RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Готові до політичної війни з владою»

Чернівці для презентації програми об’єднаної опозиції відвідав заступник керівника центрального виборчого штабу Андрій Пишний – один із лідерів "Фронту змін". Наш земляк розповів "МБ" про плани і завдання опозиції на парламентських виборах.

– Які завдання ставить на виборах об’єднана опозиція?

– Завдання-максимум – перемогти й отримати демократичну проукраїнську більшість. Тобто щонайменше 226 місць. Програма-мінімум – об’єднана опозиція має посісти перше місце за результатами виборів. Ця мета реальна.

– Якщо "Свобода" й УДАР пройдуть до парламенту, домовлятися будете?


– Я розділив би ситуацію зі "Свободою" й УДАРом. Зі "Свободою" є повна співпраця. Ми не маємо сумнівів в її опозиційності. Чого не можу сказати про УДАР. Я чую від них заяви про опозиційність, але не бачу кроків. УДАР заявляє, що іде на вибори самостійно. Це їхній вибір. Але вони мають розуміти, що так прямо чи опосередковано працюватимуть на владу.

– Опозиція говорить про нові обличчя, але серед вас чимало людей, які при владі вже були, особливо на місцях.

– Це будуть вибори до Верховної Ради. Відтак оцінювати команду слід насамперед за партійними списками та складом кандидатів на мажоритарних округах. У нас відбуватиметься не лише оновлення облич, а й принципів дії влади. Не буде стовідсоткового відсторонення від депутатів, які вже працювали. Якщо ці люди залишися в опозиційному таборі, на них можна покластися.

– Чому опозиція допустила ухвалення в першому читанні "мовного" закону?

– Ухвалення закону Колесніченка – Ківалова – читайте Януковича – стало можливим насамперед через те, що Янукович контролює у парламенті більшість. І саме вона ухвалює закони. Ми могли з ними боротися до крові, але дослідження показують, що "мовний" закон додає до невпинно падаючого рейтингу ПР п’ять відсотків. Це навіть більше, ніж той масштабний підкуп виборців, який називається соціальними ініціативами. Ціна питання неймовірно висока. Подолати можна це тільки через демократичні вибори. Друге читання відбудеться набагато жорсткіше й агресивніше – я вас запевняю. Але навіть, якщо ПР проголосує в другому читанні, а Януковичу стане розуму підписати його, демократична більшість його скасує. Але потрібно, щоб ця більшість була.

– Що робитимете, якщо не отримаєте більшість?

– Зорієнтуємося. Та жодної співпраці із чинним режимом не буде. Є сценарій жорсткого політичного протистояння, якщо об’єднана опозиція не здобуде більшість. Тобто передбачаємо різні варіанти розвитку подій. Ми готові до політичної війни. Ціна питання варта того – Україна.

– Маєте достатні фінансові ресурси для проведення виборів?

– Якщо робити все з розумом, то можна обійтися достатньо прийнятними сумами. Більшість політичних соратників, яка зазнала економічного тиску, залишилася з нами. До кожного з підприємців, із якими ми мали бізнес-зв’язки, прийшли з перевіркою податківці. Нічого, витримали. Дякую людям, які зазнають такого тиску, але залишаються з нами.

– Часто штаби відверто тягнуть гроші із центру і не відпрацьовують.


– У штабі об’єднаної опозиції за мною закріплено два напрямки: юридичний супровід і контроль за цільовим використанням коштів. Запевняю вас, жодна копійка "наліво" не піде. Маємо достатньо досвіду для ефективного контролю за коштами.


– Впевнені, що під прапором опозиції не пройдуть "тушки"?


– Олександр Турчинов і Арсеній Яценюк персонально розмовляють з усіма кандидатами, ми аналізуємо кожного, оцінюємо слабкий та сильний бік, ризики, готовність протидіяти тиску. Оскільки в Партії регіонів не вміють займатися політикою, вони беруть табуретку в руки і починають бити. А ми хотіли б повернути в парламент політичні дебати, функцію законотворення.

– До партійного списку потрапить багато земляків Яценюка?


– До списку потраплять ті, чию діяльність високо оцінить з’їзд. Там будуть насамперед керівники партій. Гадаю, Чернівці у списку будуть представлені потужно.
Говорити про персоналії поки що завчасно.


– На який результат розраховує опозиція на Буковині?


– Маємо все необхідне для того, щоб перемогти і не віддати жодного округу ні Партії регіонів, ні так званим третім силам. Ми маємо із чим прийти до людей: готові говорити, пояснювати і брати на себе відповідальність. Напевне, на Чернівці розраховуємо більше, ніж на інші регіони. Тут сформована потужна команда, готова до складних політичних рішень, має політичне майбутнє. Тож рідні стіни допоможуть. (Ігор ДОВГАНЬ)

З досьє "МБ"

Андрій Пишний – економіст, юрист, заступник голови партії "Фронт змін".
Народився 26 жовтня 1974 року в селі Доброводи Збаразького району на Тернопільщині.
З 5 років проживав у Чернівцях. Закінчив школу №24, юридичний факультет Чернівецького держуніверситету. Навчався з Арсенієм Яценюком на одному курсі.
Там зустрів свою дружину, з якою вже 18 років разом. Мають двоє дітей.
2000 року переїхав до Києва, працював в "Ощадбанку". Допрацювався до в. о. голови правління. 2007 року пішов на державну службу, був заступником секретаря РНБО. Нині займається партійною роботою.
Редактор: Igor
21-06-2012, 17:54
Коментарів 0 Переглядів 2 199


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!