RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Верховна Рада України проголосувала за недовіру уряду Юлії Тимошенко. Рішення підтримало 243 з 286 народних депутатів, зареєстрованих у залі. Проти проголосували 10.

Народний депутат (фракції БЮТ) Петро Гасюк ще перед голосуванням у парламенті за відставку уряду заявив, що серед подальших шляхів розвитку подій бачить два: жорстка опозиція БЮТу або збереження демократичної коаліції. Оскільки зберегти коаліцію БЮТ, НУ-НС та Блоку Литвина не вдалося, у Тимошенко єдиний шлях – опозиція.

– У цьому разі в Тимошенко буде більше можливостей і важелів стримувати тиск ідеологічно чужих супротивників, – підкреслює народний депутат.
"Для Тимошенко було краще піти у відставку ще восени 2008 року"

Якою буде політична доля Юлії Тимошенко після відставки уряду, кореспондент "МБ" запитувала в експертів.

– Політична доля залежить не від посад, а від підтримки виборців. Тимошенко заручилася найбільшою у своїй політичній біографії підтримкою виборців, яка постійно зростала від виборів до виборів. Тому незалежно від того, яку посаду вона обіймає чи не обіймає, зараз вона є на злеті своєї політичної популярності. Її перспективи залежать не від посади, а від того, наскільки ефективно вона зможе захищати інтереси своїх виборців, – зазначає політичний технолог Олег Медведєв. – Для Тимошенко було би краще восени 2008 року, коли розпалася перша коаліція, піти у відставку й з опозиції виграти президентські вибори, можливо, уже в першому турі. Але опинившись тоді перед перспективою, з одного боку, політичної відповідальності за долю України, а з іншого боку – міркування про власний рейтинг, Тимошенко обрала перше. Якби вона обрала друге, на неї точно чекав би просто приголомшливий успіх на президентських виборах. Януковичу вдалося набрати трохи більший відсоток не завдяки собі, а через те, що найбільш потужним опонентом Тимошенко була світова економічна криза. За Януковича працювала криза. Він перебував у позиції безвідповідального відстороненого спостерігача.

"Якщо Тимошенко піде у відставку, Україна виграє"
На думку директора Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Костя Бондаренка, зараз у Юлії Тимошенко лише один шлях – піти в опозицію.

– Від цього Україна тільки виграє, – переконаний політолог. – По-перше, опозиційна енергія Юлії Тимошенко – набагато конструктивніша, ніж владне управління. По-друге, опозиція в обличчі Юлії Тимошенко надзвичайно потрібна державі, аби Україна не перетворилася на Білорусь зразка 1990-х років. По-третє, Віктор Янукович та Партія регіонів повинні відчувати опозиційність та те, що існують баланси в суспільстві. Опозиція на чолі з Юлією Тимошенко буде надзвичайно потужнішим явищем, ніж опозиція, яка була до цього. Гадаю, опозиційність Тимошенко буде досить ефективною. Тимошенко неодноразово демонструвала, що саме в опозиційному статусі вона як політик є дуже ефективною. А ще, на мою думку, Юлія Тимошенко має здійснити радикальну чистку лав та звільнитися на 90 відсотків від баласту, який нині існує в БЮТ та в партії "Батьківщина" і відповідно винести уроки із трьох останніх виборчих кампаній. Їй варто звернути увагу на київську (вибори мера, – ред.), тернопільську (вибори облради, – ред.) і загальноукраїнську виборчі кампанії, у яких вона отримала поразки. Питання відставки Тимошенко ще 2008 року дискутувалося в суспільстві. Звичайно, з опозиційного майданчика легше претендувати на посаду Президента України. Але Тимошенко вибудувала таку концепцію ведення передвиборної кампанії, щоби продемонструвати свою ефективність у владі. 
Ольга Гнідан

Хто з народних депутатів голосував за відставку
За резолюцію недовіри уряду Юлії Тимошенко проголосували семеро народних депутатів – членів фракції БЮТ.
Як передає УНІАН, підтримали висловлення недовіри уряду депутати від БЮТ Віталій Барвіненко, Геннадій Задирко, Володимир Каплієнко, Олег Черпіцький, Ігор Савченко, Юрій Полунеєв та Григорій Омельченко.
Крім того, за відставку уряду проголосували 15 народних депутатів із фракції "Наша Україна – Народна самооборона", а саме: Віктор Шемчук, Віктор Тополов, Іван Плющ, Михайло Полянчич, Олександр Слободян, Володимир Поляченко, Василь Петьовка, Леся Оробець, Ігор Палиця, Ігор Кріль, Олександр Клименко, Давид Жванія, Станіслав Довгий, Юрій Бут, Сергій Василенко.
Також за резолюцію проголосували 19 з 20 членів фракції Блоку Литвина. Не голосував голова Верховної Ради України Володимир Литвин.
Крім того, "за" проголосували троє позафракційних депутатів – Василь Кисельов, Інна Богословська та Ігор Рибаков.
Депутати від Партії регіонів і КПУ в повному складі підтримали резолюцію.
4-03-2010, 10:25
Коментарів 0 Переглядів 2 793

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!