RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як провести вихідний день у місті з користю для себе і для найменших членів родини, з’ясовувала кореспондент "МБ".
– Раніше на вихідні ми ходили на дитячий майданчик в "Екватор", тепер його зачинили, – розповідає Надія, мама чотирирічної Ані. – А восени – проблема з дозвіллям. Хіба якщо гарна погода, можна піти в парк збирати листя. Або ж шукати цікаві дитячі майданчики в місті, наприклад, в парку Шевченка або Жовтневому, за ОДА, на проспекті…
У парку Шевченка
з дітьми гуляють найбільше
– Якщо говорити про відпочинок на свіжому повітрі, то найпопулярніші місця в Чернівцях – центральний парк імені Шевченка та Театральна площа. Саме тут на вихідні гуляють найбільше батьків з дітьми, – розповідає начальник відділу в справах сім’ї та молоді міської ради Наталія КОЦУР.
У парку Шевченка на вихідні організовують караоке. Саме тут найчастіше зупиняються пересувні циркові трупи, працюють атракціони, кафе. Недолік один – місце відпочинку настільки популярне, що іноді важко знайти навіть квадратний метр вільної площі.
Крім того, останнім часом для сімейних прогулянок стала популярною і відреставрована вулиця О. Кобилянської. Особливо дітей притягує кована карета.
За словами Наталії Коцур, дитячих майданчиків у місті вистачає і стає дедалі більше. Причому ініціативу виявляють самі мешканці будинків і підприємці. Порівняно з 2004 роком, дитячих майданчиків у Чернівцях стало вчетверо більше.
– На жаль, тільки не можемо навчити чернівчан бути господарями. Дитячі майданчики створено не для дорослих і не треба їх нищити. Це велика проблема, – каже Н. Коцур.
Крім того, Наталя Коцур зауважує, що різноманітні тематичні гуртки для дітей переповнені. А це теж дозвілля, причому зі змістом. Останніми роками фахівці помічають, що вік гуртківців помолодшав. Якщо раніше дітей віддавали на додаткові заняття з шести-семи років, то тепер на танці, школи з вивчення іноземних мов тощо починають відвідувати з трьох-чотирьох років.
У музеї
подобаються опудала
Несподіване відкриття зробила для себе чернівчанка Олена КОСТЮК, коли з двома доньками випадково потрапила до краєзнавчого музею. "Діти були в такому захопленні, навіть не сподівалася, а опудала тварин викликали море емоцій", – каже Олена.
– До нас можна приходити і в суботу, і в неділю, – запрошує Таїсія РУДИК, старший науковий співробітник відділу новітньої історії обласного краєзнавчого музею. – Дітей дуже цікавить природа, експозиція історії міста і навіть виставка, присвячена 600-річчю Чернівців, де зібрано все, що підприємці зробили до свята. Експозиції різні, можна побачити і раритетні речі, і експозиції воєнних періодів, речі буковинського побуту. Маленьких відвідувачів цікавить все.
Екскурсія з екскурсоводом триває 45 хвилин, але можна ходити залами хоч цілий день.
Музей знаходиться на вулиці О. Кобилянській і працює з 9.00 до 17.50, крім середи.
Пригостити
коня бубликом
Спілкування з кіньми, як зрештою із будь-якими іншими тваринами, для дитини завжди цікаве. Побачити коня зблизька, погладити і потішити смачненьким можна в спортивно-оздоровчому комплексі "Цецино".
– На вихідні дуже багато людей приїжджають. Подивитися на коней, погладити, погуляти конюшнею можна в будь-який час, а покататися – у визначені години, – розповів директор спортивно-оздоровчого комплексу Сергій ГЛУШКО.
Можна зайти в конюшню (на "Цецино" мешкають чотири кобили і два жеребці), підійти до віконечка, погладити тварину і пригостити бубликом чи шматком цукру. "Дітям дуже це подобається, тим більше, що наші коні не кусаються, – каже Сергій Глушко. – Неабиякий заряд енергії в конюшні отримують і батьки".
Якщо погода сприяє, на "Цецино" можна влаштувати навіть сімейний пікнік, взяти в комплексі мангал і розташуватися неподалік манежу та, смакуючи шашлик, спостерігати, як гарцюють коні.
З кіньми працюють інструктори, які допомагають охочим освоїти верхову їзду. Головне, наголошують, на такий відпочинок одягайте зручний спортивний одяг. Година катання коштує 60 гривень.
Дітей, хворих на дитячий церебральний параліч, на "Цецино" на конях катають безкоштовно. Батьки приїжджають сюди з лікарями, під наглядом яких відбувається катання. Ефект часом разючий.
Сергій Глушко розповідає, що дітям також дуже подобається їзда на квадроциклах. Неповнолітні це роблять під наглядом інструктора. Десять хвилин дитячого задоволення коштують батьківській кишені 50 гривень.
Дістатися кінної школи "Цецино" можна автобусом №4, їхати до кінцевої зупинки і потім ще трохи пройти пішки.
У ляльковому театрі – прем’єра
Дитячий кінотеатр у Чернівцях не зберігся, але радий глядачам обласний театр ляльок, хоча, звісно, вистави він щодня не дає.
Наступної неділі, 26 жовтня, театр запрошує маленьких глядачів на 12.00 на прем’єру вистави "Посмішка клоуна".
Квиток на виставу коштує п’ять гривень.
Марина КАРАСЬОВА
23-10-2008, 11:01
Коментарів 0 Переглядів 4 313

Теги -

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!