RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Конфлікт між двома компаніями та власницею дитячого кафе у Чернівцях обернувся масштабною бійкою із застосуванням зброї. 26 жовтня у кафе "Карлсон" у двох залах відбувалися два бенкети: один – з нагоди хрестин, інший – із приводу дня народження дитини. Відтак святкування перейшло у сварку, а сварка – у бійку. Кожна зі сторін конфлікту розповідає свою версію подій.
Власниця кафе Людмила ІЛЬЇНА розповіла, що із самого початку гості, які відзначали хрестини, були налаштовані недоброзичливо. На її думку, серед них було чимало людей з правоохоронних структур, СБУ, і вони хотіли довести свою всевладність. Компанія весь вечір до чогось прискіпувалася, розбивала порожні пляшки та неделікатно поводилася з персоналом. А врешті ще й не заплатили за бенкет.
– Конфлікт виник на рівному місці, – розповідає Людмила Ільїна. – Гості із зали, де святкували хрестини, почали вдиратися до сусідньої зали, де проходив дитячий день народження. Четверо чоловіків разом із працівником прокуратури намагалися тримати двері і не впускати агресивну компанію. Персонал неодноразово викликав міліцію.
Власниця кафе має намір подати позов до суду щодо відшкодування матеріальних збитків.
Працівник прокуратури Олександр Петричук, який зараз перебуває на лікарняному ліжку , разом зі своїми гостями святкував день народження сина. Каже, що намагався уникати конфлікту – не хотів псувати свята дитині.
– Люди, що святкували хрестини, тричі заходили до нашої зали, лаялися з персоналом кафе і заважали нашому святу, – розповідає Олександр ПЕТРИЧУК. – Коли втретє зайшли до зали двоє молодиків і вирвали ніж у працівника кафе, що розрізав святковий торт, діти перелякалися. Умовляннями вивести з нашої зали цих людей не вдалося. Дідусь іменинника вивів молодиків за руки. Після цього молодики намагалися вибити двері до нашої зали. П’ятеро людей утримували двері, але врешті вони вилетіли разом із коробкою. На вулицю мене вивело четверо чоловіків, били ногами. Спочатку я вистрелив у землю, другий постріл зробив угору. Хочу запевнити, що куля нікого не зачепила. Потім почали вибивати пістолет у мене з рук. Коли приїхала міліція, я вмивався у туалеті. Від шоку не розумів, що відбувається. На боці агресорів були працівники правоохоронних органів. Били навіть тоді, коли міліціонери виводили мене з дитячого кафе до службової машини. Пам’ятаю й останній удар від гостя бенкету – працівника СБУ, просто біля машини правоохоронців.
Протилежну версію подій пропонує друга сторона конфлікту.
– У кафе ми святкували хрестини онука, – розповіла чернівчанка Галина МЕЛЬНИК. – Усе розпочалося з конфлікту з власницею закладу, яка не дотрималася своїх зобов’язань. Зал, наданий нам для бенкету, виявився без опалення, хоча обіцяно було інше. Коли ми захотіли поговорити з власницею, вона категорично відмовилася до нас вийти.
За словами Галини Мельник, інші відвідувачі й стали свідками суперечки, тому що власниця кафе відмовилася вийти. Довелося з нею спілкуватися біля стійки. З книги скарг власниця вирвала запис невдоволених відвідувачів і відмовилася при розрахунку видати чек. Бійка ж виникла, коли власниця закладу покликала на допомогу компанію, що святкувала день народження дитини. Ще раніше вона сказала, що це її постійні клієнти. Тоді кілька людей з компанії, що святкувала день народження, напали на сина Галини – 18-річного Олександра Мельника – та її молодшого брата. Інші гості кинулися на захист, тоді й було виламано двері. Бійка продовжилася на вулиці. Галина Мельник каже, що саме працівник прокуратури та його товариш вивели її сина на вулицю. Тоді й пролунав постріл – працівник прокуратури вистрелив у 18-річного юнака. Наряд міліції, що прибув, затримав працівника прокуратури, який застосовував зброю. При цьому його довелося "викурювати" сльозогінним газом із туалету, де він зачинився.
Родина Мельників звернулася до лікарні. Олександру наклали гіпс через підозру на перелом. Також йому після огляду видали довідку про вогнепальний забій спини, тобто лікар підтвердив, що Олександрові вистрелили у спину.
На думку родини Мельників, розслідування ведеться необ’єктивно. Вони вважають прокуратуру зацікавленою стороною, яка захищає свого колегу. При цьому Олександр Мельник, проти якого сьогодні висувається звинувачення за злісне хуліганство, як кажуть його родичі, не може отримати правового захисту. Усі адвокати, до яких звертаються Мельники, відмовляються братися за справу – ніхто з них не хоче конфліктувати з прокуратурою.
Хоча розслідування ще не завершено, офіційну позицію прокуратури вже оголосили. Прес-служба Генеральної прокуратури 5-го листопада оприлюднила заяву. У ній ідеться про те, що їхній працівник був змушений захищатися від нетверезих хуліганів, які на нього напали.
Антоніна БАБЧУК, Ігор ДОВГАНЬ
13-11-2008, 10:54
Коментарів 0 Переглядів 5 984

Теги -


Викрили злочинну організацію, до якої входили відомі підприємці з Чернівців та службові особи
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.