RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Оркестр Че. "Предчувствие нулевого года"
Видавець – Автор, 2010,
11 пісень

Відомий харківський гурт концептуально поєднує музику з театральним перфоменсом: учасники колективу відомі своєю участю у театрі-студії "Арабески". А ще оркестранти імені команданте товаришують із Сергієм Жаданом і мають у своєму доробку пісні на Сергієві вірші. Це вже третій альбом гурту, і він трохи відрізняється від попередників: музика стала щільнішою, рівноцінною ліриці. На записі присутній альт, саксофон і клавішні. Після кількаразового прослуховування стає зрозуміло, чому альбом спочатку мав називатися "Левый глаз, как забинтованное зеркало": символ лівого ока проходить лейтмотивом через кілька пісень. Матеріал переважно російськомовний, але є й одна українська пісня – "Химерні риби": івано-франківське походження вокаліста гурту Олега Каданова все ж таки інколи дається взнаки. 11 пісень, як кажуть про свіжачок самі музиканти, переплітаються, мов нічні освітлені вулиці індустріального Харкова, на які споглядають птахи та літаки. І ліве око, як оптичний пристрій, що звужує простір внутрішнього світу і розширює – зовнішнього. Багато абсурдних образів і безкінечний сум. Втім, це вже традиційно для гурту. Скачати: http://ifolder.ru/16572089

Рок-збірка "Євшанзілля-4" (mp3)
Видавець – МА "Наш Формат", 2010,
60 пісень

Євшанзілля, згідно з легендами, допомагає згадати рідний край... Низка платівок цієї серії має на меті насамперед підтримку українських гуртів та збільшення аудиторії прихильників рок-музики. Досі було три збірки у звичайному аудіо форматі, і ось ця, четверта, – у форматі mp3. Більше пісень та гуртів – щоб вмістити більше представників різних регіонів України. Головна умова видавців: пісні мають бути україномовними. Отже, якщо український рок вам не байдужий, і хочеться послухати більш-менш нові пісні від таких гуртів, як "Тартак", "От Вінта", "Мандри", "Горгішелі", "Мертвий Півень", "Кому Вниз", "Хорта", "Вій", "Роллікс", "Абздольц", "Папа Карло", "Транс-Формер", "Брем Стокер", "Онейроїд", "Майже Колір", "Собаки в космосі & Жадан", "The Вйо", "Опіум" – разом шістдесят одиниць, то це саме те, що вам треба. Збірка ідеально підходить як подарунок закордонному приятелю, адже на її підставі легко скласти уявлення, що ж нині відбувається на українській рок-сцені. Умовно диск можна поділити на дві частини: монстри, про яких майже всі майже все знають, і новачки, які лише торують собі шлях до визнання.

Микола Доляк. "Гендел"
Видавець – Автор, 2009,
14 пісень

Микола Доляк – флейтист, вокаліст та гітарист "Очеретяного кота", лідер проекту "Микола в очереті". "Гендел" – це третій сольний альбом, а заразом і нова програма музиканта, яку він зараз презентує в турі Україною. Співак відомий своєю участю у фестивалях авторської пісні "Балаклавські канікули", "Бард-сплав" та акціях творчої асоціації "Т.А.П.К.И.", а також неодноразовими виступами у Чернівцях. Миколині пісні сповнені оптимізму, здорового гумору, світлої радості. Переважно в них описані внутрішні переживання музиканта та стосунки між людьми. У піснях він закликає покинути буденні справи і просто безтурботно жити. Щоправда, деякі його твори змушують замислитися, наприклад, над пошуком сенсу життя. На написання альбому музиканта надихнув Василь Кожелянко – і особистим знайомством, і творчістю. Назва походить від звичайного генделика, де панує ідеальна атмосфера для теплого людського спілкування. Приємно, що до альбому увійшла композиція "Везу весну", навіяна однією весняною поїздкою до Чернівців і присвячена нашому "маленькому Парижу". Диски музиканта можна придбати лише на його концертах.

Карна. "Карна"
Видавець – МА "Наш Формат", 2010,
14 пісень

Дo другого альбому відомих івано-франківських альтернативних нео-металістів пoтpaпили 14 піceнь, зaпиcaниx пpoтягoм 2005-2009 pоків нa київській cтyдії "211" під керівництвом Віталія Телезіна. На початку лютого, щойно вийшов альбом, "Карна" вирушила у тур на його підтримку "LIVE 2010", що має охопити найбільш знакові для гурту міста України. Цими виcтyпaми команда xoчe віддячити своїм прихильникам за їхні надії та сподівання, адже саме для них і створюється музика. Обкладинка диска – витвір мистецтва дизайнерської студії "Культбаба". Про зображені на ній два місяці дизайнери кажуть: "Чи мoжливo зpoзyміти paдіcть пepeмoги, нe відчyвши гіpкoти пopaзки, aбo цінyвaти пpaвдy бeз poзyміння лyкaвcтвa? Життя-cмepть, дoбpo-злo, тeмнe-cвітлe, звук-тишa – ці пoняття тaк міцнo пepeплeлиcь у нaшoмy cвіті, щo вaжкo yявити мoжливіcть іcнyвaння їx oднe бeз oднoгo. Coнцe, бeз якoгo нeмaє життя, cтвopeнe з двox півміcяців-aнтипoдів, злoгo тa дoбpoгo". Для "Карни" це втілення особистих переживань у музику. Ну а буковинці зможуть поспівпереживати разом із гуртом 16 квітня, коли "Карна" презентуватиме свій новий альбом у Чернівцях.
12-03-2010, 09:53
Коментарів 0 Переглядів 1 757

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.