RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Незважаючи на те, що за результатами голосування глядачів перше місце “Євробачення” дісталося росіянину Дімі Білану, професійне журі присудило перемогу нашій Ані Лорак та назвало її виступ кращим в історії конкурсу. “МБ” зв´язався з співачкою та розпитав про переживання після “Євробачення”.
„Усі нервували. Філіпп палив цигарки”
- Що відчувала під час оголошення результатів?
- Дуже хвилювалася. Знали і всі нам казали, що ми були найкращими на цьогорічному “Євробаченні”. Коли зайшла у прес-рум, мене всі вітали, і перше включення в ефірі було саме зі мною. Завжди перше включення робиться з майбутнім переможцем, адже журналісти відчувають настрій. Тому ніхто не очікував таких результатів. У мене був такий стрес, що словами не передати! Безумовно, Україна перша. Перше місце - технічне, а друге – творче, адже його присуджують за мистецтво. Жодна політика не може втрутитися у це друге місце. Ця перемога дає привід усім пишатися тим, що у нас надзвичайно гарна і талановита країна.
- Що робили твій коханий Мурат та продюсер Кіркоров у цей момент?
- Усі нервували. Філіпп палив цигарки. Мурат був дуже серйозним та спокійним. Він тримав мене за руку і казав: “Спокійно, спокійно...” Підтримку відчували на кожній репетиції. Після кожного виступу глядачі у залі, стоячи аплодували нам. Нас носили на руках. Коли повернулася до Києва, мені переказували, що люди тут ночами не спали, нервували. Усі хвилювалися за Україну.
- Було розчарування, коли Білана оголосили переможцем?
- У мене є розчарування, що досі у світі, особливо на цьому конкурсі, голосують не за пісню, а за країну. Це дуже сумно. На пісенному конкурсі повинна перемагати музика. Але зараз, на жаль, перемогла країна, а не творчість.
- Після “Євробачення” у тебе з´явилася можливість гастролювати Європою?
- Мене запросили до Швеції, Англії та Москви. Отримала дзвінком запрошення від Ігоря Крутого на фестиваль у Юрмалу “Нова Хвиля” як спеціальний гість. Також надійшло запрошення від Роберто Каваллі на показ. Ще не знаю, де – у Москві або Мілані. Відкриваються кордони та нові горизонти. Мені дуже приємно, що я звичайна чернівецька дівчинка родом з Кіцманя досягла такого шаленого успіху. Не можу сказати, що визнання на мене просто навалилося. За цим стоїть велика праця. Ми достойні перемоги. Три місяці готувалися. Подолали навантаження і вистояли. Я пишаюся цим результатом і вважаю його суцільною перемогою.
„Прерогативою зараз будуть закордонні поїздки”
- Чи поїдеш вдруге на “Євробачення”?
- Я можу їхати в Москву. Але не хочу. Я вже не конкурсант. Був конкурс у Нью-Йорку, де я виграла гран-прі. А “Євробачення” було останній конкурсом. Я показала результат, і мені вже немає чого доводити. Я вже всім усе довела давно. Зараз головне – працювати далі і відточувати камінець. Тепер я можу бути тільки спеціальним гостем. А у конкурсі нехай беруть участь інші талановиті виконавці – нові та молоді. У нас дуже талановита країна, і наша перемога повинна бути стимулом. Ми показали надзвичайно високий рівень як музики, так і шоу. Я отримала приз як найкращий артист „Євробачення” у вигляді серця. Казали, що наше шоу було найкращим за всю історію конкурсу.
- Коли Андрій Данилко повернувся з “Євробачення”, він став найоплачуванішим артистом в Україні. Чи будеш ти піднімати свої гонорари?
- Ми будемо переглядати нашу стратегічну лінію стосовно концертів. Прерогативою зараз будуть закордонні поїздки. Треба максимум використати можливість гастролювати Європою, тому що саме для цього я їхала на конкурс - знайти нових глядачів та можливості для співпраці. Гонорари у Європі будуть більшими, ніж в Україні. Ми витратили дуже багато власних коштів на підготовку, тому закономірно, що хочемо їх повернути. Будемо намагатися заробляти якомога більше і показувати, що ми цього варті.
