RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ми продовжуємо аналізувати виборчі списки до обласної ради політичних сил.

Цього тижня їх оприлюднили "Фронт змін", ВО "Свобода", "Сильна Україна".

До обласної ради від "Фронту змін" першим номером іде голова облорганізації партії Максим Бурбак.

– Мене зобов’язали йти першим, – заявив партієць на прес-конференції.
Другий у списку – доцент ЧНУ Ярослав Курко. Підприємці у першій десятці "Фронту змін" обійняли левову частку місць: це директор ТОВ "Абсолют безпека" Сергій Юлик (третє), підприємець Георгій Придій (четверте), директор ТОВ "Карпатія-Бук" Олег Кілару (шосте), гендиректор приватного підприємства "Пан індик" Петро Допіряк (сьоме), гендиректор ТОВ "Євробуд XXI" Манолій Плаксій (дев’яте), заступник гендиректора приватного підприємства "Колос" Віорел Ястремський (десяте). Несподіванкою є п’ятий номер у списку – директор програм "Радіо Буковина" облдержтелерадіокомпанії Тетяна Смолдирева. Під восьмим номером опинився колишній начальник Вадул-Сіретської митниці, а нині безробітний Микола Салагор, який 2006 року став депутатом обласної ради за списком БЮТ.

Основу десятки до обласної ради партії "Сильна Україна" також склали підприємці. Це засновник компанії "Дефіс" Геннадій Дем’яновський (третій), директор будівельної компанії "Ваша криша" Всеволод Кулінський (п’ятий), директор концертної агенції Олег Сандуляк (шостий), засновник страхової компанії "ПСК-Захід" Олександр Берназюк (сьомий), підприємець Михайло Мільман (восьмий). Під десятим номером – підприємець, голова Кіцманської райорганізації партії Андрій Маковей, під другим – голова облорганізації, підприємець Віталій Темерівський. Дев’яте місце у списку обіймає викладач ЧНУ Сергій Добржанський, який обирався до облради 2006 року за списком "Нашої України". А список до облради несподівано очолив столичний "варяг", відомий політолог, заступник голови партії "Сильна Україна" Костянтин Бондаренко.

Ми запитали, як поєднуватиме Костянтин Петрович роботу у Києві та депутатство.

– Постійно жити у Чернівцях навряд чи вдасться, – каже Костянтин БОНДАРЕНКО. – Але навіть не будучи депутатом Чернівецької обласної ради, неодноразово виступав ініціатором проведення акцій саме на Буковині. Як член гуманітарної ради при президенті ще у травні порушував питання про відзначення 70-річчя утворення Чернівецької області на рівні держави.

За словами Віталія Темерівського, перший номер у списику за заступником голови Сергія Тігіпка – не передвиборча технологія, яку нав’язали з Києва. Очолити список Костя Петровича запросили самі партійці з Чернівців.

Список кандидатів до облради обласної організації ВО "Свобода" теж рясніє підприємцями. Тут Михайло Гоменюк (другий), Віталій Мельничук (третій), Василь Салогуб (шостий), Віталій Яровий (сьомий), Юрій Головатий (десятий). Є двоє лікарів – Степан Спіжавка та Андрій Андрущак під п’ятим та дев’ятим номерами відповідно. Четвертим номером іде настоятель храму Святої Параскеви Микола Семелюк. Очолює список викладач Назар Горук.
Ольга ГНІДАН

думка експерта

Iгор БУРКУТ,
політолог:

Коли "Фронт змін" лише створювався, було зрозуміло, ця організація має виражати інтереси середніх підприємців. Тому список цієї політичної сили складено логічно – переважають підприємці, за деякими винятками. Доцент юридичного факультету Ярослав Курко – давній знайомий та вчитель Арсенія Яценюка. Тетяна Смолдирева представляє у списку творчу інтелігенцію та журналістів.
Щодо "Сильної України": Кость Бондаренко закінчив три курси історичного факультету ЧНУ, потім перевівся до Львова, де й починав свою кар’єру як політолог. Він дуже добре знає Чернівці. Його добре знають, адже Кость Бондаренко – один із провідних українських політологів. Важко сказати, чому він обрав Чернівецьку обласну раду. Для Чернівців це позитивне явище, адже додає певного драйву виборчій кампанії. Підприємці, які також у більшості підтверджують що "Сильна Україна" так само, як і "Фронт змін" грають на одному електоральному полі. Конкуренція між ними буде досить сильна.
Будь-яка виборча кампанія – затратна, тому це одна з причин, чому підприємців так багато у виборчих списках".
7-10-2010, 11:27
Коментарів 0 Переглядів 3 270

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.