RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Під час перебування в Чернівцях віце-консул Посольства США в Україні Девід АЛЛЕН відповів на запитання кореспондента "МБ". На думку віце-консула, людям цікаво знати правду про візи до США, бо нині є багато неправди.
– Пане віце-консуле, чи часто посольство зіштовхується зі схемами візового шахрайства, які з них найрозповсюдженіші?
– Ми постійно бачимо схеми шахрайства, але вони дуже часто змінюються. Проте основна, з якою ми зіштовхуємося найчастіше, – це те, що люди купують документи. Така проблема існує не тільки в Україні, але й в усьому світі.
– А хто ці посередники?
– Важко сказати, але часто чуємо про туристичні агенції, сервіси візової підтримки, організації, що пропонують консультаційні послуги. Причому пакет документів, щоби звернутися за візою, в них коштує по-різному – від 500 до тисячі доларів. І люди платять гроші за документи, яких іноді їм навіть не треба.
– Які є офіційні можливості виїхати на постійне проживання до США?
– Є три легальні шляхи іммігрувати до США. Перший – імміграційну петицію можуть подати родичі, які мають у США легальний статус, другий – знайти роботодавця, який зацікавлений подати робочу імміграційну петицію. В обох випадках процес розпочинається з людини, яка проживає в США. Третій шлях – виграти в лотереї "Green Card". Вона розігрується раз на рік. Зазвичай з жовтня до грудня приймаються аплікаційні форми (заяви), а в березні-квітні посольство інформує людей, які виграли. Україна за кількістю заявок перша серед країн Європи і посідає приблизно третє місце серед країн світу.
– Які шанси виграти "Green Card"? Є й посередники...
– Усе залежить від кількості учасників. Щороку виділяється певна кількість місць для різних регіонів світу, зокрема і для Європи. І шанс виграти для українця залежить від того, скільки подадуть заявок з інших європейських країн. А щодо посередників, хочу попередити, що потрібно бути надзвичайно обережними у виборі таких організацій. Будь-яка з них може запропонувати допомогу в оформленні документів, це не заборонено. Але якщо вас запевняють, що можуть допомогти отримати "Green Card" – це неправда, цього зробити посередники не можуть. Уряд США не співпрацює з жодними організаціями. Ми зустрічалися з випадками, коли з людей беруть сотні доларів тільки за заповнення аплікаційної форми. Насправді заява заповнюється безкоштовно через Інтернет. Людина, яка виграла в лотереї, отримує поштою лист від Держдепартаменту США, електронних повідомлень вони ніколи не надсилають. Хочу також нагадати: у разі виграшу в лотереї кошти за візу сплачують лише в посольстві у Варшаві, не в Києві.
– Часто фірми пропонують допомогу в легальному працевлаштуванні у США. Люди сплачують за посередництво, а виїхати не можуть.
– Знову наголошую, що посольство не співпрацює з організаціями-посередниками, уряд країни не допомагає людям отримати роботу, за винятком програми для студентів Work&Travel USA. Тому людині спочатку потрібно знайти роботу в США, і коли виїзд ініціює роботодавець, це дає змогу звернутися за візою тут, у Києві. Але якщо посередники кажуть, що спочатку потрібно отримати візу, а потім їхати шукати роботу – це неправдива інформація. І якщо радять виїжджати в пошуках заробітку за гостьовою візою – це взагалі нелегально. Людина матиме проблеми з виїздом у майбутньому, можливо, їй навіть ніколи не дозволять в’їхати до США.
– Яка подальша доля людей, які виїжджають до США за "Green Card"?
– Їхня доля в їхніх руках. Людям, які намагаються влаштувати свою долю в США, насправді не дуже легко. Виїжджаючи, багато з них не володіє англійською мовою, отримують шок, потрапляючи в інше культурне середовище. Ми бачили випадки, коли люди розуміють, що це не їхнє життя і повертаються додому. І, навпаки, багатьом подобається жити в США, вони знаходять цікаву роботу і після певного часу стають справжніми американцями.
Марина КАРАСЬОВА
9-04-2009, 11:22
Коментарів 0 Переглядів 14 531

Теги -

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.