RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У цьогорічному фестивалі-конкурсі "Міні-світ краси Буковини 2008" взяли участь 22 маленькі красуні віком від чотирьох до 13 років. У муздрамтеатрі не було жодного вільного місця, декому навіть довелося стояти.
Маленькі красуні гордо дефілювали у стилізованих національних костюмах, кожен із яких був справжнім витвором мистецтва. Як зізналися згодом мами, вони самі чи з допомогою родичів та знайомих вигадували та шили їх. За вечір учасниці переодягалися кілька разів. Вони були і українками, і спортсменками, і принцесами, і казковими героїнями.
Зал буквально зривався оплесками. У кожної красуні була своя група підтримки, що складалася з родичів, знайомих, однокласників.
Троє переможців поїдуть на конкурс
до Києва
– Це вже 28 конкурс, який проводить наша агенція: 25 відбулося у Чернівцях, три – всеукраїнські у Києві, – розповіла власниця модельної агенції та торгової марки "Step by Step" Ірина КОЦУР. – Більшість учасників – це дівчатка, які навчаються в нашій модельній агенції. За сім років роботи агенції в мене накопичився вже такий досвід, що підготовка до конкурсу не займає багато часу. Цього разу готувалися два тижні. Репетиції проводили щодня по дві години в "Юності Буковини". Костюми для загального виходу та спортивного танцю шили ми, а національні костюми та бальні сукні – батьки. Творчий номер готувався винятково за кошти батьків. Скажу відверто, участь у такому конкурсі коштує недешево, бо великі витрати на костюми. Але можна бальну сукню пошити за 500 доларів із камінням Сваровскі, а можна і за сто, яка виглядатиме не гірше. На організацію конкурсу теж потрібні чималі кошти. У нас є постійні партнери, з’явилися нові. Всі подарунки надані ними. Вони також оплачують оренду театру, придбання всіх нагород – корон, стрічок, кубків, дипломів. Учасниць поділили на три вікові категорії, і в кожній визначалися переможці. Три дівчинки, які отримали гран-прі, візьмуть участь у четвертому Всеукраїнському конкурсі, який відбудеться 29 березня в Києві.
Маленьких красунь буквально завалили подарунками та квітами. "Ніжністю" конкурсу стала п’ятирічна Олександра Штеф’юк, "Чарівністю" – шестирічна Юліана Радевич, "Елегантністю" – дванадцятирічна Тетяна Труфін, "Грацією" – дев’ятирічна Валентина Павалюк… А ось дев’ятирічній Ірині Вишиван дісталося аж два титули, які присвоїли їй самі учасниці та глядачі. "Я отримала приз "Глядацьких симпатій" та звання "Дружба", – розповіла Іринка, третьокласниця школи №5. – Подружилася з дівчатками, допомагала їм під час підготовки. Я займаюся спортом і сучасними танцями. Трішки шкода, що не отримала гран-прі. Але дівчата, яким їх присудили, дуже гарні, я щаслива за них".
"Ми, можна сказати, жили на репетиціях"
– Моя донька завжди мріяла взяти участь у конкурсі краси, – зізналася Світлана Андріївна, мама Вікторії ГНАТІВ, яка стала першою віце-міс серед дівчат старшої категорії. – Коли організатори прийшли до гімназії, де вона навчається, і повідомили про конкурс, Вікторія одразу ж погодилася. Вона ретельно готувалася, ходила на репетиції, де вчилася танцювати. А останні три дні перед конкурсом ми, можна сказати, жили на репетиціях. Якщо порахувати всі витрати, конкурс обійшовся нам недешево. Спонсором виступив наш тато. Сукню та національний костюм придумували та шили самі.
Щасливою почувалася тринадцятирічна Тетяна Миронюк, яка отримала гран-прі у старшій категорії. "Я не тільки перемогла на конкурсі, а й знайшла тут багато нових подружок, – розповіла дівчинка. – Я зовсім не думала, що переможу. Трохи боюся, що треба буде їхати до Києва на Всеукраїнський конкурс. Готуватиму танець. Я дуже люблю танцювати, займаюся в ансамблі".
Наймолодшою учасницею конкурсу стала чотирирічна Анастасія Бучинська. Незважаючи на свій вік, дівчинка досить впевнено почувалася на сцені. З-поміж інших красунь вона вирізнялася рідкісним жовтогарячим кольором волосся. Тому роль маленького курчати в танці їй дуже пасувала. Дівчинка хвалилася усім короною і стрічкою з написом "Перша віце-міс". Дати своє перше в житті інтерв’ю вона теж охоче погодилася і одразу ж почала розповідати, що ходить до садка №25, що рожеву сукню їй купила бабуся. "Анастасія сама захотіла взяти участь у конкурсі, – запевнила мама Ірина. – Терпляче витримувала всі репетиції, займалася навіть вдома. У нас не було ні суботи, ні неділі. Останні два тижні займалися досить інтенсивно. Кошти, які витратили, варті того, адже ми робили це для своєї дитини. Її радість взагалі не можна виміряти жодними грошима".
Надія БУДНА
5-12-2008, 10:31
Коментарів 0 Переглядів 3 503

Теги -
Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!