RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На бульварі сміття скидають посеред дворів

Купи новорічних ялинок, пакетів зі сміттям, старих меблів та іншого непотребу – типова картина у дворах в районі бульвару Героїв Сталінграда. Наприклад, у дворі будинків на вулиці Південно-Кільцевій, 30, та бульвару Героїв Сталінграду, 5, таких сміттєзвалищ аж два, а контейнер для сміття – лише один. Судячи з пожовклих ялинок, не прибирали там давненько. Та й самі жителі навколишніх будинків не надто переймаються, куди виносити сміття. Посеред двору, то й посеред двору. Всі туди несуть, і я понесу.

На місці нинішніх смітників було б доречно збудувати дитячі майданчики, кажуть мешканці. Адже нормальні драбинки, гойдалки чи пісочниці можна знайти хіба що на території тутешніх дитсадків – туди й ходять гуляти з дітьми, але тільки у будні. У вихідні садочки зачинені.
Щось схоже на дитячі майданчики у цьому районі, звісно, є. Точніше те, що від них залишилося.

– Мешканці нашого будинку разом із мешканцями сусіднього дому зверталися до міської ради з проханням облаштувати дитячий майданчик, – розповідає мешканка будинку 5Б, що на бульварі Героїв Сталінграда, Людмила СИЧОВА. – Минулого літа навіть були збори, але вони теж не допомогли. Річ у тім, що до наших двох будинків ця територія не належить. Але, вважаю, у тих, кому вони належать, теж є діти. Ми ж не кажемо, щоби всю цю територію зробити суцільним дитячим майданчиком, але хоча б маленьку частинку тієї величезної території виділити можна було б.

– Місця тут вистачає, – погоджується пенсіонерка Лариса КОСЕНКОВА. – Але там, де могли бути дитячі майданчики, лежать купи сміття. Є тут якийсь майданчик, але там постійно збирається молодь. Район спальний, дітей багато, а гуляти їм ніде.

– Поряд ПП "Санітарія", а ви подивіться, що робиться навколо, – обурюється мешканка бульвару Тетяна МЕЛЬНИЧУК. – Тут було ще гірше, доки самі жителі будинку не взялися до розчищування території. Вони самотужки розчистили кущі і склали все гілля на купи, а ЖРЕП не те що не допоміг, але й вивозити це не збирається. Тут також немає де погуляти з дітьми, хоча місця для обладнання дитячих майданчиків тут вдосталь.

– А я задоволена місцями для відпочинку, – каже чернівчанка Надія ТОПОРОВСЬКА. – Ми ходимо гуляти до бювету. А ось сміття – це жах. Не знаю, хто має це все вивозити. Насмітили самі ж мешканці. Як нашого будинку, так і інших. Хтось один кинув, а потім ще хтось – і так поїхало. Там лише один альтфатер, а біля нього сміття – гори. Гадаю, коли трохи підсохне, потрібно спалити це все, щоби до Великодня не лежало.

– Питання дитячих майданчиків порушили на засіданні районної ради, – розповідає директор ПП "Санітарія" Андрій ПАРФИРЮК. – Майданчик ремонтуватимуть та фарбуватимуть, також їхні території приберуть. На жаль, будівництво нових не передбачено. Тож намагатимемося привести до належного стану хоча б ті, які не зруйновані до кінця.

Щодо сміття, то у вівторок його якраз і вивезли. Зробити це раніше не дозволяли погодні умови. Хотіли зачекати до покращення погоди, але доводиться робити це у сніг, оскільки потрібно встигнути прибрати території до Пасхи. До речі, й ремонт майданчиків, і прибирання сміття відбувається у рамках підготовки міста до святкування Великодня. 
Михайло Салітра
18-03-2010, 10:53
Коментарів 0 Переглядів 2 069

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.