RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Політичні сили в області почали визначатися з кандидатами на вибори до облради за партійними списками.
Так, "Батьківщину" до обласної ради поведе керівник виконавчого секретаріату облорганізації "Батьківщини" Сільвія Віщук. Другий у списку – голова облради Іван Шилепницький. Під третім та четвертим номерами – нові обличчя: Віталій Ткачук, комерційний директор ТОВ "Буковина Трейдинг", та Галина Жаровська, доцент кафедри кримінального права юридичного факультету ЧНУ, дружина депутата міської ради, підприємця Володимира Жаровського. У прохідній частині списку "Батьківщини" – депутати облради підприємці Сергій Тирон, Георгій Козьма, Іван Мунтян. Також у першій десятці депутат Сторожинецької райради Світлана Фочук, заслужений лікар України Іван Паламар та заступник директора "ОріонТехносервіс" Віктор Затірка.

Список кандидатів від "Нашої України" очолив екс-губернатор Володимир Куліш. Другий у списку – керівник фракції "Нашої України" в обласній раді Олександр Грушко, третій – депутат облради, директор підприємства "Колос" Ігор Кібіч, четвертий – заступник голови обласної ради Тодор Гуцуляк. Немає у списку колишніх першого та просто заступника губернатора Віктора Павлюка і Бориса Баглея. Зате є син Павлюка, викладач ЧНУ Михайло Павлюк, який іде під п’ятим номером. До першої десятки потрапили нинішні депутати облради – екс-ректор, а нині завідувач кафедри медичного університету Василь Пішак, голова обласного відділення Антимонопольного комітету Віктор Мотуляк, голова правління Вашківецького сільського споживчого товариства Іван Шевчук. Новими обличчями у першій десятці є Олександр Константинюк, директор підприємства "Класік і К", та Ілля Петруник, керівник виконкому Кіцманської райорганізації "Нашої України".

Виборчий список кандидатів від Партії регіонів очолив голова ОДА Михайло Папієв. За ним у списку – голова правління ВАТ "Чернівецький цегельний завод №3" Василь Ватаманюк.Третій – начальник обласної міліції Микола Харабара. Четверта – помічник депутата Верховної Ради Івана Попеску Ауріка Божеску. П’ятий – начальник Головного управління охорони здоров’я ОДА Ігор Шкробанець. Потрапили до першої десятки й троє заступників губернатора: Франц Федорович – під шостим номером, Михайло Гайничеру – під дев’ятим і Георгій Галиць – під десятим. Генеральний директор ТОВ "Роднічок" Іван Семенюк у списку сьомий, хоча чотири роки тому йшов на вибори під третім номером. Новим обличчям у десятці Партії регіонів є комерційний директор ТОВ "С. К. – Інтер" Юрій Кушнір – під номером вісім.

Облорганізація політичної партії "Фронту змін" провела конференцію з висування кандидатів до облради у понеділок, 27 вересня. Проте повідомити імена кандидатів голова обласної організації Максим Бурбак відмовився, посилаючись на те, що таку інформацію можуть розцінювати як політичний піар.

Така заява місцевого лідера нової політичної сили викликала усмішки у фахівців із питань виборчого законодавства. "Теза "оприлюднення імен кандидатів на початку реєстрації можуть розцінювати як піар" – абсолютно дивна, – вважає експерт із виборчого законодавства Борис Руснак. – Політичні партії після проведення конференцій зобов’язані інформувати громадськість, кого вони висувають у депутати. Щоби ЗМІ могли вчасно поінформувати виборця, хто ці люди та звідки вони".
Ольга ГНІДАН

Думка експерта

Ігор БАБЮК, член правління громадської організації "Комітет виборців":
– Список Партії регіонів складено закономірно. Михайло Папієв та Георгій Галиць, які раніше не були членами партії, потрапили туди завдяки тому, що Папієва нещодавно обрали головою обласної партійної організації, а Галиць написав заяву на вступ.
Тому логічно, що список провладної партії представлено посадовцями з адміністрації.
Щодо списку БЮТ, насторожує те, що досить високі місця посіли люди, які не проявляли себе активно як партійні функціонери. Здивувався, коли побачив у списку Віктора Затірку, який очолює в області партію "Реформи та порядок", та Галину Жаровську, чоловік якої є відомим бізнесменом. Віталія Ткачука знають як керівника "Батьківщини молодої", але чому він отримав третє місце у списку, тоді як чинні депутати Іван Мунтян та Георгій Козьма проявили себе більш активно? Таке розташування, на мою думку, може свідчити про те, що преференції мали не відомі в партії та області люди, а за місця у списку відбувався торг – матеріальний чи політичний. 
30-09-2010, 10:36
Коментарів 0 Переглядів 3 967

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.