додати такі документи:
 паспорт власника,
 реєстраційні документи на транспортний засіб,
 посвідчення водія,
 медичну довідку,
 поліс цивільно-правової відповідальності власника,
 квитанцію про сплату податку на транспортний засіб.

– Якщо авто з іншої області, при собі треба мати тимчасовий реєстраційний талон, інакше не дозволять пройти техогляд, – продовжує Ігор Бондарь. – Із цим пакетом документів треба йти в ДАІ за місцем проживання. Крім цього, автовласника перевіряють по спеціальних базах на причетність до розшуку, наявність несплачених штрафів, адже тепер усі порушення дорожнього руху вносять до бази даних на всій Україні. Тому талон не видаватимуть, доки автовласник не погасить заборгованість.

Ще одне цьогорічне нововведення – пластиковий талон замість звичного паперового. Такий талон містить всю інформацію про авто і більш захищений від підробок.
Яна ЯЩЕНКО

Куди звертатися
За медичною довідкою:

 Обласна психіатрична лікарня (Чернівці, вул. Мусоргського, 2);
 Обласний наркологічний диспансер (Чернівці, вул. Федьковича, 29);
 Поліклініка за місцем прописки для оформлення медичної книжки.

Щоби пройти державний техогляд у м. Чернівці, потрібно звернутися до відділу ВДАІ УМВС за адресою: вул. М. Торези, 70.

Ставки транспортного податку
Легкові автомобілі з об’ємом циліндрів двигуна:
 до 1000 куб. см – 3 грн за 100 куб. см;
 від 1001 куб. см до 1500 куб. см – 5 грн зі 100 куб. см;
 від 1501 куб. см до 1800 куб. см – 7 грн зі 100 куб. см;
 від 1801 куб. см до 2500 куб. см – 10 грн зі 100 куб. см;
 від 2501 куб. см до 3500 – 25 грн зі 100 куб. см;
 від 3501 куб. см і більше – 40 грн зі 100 куб. см.

Ціна ТО, грн
 медична довідка – в поліклініці слід заплатити до 60 гривень (для чоловіків) та 74 (для жінок) + 45-60 в наркодиспансері + 16 у психлікарні;
 страхування – 150;
 талон техогляду – 80;
 транспортний збір за два роки;
 діагностика авто на СТО – 150 грн (знижки для учасників війни, інвалідів – до 50%);
 проведення державного техогляду – 56 грн. 

Думки водіїв:

– Минулого року медична довідка обходилась у 150 грн, – розповідає Василь Іванович, власник Renoult. – Цього року, кажуть, доведеться витратити приблизно 300 грн. Кажуть, що зараз за моє легкове авто, яке має 2000 кубів, потрібно витратити приблизно 1100 грн. А ще минулого року техогляд мені обійшовся у 600 грн. 

– Цього року проходив техогляд. На це у мене пішло два дні, – говорить Валерій Петрович, власник LADA. – Медична довідка з усіма офіційними, й не тільки, внесками винесла приблизно 300 грн. За страховку заплатив 75 грн. Вона коштує 150 грн, але я маю пільги як пенсіонер. У мене легковий автомобіль. За 1600 кубів двигуна заплатив 230 грн, а також за послуги – 200 грн. 
26-08-2010, 11:28
Коментарів 0 Переглядів 4 786

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.