RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Без послуг перукаря не обходиться жодна людина. А за престижністю ця професія сьогодні не поступається іншим шанованим спеціальностям. Досвідчені майстри заробляють на місяць приблизно 10 тисяч гривень.

Тонкощами перукарської майстерності вирішила поділитися Ірина МАЛЮТА, перукар-стиліст, співвласниця салону краси "ІВ-Стиль".

Професійний шлях Ірина розпочала з навчання в Києві в "S&A group". А потім вирішила відкрити з подругою салон краси. Нині майстер хоч і має вже десять років професійного стажу, проте ніколи не зупиняється на досягнутому. Вже три роки при салоні краси працює авторська школа, заснована Іриною. А її учениці працюють у всій області, хтось навіть відкрив свій салон.

– Професія перукаря приносить хороший та стабільний заробіток, – розповідає Ірина Малюта. – Крім того, це велике поле для дій та творчості. Не потрібно боятися ставати митцями, які зможуть приносити радість іншим. Професійний стиліст – архітектор образу, він вміє перетворити буденний вигляд на щось неповторне.

Вчитися потрібно постійно
Професійний майстер повинен мати розвинуте відчуття стилю та смаку. Під час вибору зачіски слід враховувати не тільки особливості обличчя клієнта, але також його вік, стать, національність та неодмінно модні тенденції. Спілкуючись з клієнтом, майстер повинен підібрати максимально вдалі варіанти, які пасують саме цій людині.

Важливий аспект – психологічний бік роботи. Насамперед перукар повинен бути відкритою, комунікабельною людиною, вміти стримувати свої емоції, адже клієнти бувають різними. Також треба бути хорошим психологом, який зміг би знайти підхід до будь-якої людини.

– У нашій країні, на жаль, до певного часу професію перукаря вважали непрестижною, – продовжує Ірина. – Через відсталість радянської сфери побутових послуг майстри не мали можливості вдосконалювати майстерність, творчо рости і долучатися до віянь світової моди. Сьогодні ситуація змінилася, і перукарі-професіонали не менш шановані, ніж, наприклад, економісти. А навчатися цієї професії необхідно так само довго, як і будь-якої іншої.

Після атестації можна встановлювати свій прейскурант
У перукарському мистецтві краще не стажуватися без попередньої підготовки. А починати вчитися можна вже після дев’ятого класу. Базовий курс навчання, який триває в середньому шість місяців, охоплює теоретичну базу, а також практичні навики. Проте зупинятися на досягнутому не можна, адже мода та технології постійно змінюються. Тому продовжувати навчатися можна на тематичних майстер-класах та семінарах. А теорію постійно потрібно підживлювати практичними вміннями.

– У вересні минулого року проходила атестацію, приїжджала комісія з Києва, – розповідає Ірина. – За результатами атестації я отримала найвище звання серед майстрів Чернівецької області. Після цього друкувала статті в журналі "Дзеркало моди", а зараз мене запросили взяти участь у проектах "Танці з зірками" та "Танцюю для тебе". Був дуже жорсткий відбір серед стилістів, але я його пройшла.
Комітет стандартів салонів краси (КССК) регулярно проводить атестації на певні рівні майстерності, після чого досягнення записують у книзі кар’єрного зростання. Єдиний салон у місті, який повністю пройшов атестацію КССК, – салон краси "ІВ-Стиль".

– Кожен майстер з нашого салону вирішив пройти атестацію, – розповідає Вікторія ПРОСТЕБІЙ, співвласниця салону. – Дівчата вкладали свої кошти, але знали, що вкладали їх у себе. Після атестації кожен з майстрів отримав звання. Тепер вони можуть встановлювати індивідуальний прейскурант.
Яна ЯЩЕНКО

Довідка

 Майстер-початківець у Чернівцях заробляє від тисячі гривень на місяць, з досвідом 2-4 роки – приблизно п’ять тисяч на місяць, досвідчений майстер – 10 тисяч гривень.
 Починати навчатися перукарської майстерності можна після закінчення 9 або 11 класів.
 Вибір місця навчання: ВПУ №3 в Чернівцях, авторські школи при салонах, майстер-класи, семінари тощо.
 Перукарі проходять атестації, за результатами яких отримують звання, наприклад, асистент майстра, майстер-перукар І класу, майстер-стиліст тощо. Від звання залежить прейскурант майстра.
2-02-2010, 10:42
Коментарів 0 Переглядів 16 366

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.