RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На дільницях можливі великі черги

Вибори 31 жовтня будуть складні. Це визнають всі опитані нами члени чернівецьких дільничних виборчих комісій. Насамперед тому, що кожен виборець отримає сім бюлетенів. Найкоротший із них – із прізвищами кандидатів на посаду мера – їх лише сім.

В інших по кілька десятків прізвищ або назв партій. Тому і виборцям буде важко, і членам комісій потім рахувати голоси. У деяких ДВК планують провести на дільницях не менше доби. 31 жовтня для виборців дільниці будуть відкриті від 08.00 до 22.00.

Щоби зменшити черги, поставили сім кабінок

Олександра ЛУГОВА, голова ДВК №1, яка розташована в гімназії №4, розповідає, що до виборів дільниця готова. Учора, 28 жовтня, привезли бюлетені для голосування.

– Ми перша дільниця, тому повинні бути першими, – зауважує пані Олександра.

За попередніми списками, на виборчій дільниці №1 зареєстровано 1477 виборців. Щоби в неділю не утворювалися черги, облаштували не п’ять кабінок, як раніше, а сім. Хоча все одно тут можуть виникнути черги. Адже за законодавством "виборець може перебувати в приміщенні для голосування протягом часу, необхідного для голосування".

– Всіх нас попередили, що вибори будуть важкі, але ми намагатимемося працювати зібрано, щоби якнайшвидше порахувати голоси, – каже Олександра Лугова.

На виборчій дільниці №4 також вчора кипіла робота. Члени комісії приймали бюлетені: сім масивних пачок. За попередніми списками, наступної неділі тут матимуть право проголосувати 2107 виборців. Для них ДВК отримали загалом 14576 бюлетенів. "У нас уже все облаштовано, кабінки й скриньки зібрано", – каже Ніна РУДИК, голова ДВК №4.

За її словами, голосування займатиме багато часу, найімовірніше, будуть черги. Також у комісії готові до того, що рахувати голоси доведеться довго.

– О 22.00 закриваємо дільницю і, доки ми не порахуємо всі голоси, жоден член комісії не зможе покинути приміщення, – каже Ніна Рудик. – На добу це точно затягнеться.

"Після 10.00 виборці починають "молодшати"

ДВК №69 розташована в приміщенні гімназії №2. Тут голосуватимуть мешканці елітних будинків: частини вулиць Головної й Ольги Кобилянської, вулиць Гоголя і Кохановського. За попередніми списками тут 955 виборців. Серед них багато літніх людей. На цій дільниці голосуватиме і міський голова Микола Федорук.

Голова ДВК №69 Тетяна БАЗІК розповідає:

– На нашій дільниці голосуватимуть дуже багато людей похилого віку. Їм буде важко розібратися в такій кількості бюлетенів, але ми не маємо права підходити й допомагати. Тому намагатимемося принаймні створювати виборцям гарний настрій і відчуття свята. Черги будуть, і людям похилого віку буде важко стояти. Тому поставимо стільці, лавочки.

На виборчій дільниці розповіли, що зазвичай першими голосувати приходять пенсіонери. Дехто стоїть під дверима вже рівно о 08.00. Після 10.00 виборці починають "молодшати". А студенти, як жартують на дільниці, прокидаються після обіду. Тому раніше 15.00 голосувати не приходять. Після 18.00 людей стає зовсім мало.

– Крім того, із суботи на неділю переводять стрілки годинників на годину назад. Можливо, прийдуть і ті, хто про це забуде, – зауважує Олександра ПЕТРИЩАК, член ДВК №69.

У комісії визнають, що підрахунок голосів затягнеться. "О 07.00 у неділю ми прийдемо і розраховуємо, що раніше 07.00 наступного дня з дільниці не вийдемо", – припускає пані Олександра.
Марина Карасьова
29-10-2010, 09:13
Коментарів 0 Переглядів 2 247

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.