RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Регіонали та опозиція – разом до Європи

Лише за два дні нардепам вдалося ухвалити два євроінтеграційні закони та призначити дату перевиборів у п’яти проблемних округах.

Навіть найзатятіші "регіонали"-противники Євросоюзу натискали кнопки "за" під час розгляду євроінтеграційних законопроектів. Очевидно, "чоловіча" розмова Януковича з ними все-таки мала вплив.

Кількість голосів "за" зашкалює

У четвер парламент ухвалив закон "Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу щодо порядку та умов відбування покарання". Відповідний документ підтримало 379 депутатів із 397 присутніх у залі. Під час другого читання депутати провалили майже всі поправки до проекту. Цей законопроект перебуває у списку проектів, необхідних для підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом.
Документ регулює користування засудженими засобами зв’язку (зокрема мобільними телефонами), виписує процедуру відправлення засуджених на лікування.

Проект також передбачає можливість подання кри­мі­нально-виконавчою інспекцією до суду матеріалів на засудженого до покарання у вигляді виправних робіт щодо заміни невідбутої частини покарання штрафом.

Врегульовує також порядок надання засудженим до обмеження волі тривалих побачень, зокрема надає право на позачергове тривале побачення для реєстрації шлюбу.

Проголосували в першому читанні і за "євроінтеграційний" законопроект щодо виконання судових рішень. За відповідне рішення проголосувало 340 депутатів.

Із законопроекту на вимогу опозиції виключили прикінцеві положення, які дозволяли не виплачувати близько 30 мільярдів гривень заборгованості держави за рішеннями судів, винесених на користь українських громадян.

Крім того, нардепи призначили перевибори у п’яти проблемних округах на 15 грудня. За таке рішення проголосував 371 депутат.
Як заявив голова профільного комітету Давид Жванія, комітет підтримав компромісний законопроект. Він пропонує провести вибори у проблемних округах №№94, 132, 194, 197 і 223.

"Ми шукаємо ком­проміс з опозицією"

"Регіонали" зізналися, що розмова з Януковичем вплинула на активність нардепів.

– Наша зустріч із президентом замість однієї години тривала дві з половиною, – розповідає "МБ" нардеп від Партії регіонів Іван ПОПЕСКУ. – Ми говорили про програму партії, обговорювали питання міжнародної ситуації, відносини з Євросоюзом. Наші нові депутати отримали друковану інформацію про те, як наша політична сила ще з 1998 року, коли називалася Партією регіонального відродження, порушувала питання європейської інтеграції. Також наша фракція раніше проголосувала за закон "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики". 171 зі 172 депутатів проголосував за цей законопроект, у якому зазначено, що євроінтеграція є нашою стратегічною ціллю.

Тому домовилися, що голосуватимемо за євроінтеграційні закони, будуватимемо відносини з усіма нашими сусідами як стратегічними партнерами. Зокрема з Росією, з якою в нас товарообіг становить майже 70 мільярдів доларів. Без неї ми нікуди не подінемося.

Водночас поговорили й про законопроекти, які нам потрібно ухвалити, щоби вчасно підписати угоду про асоціацію з ЄС. Крім того, говорили про те, що нам потрібно проголосувати за бюджет на наступний рік вчасно, збалансовано, а не так, як було торік.

Ми шукаємо компроміс з опозицією. Там, де може бути консенсус, ми його знаходимо. Так сьогодні ми проголосували за проведення виборів у проблемних округах. Сьогодні – дуже плідний день. Гадаю, вчорашня зустріч із президентом мала вплив на роботу Ради.
Те, що і влада, й опозиція одноголосно ухвалюють законопроекти, депутати меншості вважають збігом.

– Річ у тім, що законопроекти, скеровані на покращення життя людей чи бізнесу, опозиція завжди готова підтримувати, – каже нардеп від ВО "Батьківщина" Микола ФЕДОРУК. – Опозиція існує не просто "заради опозиції". Якщо закони захищають інтереси держави й людей, тоді ми голосуємо за них. Так само євроінтеграційні закони не можна прийняти без опозиції. А Партія регіонів теж йде на певні поступки заради асоціації з ЄС. 
Микола КОБИЛЮК
9-09-2013, 12:33
Коментарів 0 Переглядів 1 709

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.