RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Задоволені життям обличчя столичних політиків і яскраві гасла всеукраїнського масштабу знову окупували чернівецькі білборди. Незважаючи на те, що вибори місцеві, світле і заможне життя обіцяють чернівчанам чинний президент і лідери всеукраїнських політичних сил. Це особливість нинішніх місцевих виборів. Раніше столичні політики і посадовці від цього процесу абстрагувалися.

Об’їхавши кілька центральних вулиць міста, ми помітили ще кілька цікавих особливостей. Насамперед політичної реклами значно менше, ніж перед останніми президентськими виборами. Найбільше ми нарахували зображень Віктора Януковича і Партії регіонів. Жодного не знайшли від партій "Батьківщина", "Нашої України". Зустрічаються на білбордах, але поступаються за кількістю чинному президенту, зображення лідерів "Фронту змін" і "Сильної України".

Судячи з усього, Арсеній Яценюк із фронту повернувся. Його нинішня реклама, на відміну від президентських виборів, – без камуфляжу і войовничих закликів. Тепер спокійні кольори і простий слоган "Зміни майбутнє".
"Сильна Україна" – єдина, хто і демонструє на білбордах обличчя місцевих представників партії, і зображення Сергія Тігіпка з написами, що прив’язані до регіону, наприклад, "Сильні Чернівці – сильна Україна".

Щодо претендентів на посаду міського голови Чернівців, то на зовнішній рекламі наразі красується єдиний із них – Михайло Сеничак. Його зображень найбільше на Руській і Червоноармійській. Закликають вони також до абстрактного кращого життя.

Тому наразі не зрозуміло, хто ж конкретно в Чернівцях хоче прийти до органів місцевого самоврядування і головне – навіщо?
Марина Карасьова

Iгор
БУРКУТ, політолог:

– Залишається трохи більше 40 днів до виборів, але більшість політичних сил, які боротимуться за місця в органах місцевого самоврядування, ще взагалі про себе не заявили. У виборця складається враження, ніби вже всі місця поділено між тими, хто себе рекламує.

Відсутність зображень місцевих лідерів свідчить про те, що місцеві осередки ще не готові до окремих місцевих виборів. Адже їх завжди проводили разом із парламентськими й орієнтація була на центр. Єдина партія, яка в наших умовах зуміла зорієнтуватися трохи краще, – це "Сильна Україна". Вона обличчя своїх місцевих лідерів представила на білбордах, проводила так звані праймеріз. Хоча це була рекламна кампанія, яка не має нічого спільного зі справжніми партійними праймеріз, які проводять у цивілізованих державах. Але все-таки ми побачили декілька облич молодих політиків.

Щодо гасел, то велику тривогу серед мислячої частини населення викликало гасло "Будуємо нову країну". Тобто Україна цих людей не влаштовує, і вони замість нашої батьківщини хочуть нам збудувати щось інше. Здогадуюся, звідки ці політтехнологи до нас зазирнули. Як на мене, це груба політтехнологічна помилка.

Щодо ефективності політичної реклами, то наразі ми бачимо тільки зовнішні носії, які є завжди найменш ефективними. Ефективною в попередніх кампаніях була телереклама. А найефективніша за усіх часів форма роботи
– це зустрічі кандидата з виборцями. Це стовідсотково позитивна річ, люди мають змогу почути і побачити, поставити запитання і сформувати власну точку зору про кандидата.

Політтехнологи прогнозують, що ці місцеві вибори будуть найбруднішими з усіх, які були в Україні. Наразі на місцевому рівні ми бачили технологію, яку можна назвати одним словом "вода". Коли підривали авторитет нинішнього мера суперечками між водоканалом і обленерго. Зараз нібито ця технологія зупинена. Крім того, з’являються форми агітації, які характерні були для кінця 1980-х – початку 1990-х років. Це так звана парканна агітація. Тобто було згадано прізвище людини і посаду, яку зараз ніхто не обирає і ніколи в Україні не обирав (минулого тижня на фасадах будинків і парканах в Чернівцях з’явилися численні написи "Кобевко – губернатор", – авт.). Але сама форма привертає увагу, адже підросло вже покоління, яке цього ніколи не бачило. Наразі ж виборча кампанія відбувається дуже мляво і чогось особливого жодна із сил не змогла запропонувати.

Варто знати
За листівки на стінах і парканах – штраф

Перелік місць у Чернівцях для встановлення агітаційних наметів та стендів до місцевих виборів затвердив виконком міської ради.
Для агітаційних наметів відведено 41 місце, для встановлення стендів – 61 місце на площах, скверах, перехрестях основних автомагістралей, поблизу зупинок громадського транспорту, вокзалів, магазинів тощо.
Окрім того, агітаційні стенди буде встановлено біля приміщень виборчих дільниць.
Встановлення агітаційних наметів на Центральній, Соборній, Театральній площах, площах Філармонії та Турецької Криниці дозволено з 5 жовтня.
Заборонено розміщувати агітаційні листівки на стовпах, парканах, стінах, деревах.
За порушення вимог – штраф. На фізичну особу – якщо вдасться впіймати "на гарячому" під час розклеювання – від 340 до 1360 гривень, на юридичну особу – а це відповідальні особи політичних організацій – від 850 до 1700 гривень.
Перелік місць для агітаційних наметів та стендів розміщено на сайті міської ради. (І. Довгань)
16-09-2010, 10:02
Коментарів 0 Переглядів 2 471

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.