RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Вій. "Йшов я небом"
Видавець – Автор, 2010,
9 композицій

Це треба вміти – стати легендою, видавши всього два альбоми за 20 років існування. Є чому повчитися молодим, які штампують, наче під копірку, по два альбоми на рік. Але чи все добре з "Вієм"? Нового альбому прихильники гурту чекали сім (!) років. За словами Дмитра Доброго-Вечора, причиною затримки було небажання робити "прохідні" пісні. А що маємо у результаті? З дев’яти композицій дві – "Відрізана голова" і "Бісова сила" – є старими, а остання композиція – інструментальна. Отже, маємо шість: менше, ніж по одній на рік. Причому, якщо ці шість пісень вважати "непрохідними", то якими були "прохідні", взагалі важко собі уявити. Відвертих хітів, якими колись були "Змія", "Очі Відьми" чи "Політ Коршака", серед цих шести не спостерігається. У підсумку залишається враження, що тебе ошукали. Мінусом у творчості гурту вважаю і відхід від справ Сашка Лірника, який повністю заглибився у казки. Натомість бачимо, що до гурту долучилася очільниця "Телері" Леся Рой і навіть написала до цього альбому дві пісні, але загального стану справ це не врятувало. Втім, слухайте і робіть висновки самі. І точну копію аудіо CD, і у форматі MP-3 альбом можна завантажити з офіційного сайту "Вія":
www.viyfrom.kiev.ua


ДримбаДаДзига. "ОГОооо!!!"
Видавець – Автор, 2010,
12 пісень

Попри те, що мода на етно дещо спадає, "ДримбаДаДзига" знай продовжує собі займатися улюбленою справою – робити коктейль із шалених складників: фанку, гранжу, ска і ще багато чого, торуючи собі шлях до широкого визнання. ДримбаДаДзига – це вибухова суміш різних людей, різних напрямків, різних думок, різних музичних уподобань і взагалі усього різного. Ця суміш таки вибухнула, і тепер усім залишається сказати від здивування чи захоплення: "ОГОооо!!!". Отже, довгоочікуваний альбом нарешті набув офіційного статусу, і кожен може отримати його у бажаному для себе вигляді. Гадаю підсилить потужність колективу і оновлений склад музикантів: до формації приєдналися барабанщик ТНМК Вітольд та трубач Антон Самутін. Єдина претензія до диску: пісень хотілося б побільше. З дванадцяти треків останній – це ремікс на пісню "Сучка", а передостанній – вона ж, але в тому варіанті, в якому вокалістка виконує її з народницькою капелою "Лукині Роси", де час від часу співає і збирає Україною автентичні пісенні перлини. Різниця тільки в тім, що голої автентики наразі є багато, а в рок-обрамленні – не дуже. Тож а є можливість порівняти архаїзми з неологізмами.


Скрябін. "Скрябін Dance"
Видавець – Moon Records, 2010,
13 пісень

Влітку, в період довгоочікуваних відпусток Кузьма радить усім читати його улюблених Кобена, Бегбедера, Зюскінда, слухати The Cure та Eskobar, а якщо хочеться чогось рідненького, то придбати його новий диск "Скрябін Dance", під який і на дискотеках можна пострибати, і в автівці послухати. І хоча основу збірки становлять ремікси на вже перевірені треки, не обійшлося без нової пісні "Джаламбай" у версії, яку зробив електронник Сергій CJ Mars. А історія самої пісні, за словами Кузьми, така: "Я з дитинства мріяв зробити пісню на літо. Якось вечерком я сів і нашмаляв то реггі. І всі, кому показував, казали, що то "старпьорівська тєма" і, коротше, обламали мене, я поклав її на поличку. А ми з Сергієм на той момент уже тісно співпрацювали, і я його попросив наваяти щось із того. І так вийшло, що Сергій лабанув такий трек, що мені він сподобався більше, ніж оригінал". А щодо назви пісні, то на етапі написання Кузьма грався з растаманським словом "джа". Але приїхав його давній друг з Новояворівська і нагадав слівце з часів спільного дитинства – джаламбай. Так пісня й отримала свою назву, під якою увійде тепер до наступного номерного альбому Скрябіна.


Димна Суміш. "Live Improvisation"
Видавець – Автор, 2010,
1 трек

Десь рік тому столична окраса гранжу "Димна Суміш" брала участь у перформенсі київського митця Гени Гутгарца і записала спільний тридцятихвилинний виступ із відомим бандуристом Романом Гриньківим. Музиканти назвали це своїм новим психоделічним альбомом, мовляв, треба ж якось інтерес фанів підтримувати. Але чи будуть прихильники їхньої творчості задоволені таким специфічним подарунком? Хтозна. Щоби повністю прослухати запис, треба мати неабиякі нерви і музичну загартованість. Видавати цей альбом на дисках означало б змарнувати кілька десятків кілограмів пластмаси, тому музиканти вирішили відразу виставили свій неліквід на сайт dymnasumish.com.ua, де його може завантажити кожен бажаючий, як це зробив я. Завантажив, послухав кілька хвилин, а далі думав, чи залишити для статистики, чи однак не варто… За аналогією першою згадується "Metallica", яка кілька років тому не зовсім на тверезу голову записала одну з репетицій як бутлегівський альбом. Більше одного разу його мало хто слухав. Таке може трапитись і з цим дивним релізом "Димної Суміші". Ні, не варто. Delete.
18-06-2010, 10:21
Коментарів 0 Переглядів 2 234

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.