RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Узяти в кредит пральну машинку, холодильник чи будматеріали сьогодні вже не так просто, як раніше. Деякі банки взагалі не видають споживчих кредитів. Інші нібито їх пропонують і умов не змінювали, однак отримати покупку за паспортом та кодом може далеко не кожен. Відтепер "подобаються" банкам лише позичальники з постійним місцем роботи, хорошою репутацією і стаціонарним телефоном.
– Споживче кредитування у нашому банку тимчасово призупинене, – каже Ольга КРЕЦУ, начальник відділу кредитування фізичних осіб обласної філії "ВіЕйБі Банку". – Це плановий захід, очікується, що триватиме він до наступного тижня. Зараз ми спрямовуємо роботу не на видачу позик, а навпаки, на залучення депозитів. Тому проводимо акції з підвищеними відсотками за вкладами.
Уже другий тиждень призупинена видача кредитів й у відділенні "Родовід Банку". "Є розпорядження з Києва про призупинення усіх кредитів, і споживчих, і іпотечних, і на авто, – пояснив економіст банку Олександр КОНОГОРОВ. – Зараз нам кажуть, щоб чекали нового розпорядження про відновлення кредитування. І люди менше цікавляться кредитами – мабуть, обходять різні банки і вже знають, що в позиках відмовляють".
Кредит у "Родовід Банку" можна взяти лише в одному випадку – якщо клієнт має депозит у цьому ж банку. Оскільки достроково зняти депозит сьогодні не можна, то клієнтам пропонують, у разі термінової потреби в грошах, написати заяву і отримати кредит під заставу свого ж депозиту. Сума такого кредиту – до 50% від суми депозиту, а відсоткова ставка на 5% вища за депозитну. Щоправда, навіть такі кредити не можуть отримати вкладники, старші 55 років.
Фінансисти стверджують, що переважна більшість клієнтів на споживчі кредити зверталися не з чеком на конкретний товар – люди просто хотіли взяти певну суму.
У магазинах реклама товарів у кредит нікуди не зникла. Тут і далі кредитують покупців, хоча кількість виданих позик за останні тижні значно скоротилася.
У магазинах мережі "Фокстрот" оформити кредит на товар можна у представників чотирьох банків: "ПростоФінанс", "ПриватБанк", "Дельта Банк" та "Альфа-Банк". Є навіть пропозиції кредитів за нульовою ставкою. Однак потенційних позичальників останнім часом представники банків відбирають більш прискіпливо.
– Усі чинні кредити залишаються в силі, – повідомила Інеса ЛЕСЬ, заступник директора магазину "Фокстрот". – Умови нинішніх позик залишилися такими ж, але рішення про видачу кредиту кожному клієнтові залежить від банку. Зараз вимоги банків до позичальників стали жорсткішими. Зважаючи на нинішній курс долара, кредити для банків – це територія ризиків. Тому банки не видають кредити тим, у кого кредитна історія не зовсім "здорова" (людина мала проблеми з поверненням попередніх кредитів), якщо клієнт не має постійного місця роботи чи працює на роботі менше трьох місяців. Також обов’язковою вимогою для отримання кредиту зараз є наявність стаціонарного номера телефону. Загальна кількість проданих у кредит товарів зменшилася, але платоспроможні позичальники з хорошою репутацією можуть отримати позику.
– Люди беруть техніку в кредит, можливо, трохи менше, ніж раніше, але кредити видаються на таких самих умовах, – розповіли в інформаційному відділі магазину "Ельдорадо". – Зараз немає безвідсоткових кредитів тому, що закінчилася відповідна акція. Сьогодні у нас кредити оформляють через два банки: "Альфа-Банк" цього тижня оформив десять кредитів, "ПриватБанк" – сім-вісім. Потрібно мати паспорт, код, довідка про доходи не обов’язкова. Також позичальник повинен мати роботу і бути старшим 21 року.
Надія МАКУШИНСЬКА
30-10-2008, 10:55
Коментарів 0 Переглядів 3 288

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.