RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як вплинула криза на шоу-бізнес? Про це розповів директор концертної агенції Олег САНДУЛЯК.
"Сім років поспіль
із аншлагом виступає Iрина Білик"
– Наскільки зачепила криза наших артистів?
– У січні багато артистів спланували свої концертні тури на березень. У лютому, побачивши реальну економічну ситуацію, дехто відмінив тур, а дехто – ні. І той, хто не передумав виступати, мабуть, зараз про це жалкує. Тому що витрати на тури дуже значні. І часто виходить, що виконавці тепер за свою працю ще й доплачують. Якщо в популярного артиста раніше було 10-15 корпоративів на місяць, то тепер – два-три. А в кого було два-три корпоративи, ті тепер взагалі не мають запрошень. Продюсери вчасно відреагували на кризу і знизили гонорари артистів – хто в півтора, хто в два рази.
– Кількість відвідувачів концертів зменшилася?
– На якісні концерти – поки що ні. А ось відвідування концертів, на які раніше збиралися більш-менш, знизилося. Боюся, в квітні-червні буде ще гірше. Криза змусила нас не брати замовлення на будь-які концерти. Тепер з усіх пропозицій обираємо найкращу. Якщо минулого року відбулося 28 концертів, цього року я орієнтуюся хіба що на десять. Зі мною два тижні вели переговори щодо організації концерту "Океан Ельзи", але я відмовився. Бо повного аншлагу "ОЕ" не збирали у Чернівцях ще жодного разу. Також я відмовився від Павла Зіброва і концерту гурту Lama у березні. А ще – від Ірини Аллегрової – з тієї причини, що її концерт відбувся тут минулого літа, до того ж, квитки були дуже дорогі. А телепроект каналу СТБ "Танцюють всі", який буде у нас третього квітня, ми перенесли з муздрамтеатру до Будинку офіцерів. Бо хоча зал тут гірший, але значно більше місць і нижча оренда. Відповідно, й квитки будуть дешевшими.
– А які артисти навіть зараз залишаються популярними?
– Сім років поспіль у Чернівцях із аншлагом виступає Ірина Білик. І зараз квитки на її концерт, який відбудеться 24 березня, добре продаються. Ірина співатиме багато українських пісень, які свого часу принесли їй перший і основний успіх. Очікуємо на гарний і дещо ностальгічний концерт… Часом трапляються парадокси і не завжди спрацьовує власна інтуїція. Наприклад, я не вірив в успіх проекту "Танцюють всі", але мене переконали взяти його. І знаєте, продаж квитків чудовий! Також для мене було загадкою, як три роки тому нам вдалося за чотири дні продати усі квитки на концерт "Піккардійської терції" у Літньому театрі (тобто 1700 квитків!) На свій сором, я раніше недооцінював цей гурт. На сьогодні найактуальнішими є Ірина Білик, Ані Лорак, Наталка Могилевська. Зараз триває всеукраїнський тур Наталки. Але я попросив не включати наше місто в її тур у березні, а зробити це у травні. Хочу, щоби концерт відбувся у Літньому театрі, а не в муздрамтеатрі і, відповідно, квитки були втричі дешевшими. Популярною залишається і Тіна Кароль, яка також буде у Чернівцях у другій половині року. Серед нового формату на сьогодні актуальним є гурт "NikitA".
"Квартал-95" для проживання просить двомісні номери"
– З якими виконавцями вам особливо приємно працювати?
– Як показує досвід, чим потужнішого рівня артист, тим він простіший. Коли був ювілейний концерт на День міста, я очікував якихось особливих вимог від Софії Ротару, Ані Лорак. Але з ними не було жодних неприємних моментів. А ті виконавці, які "два понеділки на сцені", могли сказати: "Ми не вийдемо, бо ефір УТ-1 ще не розпочався". Приємно працювати із зірками, які не висувають до організаторів особливих забаганок. Наприклад, райдер "95 кварталу" має одну сторінку. Для порівняння, в деяких інших виконавців – 23 сторінки, причому в списку можуть бути такі речі, як п’ять кілограмів льоду, 23 тенісні м’ячики… А хлопці з "Кварталу" навіть для проживання просять звичайні двомісні номери, а пересуваються простим туровим автобусом. Просто у людей є правильне розуміння життя. А ось Наталка Могилевська – людина з досить нелегким характером. Вона нагадує чоловіка у спідниці, бо любить усе тримати у своїх руках.
Хоча зараз більшість крутих забаганок артистів залишилися в минулому. Виконавці вже зрозуміли, що потрібно "бити" на якість, а не на вибрики. Кілька років тому з однією артисткою української естради був випадок, коли організатори Західної України змовилися і заблокували її концерти в 11 містах. Після цього співачка і поводиться значно краще.
– Чи має криза якісь позитивні моменти?
– Криза для багатьох артистів стане холодним душем. Такі артисти, як Ані Лорак чи Олександр Пономарьов не пропадуть, навіть якщо взагалі не співатимуть, бо вміють на якісному рівні вести інший бізнес. Але таких мало. Більшість виконавців, окрім співу, більше нічого не вміють, і це велика біда. Гадаю, криза змусить зірок працювати якісніше і відповідальніше ставитися до роботи.
Галина МАРКІВ
12-03-2009, 10:51
Коментарів 0 Переглядів 2 667

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!