RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Браконьєри, які вбили зубра у Сторожинецькому районі, встигли і шашлики з нього скуштувати, і в банки м’ясо законсервувати. Ще й по смітниках Чернівців рештки тварини рознесли – боялися відповідальності. Злочинне полювання організував підприємець Калинівського ринку. Свій вчинок пояснює так: "Знав, що тварина занесена до Червоної книги, але хотів скуштувати м’ясо зубра".

Лише після п’ятого пострілу зубр впав
– До незаконного полювання на зубра причетний 26-річний підприємець Калинівського ринку, який безпосередньо стріляв у тварину, і чотири безробітні місцеві жителі, – розповідає прокурор Чернівецької міжрайонної природоохоронної прокуратури Іван ФОРГАЧІ. – Один житель села Банилів-Підгірний Сторожинецького району допомагав загнати тварину, ще троє – розрізати та донести тушу. Підприємець, житель Чернівців, на мікроавтобусі "Фольксваген" приїхав до Банилова-Підгірного на полювання. За два-три дні до того чоловік отримав дозвіл на відстрілювання зайців. Але ні єгер, ні працівники лісової охорони того дня, коли він брав картку, в лісі цього мисливця не бачили. Чоловік самовільно зайшов на територію заповідника.

Коли група піднялася до лісу, виявили сліди стада зубрів. Піднявшись ще приблизно на 500 метрів, чоловіки побачили внизу біля озера стадо зубрів – 12-15 тварин. Чоловік зарядив рушницю кулями і картеччю. Бізнесмен вибрав найбільшого зубра, який відставав від стада. Оббіг озеро, зробив три постріли. Після четвертого пострілу зубр ще пройшов 80 метрів. Лише після п’ятого пострілу тварина впала. "Герої" сфотографувалися біля вбитого зубра.

Підприємець, який родом із Банилова-Підгірного, почав телефонувати знайомим, колишнім односельчанам, щоби ті допомогли йому порізати тушу та транспортувати її. Чоловіки відрізали задню частину туші, завантажили на підводу. Зубр важив приблизно тонну. М’ясо потрібно було нести через гору. Двоє чоловіків не могли підняти ногу зубра. Тож вантажили усі четверо. Після повернення з лісу завантажили м’ясо у мікроавтобус, поділили порівну і розвезли по домівках.

Рушницю,
з якої вбили зубра, вилучено
У двох підозрюваних вдома виявлено і вилучено м’ясо. На час затримання винуватців частину м’яса вони вже засолити в банках і зробити тушкованки. Напередодні затримання дві сім’ї влаштували невеличкий бенкет, приготували шашлик із зубрятини.

Наразі двоє підозрюваних у злочині перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Ще троє – під підпискою про невиїзд. Рушницю, з якої вбили зубра, вилучено.

Чутки про причетність до злочинного полювання працівників лісгоспу не підтвердилися.

– Після того, як ЗМІ висвітлили факт злочинного полювання на рідкісну тварину, зловмисники усвідомили, що їх розшукують, – каже слідчий міжрайонної природоохоронної прокуратури В’ячеслав ЧОРНЕЙ. – Четвертого-шостого січня вони розкидали по смітниках Чернівців м’ясо зубра. Пояснюють це тим, що все м’ясо в один смітник не вмістилося.

Нагадаємо, браконьєри застрелили зубра з четвертого на п’яте січня біля Банилова-Підгірного Сторожинецького району. Єгер, обходячи угіддя, натрапив на сліди підводи, які вели до лісу і назад. Потім помітив кров, а згодом знайшов і частину туші. Браконьєри частину туші забрали, а частину разом із головою покинули у лісі. 
Антоніна БАБЧУК

Мовою закону
Яка відповідальність за вбивство зубра?
Порушено кримінальну справу за фактом незаконного полювання, вчиненого групою осіб.
Передбачається покарання – штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 гривень) або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією знарядь і засобів полювання та усього добутого.
2-02-2010, 10:30
Коментарів 0 Переглядів 3 542

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.