RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Marakesh. "Мой странный мир" (сингл)
Видавець – Інтернет, 2009,
1 пісня + бонус
Молода, але доволі відома столична брит-попова формація Marakesh першого вересня, як діти до школи, пішла в Інтернет. Справа в тому, що замість традиційного релізу музиканти вирішили роздавати альбом шматками, а саме – по одному новому треку кожні два тижні. Серія синглів, що отримала назву "Цифровая Кровь", складатиметься з 14 пісень, які з’являтимуться в Інтернеті аж до березня 2010 року. Наразі говоримо про перший сингл "Мой Странный Мир", записаний влітку на київській студії "KWA". У ньому Marakesh повертається до більш електронного саунду взірця дебютного альбому "Androgyny" (2006), хоча самі музиканти не радять поспішати з висновками щодо стилістики альбому загалом, адже багатьох пісень ще просто не існує, і хлопці самі не знають, до чого врешті-решт прийдуть. На своєму сайті Marakesh також поділився закулісними буднями, змонтувавши першу частину відеощоденника зі свого міні-туру Угорщиною. Другий сингл гурту з’явився на офіційному ресурсі 15 вересня, але про нього – іншим разом. Окрім оригінальної композиції, в архіві "Моего странного мира" є також інструменталка, акапельна версія, обкладинка синглу та текст пісні. Прослухати трек онлайн можна за такою адресою: www.myspace.com/marakesh, а скачати – http://ifolder.ru/13805402 або www.sendspace.com/file/1u8uwd.

Обійми Дощу. "Елегія"
Видавець – Інтернет, 2009,
8 пісень
На дебютний альбом київського гурту "Обійми Дощу" шанувальники сумної, по-осінньому ліричної рок-музики чекали кілька років, і нарешті він став доступним у мережі. Завантажити реліз можна за адресою: http://rain.in.ua/. Запис, зведення та мастерінг здійснювали на Blacklight Studio від лютого до серпня, і через складність матеріалу та велику кількість інструментів це зайняло понад 200 годин чистої праці. Альбом "Елегія" – певний підсумок творчості гурту від початку його існування. До релізу увійшли знані композиції гурту, а також раніше невідома "Зимова елегія". Але навіть знайомі пісні звучать тут у новому аранжуванні. До процесу запису долучилися сесійні музиканти, що надало музиці особливого живого симфонічного звучання. Усі композиції альбому об’єднано однією ліричною темою: від першої до останньої ноти це розповідь про особисте. Почуття, що народжуються під звуки осіннього дощу, згодом розчиняються у крижаній самотності… і варто зберегти життя, щоб знайти надію на відродження. Початковий тираж альбому можна буде придбати на концертах гурту, а згодом і в деяких музичних крамницях України. Що ж до найближчої презентації альбому, то вона відбудеться у Києві наприкінці вересня. Точну дату шукайте на сайті гурту.

Славське-Рок 2009 (Збірка)
Видавець – СКІ, Classic-Video,
14 пісень
Міжнародний фестиваль "Славське-Рок" уже вкотре поспіль відбувається там, де і мусить, – у курортному містечку Славське, що на Львівщині. Організатори імпрези, а це компанія грошовитих лижників із Києва, можуть собі дозволити час від часу поєднати приємне з корисним, тобто катання на лижах зі слуханням рок-музики. Директор фестивалю Сергій Харчук закоханий в українську (і не лише) альтернативну музику, тож дарує ці миті щастя своїм друзям, а заразом і решті гостей. Щоправда, набір учасників фестивалю цілком залежить від його особистих смаків, тому жодної концепції, як правило, на фестивалях у Славському не спостерігається. Так було і цього року: на двох сценах (великій і малій) своїми творчими потугами ділилися і брит-попівці, і хардкорівці, і блюзмени, і панки, і фольк-рокери, і ще багато хто. Зокрема хедлайнерами тут були легендарні польські "Червоні Гітари". Крім них, із близького і далекого зарубіжжя виступали Screampiece (Латвія), N.R.M. (Білорусь), Direc-T (Туреччина), Mamasweed та Officer I’am High (Німеччина). А також когорта знаних (і не дуже) українців. Зі знаних – наприклад, "Очеретяний Кіт", "Пан Пупец", "Маxima", "Плач Єремії". Загалом 31 липня – 2 серпня виступило 23 гурти, а найкраще з того всього і увійшло до цієї збірки.

Сокира Перуна. "...і мертвим,
і живим, і ненародженим..."
Видавець – Гурт, 2006,
10 пісень
Колись вони були затятими скінхедами, які задля налагодження wite-power-руху в Україні об’їздили свого часу усі її закутки, побувавши навіть у Чернівцях. Тоді "Сокира" запам’яталася лише тим, що гамселила місцевих панків. Але від того часу бритоголові кияни подорослішали і навіть трохи порозумнішали: побиття неформалів належної сатисфакції вже не давало, тож потрібно було щось кардинально змінювати. Зміни такі: стиль гурту тепер окреслився як патріотичний folk metal з елементами pagan WP/RAC metal. Ідеологічний стрижень набув яскраво вираженого патріотизму, а щодо текстового наповнення, то тепер це пісні, присвячені воякам ОУН-УПА. Конкретно альбом "...і мертвим, і живим, і ненародженим..." присвячено пам’яті головнокомандувача УПА Романа Шухевича (Тараса Чупринки-Тура). Як на мене, це найкращий альбом команди, в якому музиканти відійшли від злого і беззмістовного "Ою" і наблизились до "спокійнішого" патріотичного фольку. Це напівакустичний мелодійний альбом, де серед задіяних допоміжних інструментів є бандура (до речі, другу пісню виконує кобзар), фортепіано. Відзначимо також гарний, мелодійний жіночий вокал і взагалі м’яку "інструментальність". Лірика в альбомі здебільшого на висоті: назва зобов’язує.
18-09-2009, 11:02
Коментарів 0 Переглядів 2 368

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!