RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Нардепи живуть «апетитно»

Лобстери, осетрова ікра та устриці – це ще не весь перелік страв, якими харчуються у парламенті народні обранці. Щороку для українських парламентарів закуповують харчів на мільйони гривень.

За місяць у парламенті випивають 300 літрів горілки, 14 літрів коньяку та сім літрів вина. Самі нардепи у споживанні алкоголю на роботі не зізнаються. Тому можна лише здогадуватися, які продукти харчування так впливають на їхню законотворчість та викликають блокування трибун та бійки.

Фаріон їсть салати, а Чечетов – рибні котлети

Парламент щоранку починає роботу з прийому санепідслужби, повідомляє ТСН. Лікарі беруть проби на аналіз з усієї їжі для народних обранців, а страви затверджують на кулінарній раді. Працівники буфету вже знають улюблену їжу обранців. Зокрема столичним журналістам офіціанти розповіли, що найбільшим ласуном вважають опозиціонера В’ячеслава Кириленка, який часто замовляє десерти – збиті вершки з шоколадом.

"Свободівці" налягають на овочі – Ірина Фаріон, крім капусти й салатів, нічого не їсть. Заступник керівника фракції ПР Михайло Чечетов любить ласувати рибними котлетами, а "регіонал" Сергій Клюєв – голубцями з грибами.

Одна з улюблених страв народних обранців – печені яблука. Керівництво Ради обідає не в загальному залі їдальні, а в дзеркальному по сусідству – сторонніх туди не впускають, а страви розносять офіціанти. Працівники буфету згадують, що екс-спікер Яценюк намагався ввести в їдальні середземноморську кухню.

Чим ласують і скільки на свої обіди витрачають буковинські нардепи у Верховній Раді?

– Обідаю у їдальні на вулиці Садовій (поблизу приміщень комітетів парламенту) майже щодня, – каже "МБ" народний депутат Максим БУРБАК. – У тому закладі харчування алкогольні напої заборонено розпивати. Їх там немає, бо це порушення Трудового кодексу. Тому не вживаю на роботі. У середньому витрачаю 40-45 гривень на обід. Мій обід складається з овочевого салату, першої і другої страв, компоту з шипшини або мінеральної води. Там великий вибір рибних страв, тому більше "налягаю" на них.

Регулярно харчується у їдальні парламенту нардеп від Партії регіонів Геннадій ФЕДОРЯК. На власне харчування на роботі обранець витрачає до сотні гривень на день.

– Снідаю постійно у їдальні Верховної Ради, – каже нардеп. – Якщо це пленарне засідання, яке триває весь день, обідаю теж у парламенті, бо немає часу сходити в інший пункт харчування. Його просто фізично немає – перерва невелика, а щоб поїхати в інше місце, потрібен час. І саме тоді – постійні затори в Києві. Як правило, з’їдаю на сніданок сир. Люблю мед. Чай із медом, сирники або сардельки. Таке харчування коштує 43-45 гривень. На обід замовляю першу і другу страви: кашу гречану, тефтелі, суп або борщ, сік і хліб. Це коштує приблизно 60-70 гривень. А найдорожчий обід мені вартував 80 гривень. Нині почали пропонувати полуницю – теж беремо. У середньому чашечка зі сметаною коштує 20 гривень.

А ось екс-мер Чернівців, народний депутат Микола ФЕДОРУК витрачає скромніші кошти на харчування у парламенті.
– Ходжу до їдальні один раз на день, – каже він. – Замовляю салат, першу і другу страви та компот. Все це коштує приблизно 50 гривень.

"Депутати відірвані від хат: у когось день народження…"

Минулого тижня апарат Верховної Ради надав дані про те, що їдять і п’ють нардепи. Окрім небаченої кількості спиртного, обранці споживають 600 буханців хліба, шість тисяч яєць та 1300 кілограмів м’яса на місяць. Апетиту депутатів можна лише позаздрити.

Самі ж нардепи дивуються, хто стільки їжі та напоїв споживає. Ледь не в унісон обранці сказали журналістові "МБ", що не бачили, щоб у парламенті хто-небудь вживав спиртне.

– Знаю, що в одній із каденцій взагалі забороняли вживати алкоголь, – каже Максим Бурбак. – Я до цього ставлюся негативно. А після роботи – йдіть, куди собі захочете. Але ж депутати відірвані від хат: у когось день народження, у іншого ще якесь свято. Тому ходжу в їдальні, де такого алкогольного явища немає.

– Взагалі не бачив, щоб у парламенті хтось купував спиртне, – каже Геннадій Федоряк. – Не знаю, звідки беруться такі цифри. Там усі люди дорослі. Не думаю, що хтось може випити і піти на засідання. Це неприпустимо.
Микола КОБИЛЮК

До речі

За останні півроку державні підприємства України закупили для своїх їдалень чимало продуктів за завищеними цінами. Серед них – імпортні ягоди, шашлики з тигрових креветок, осетрова ікра по 900 гривень за 113-грамову банку. Найбільше розголосу отримали закупівлі кілограма малини по 670 гривень для їдалень Адміністрації Президента України. Тоді й імпортну черешню придбали по 204 гривні за кілограм, а імпортну полуницю – по 312 гривень.
31-05-2013, 17:25
Коментарів 0 Переглядів 2 220

Теги -
Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!