- Скільки ви витратили на підготовку до Євробачення? Діма Білан назвав цифру у мільйон євро.
- Гадаю, у Діми набагато більше грошей. Бо та підтримка, яка у нього була з усіх боків, - не один мільйон коштує. У нас теж було витрачено багато коштів – сума наближається до мільйона.
- Коли Чернівці зможуть побачити наживо твій виступ із піснею “Shady Lady” та з декораціями, що були на “Євробаченні”?
- Поки що декорації знаходяться у Сербії, їх треба транспортувати. Не знаю, чи зможемо привезти декорації до Чернівців, адже це дороге задоволення возити їх із собою. Гадаю, що вже традиційно я дам великий концерт у Літньому театрі. Обов´язково планую це зробити.
- На 600-річчя тебе вже запросили?
- Так, я вже отримала запрошення від мера Чернівців. Але у мене зараз такий напружений графік! Проте буду робити усе можливе аби потрапити на святкування та привітати Чернівці. Не можу обіцяти, бо щільність гастрольних графіків зросла. Були Україна і Росія, а зараз – увесь світ. Особливо після “Євробачення”. До кінця року все заплановано. Є запрошення вже на грудень. Буду робити усе можливе, адже Чернівці – моє серце, улюблене та рідне місто, про яке я завжди пам´ятаю.
„Єдине, про що шкодую, - мало надрукували прапорців”
- Хто вітав із перемогою?
- Під час оголошення результатів я вимикала телефон, бо було дуже багато дзвінків. Першим, хто додзвонився був Віктор Ющенко. Він сказав, що я найкраща. Я не очікувала. Стільки тепла було у його словах. Катерина Ющенко напередодні фіналу прислала квіти. Телефонували Віктор Пінчук, Нестор Шуфрич, Леонід Кучма. Останній сказав дуже приємні слова: те, що я зробила, не може зробити жодний політик. Я відстоювала імідж країни, який підняла дуже високо. Юрій Фальоса привітав напередодні. Він пишається мною. Це також наша спільна перемога. Його вклад у мій розвиток завжди буду пам´ятати. Це не можливо забути.
- У Києві буде вечірка з нагоди “Євробачення”?
- Немає часу для цього. Ніколи розслаблятися. 30 травня нас запросили до адміністрації президента. Ніколи влаштовувати вечірки. Треба працювати – далі і вперед.
- Якими будуть подальші кроки у творчому житті?
- Готую новий альбом. Матеріал поки що в думках. Гадаю, що це буде англомовний альбом, який вийде у Європі. А в Україні я ще до “Євробачення” відзняла кліп на пісню “Я стану морем”. Ми його спеціально не крутили на телеканалах, аби він став подарунком після “Євробачення”. Найближчим часом ця пісня надійде у ротацію.
- Сердючку минулого року назвали “українською попелюшкою”. Як тебе можна назвати після цього конкурсу?
- Мене усі називали діамантом. Сукня від Роберто Каваллі нагадувала коштовний камінь – її було виготовлено із кришталю Сваровскі. Ми продемонстрували високу майстерність – усі це помітили. На українську вечірку завітав президент „Євробачення” – єдину. Нам казали, що Україна цього року показала найвищий музичний та професійний рівень. Постановку грецького хореографа було визнано найкращою. Усі дивувалися: “Що це?!” Ми виходили за рамки конкурсу. Не інакше, як перлина чи діамант. Приємно, що все дійство відбувалося під жовто-блакитним прапором. До нас підходили та говорили: “Дайте нам цих прапорців, ми хочемо стояти під ними”. Єдине, про що шкодую, - мало надрукували прапорців. Бо підходили і з російської делегації, і з Бельгії, і Швеції. Гадаю, моя перемога залишилася у серцях європейців на довго.
Ольга Гнідан
29-05-2008, 11:36
Коментарів 0 Переглядів 2 609

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.