RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Депутати на прощання подарували собі альбоми


На останній 40-й сесії обласної ради V скликання керівники фракцій дякували своїм депутатам за роботу. Зокрема голова фракції Партії регіонів Василь ВАТАМАНЮК останнє засідання обласної ради порівняв з Останнім дзвоником у школі.

– Сумно, як у школі, коли лунає останній дзвоник, сумно за партою, за якою сидів, і за тією вчителькою, яка давала знання, – говорив із ностальгією керівник фракції.

На пам’ять про V скликання депутатам пропонували роздати альбоми з їхніми фотографіями та ювілейні монети, випущені до 600-річчя Чернівців. Депутати погодились, тож у зв’язку із цим прийняли рішення про внесення змін до бюджету обласної ради, щоби виділити 13 тисяч 800 гривень на пам’ятні альбоми.

Очільник Вижниччини отримав прочухана від губернатора

За наполяганням депутата облради, голови Вижницької РДА Олега Унгуряна, комісії облради пропонували внести зміни до бюджету двох районів, зокрема зменшити фінансування проектів із 200 тисяч до 150 тисяч гривень Герцаївському району та зменшити з 250 тисяч до 150 тисяч гривень фінансування Путильському району.

Проект рішення депутат пропонував доповнити таким реченням: "Вижницькому районному бюджету виділити 150 тисяч гривень на співфінансування проектів".

Забирати у Герцаївського та Путильського районів кошти депутати не погодились, тож запропонували виділити окремо на Вижницю 150 тисяч гривень.

– Враховуючи те, що перевиконання бюджету ми розподілили тільки на 70 відсотків, є можливість 150 тисяч гривень надати Вижницькому району, а ті суми залишити Герцаївському і Путильському районам, – сказала Анжела ДЯКОВА, заступник начальника Головного фінансового управління ОДА.

Перед тим, як депутати підтримали пропозицію, голова ОДА Михайло ПАПІЄВ, який сидів у президії, дав прочухана голові Вижницької РДА Олегові Унгуряну.

– Чому ви зараз як депутат вносите зміни до проекту змін до обласного бюджету? Треба працювати своєчасно. Бо своєчасно надали необхідні документи і Путильський, і Герцаївський райони. А Вижницький район проспав. Не треба спати! – сказав губернатор.

Серед інших бюджетних питань депутат Франц Федорович запропонував виділити кошти у сумі 1,24 мільйона гривень, отримані від продажу комунального майна, на ремонт обласної лікарні.

З недобудованою школою у Кам’яній обіцяли розібратися

Найбільше часу зайняло обговорення ситуації довкола школи у селі Кам’яна Сторожинецького району, будівництво якої призупинили. Депутат від фракції БЮТ Георгій КОЖОЛЯНКО ще до початку голосування нагадав, що приміщення школи, яке будували впродовж 22 років, було готове на 90 відсотків. Проте за останні дев’ять місяців жодної копійки на завершення будівництва не надійшло.

Голова ОДА Михайло Папієв почав виправдовуватися:

– Як можна добудовувати школу, на яку немає проекту? Ви знаєте, що у тій школі немає витяжної вентиляції? Зараз готують новий проект, перевіряють використання коштів – то спонсорські кошти, то віддали декілька гектарів землі, потім додали бюджетні кошти. Тому готовність цього об’єкта не 90 відсотків, а 70. Зараз собівартість добудови одного квадратного метра вже становить приблизно тисячу доларів. Як можна було за 22 роки довести до такого? Куди поділи кошти? Школу добудуємо і знайдемо, куди поділи кошти.

За словами голови ОДА, на добудову школи передбачено шість мільйонів гривень, але фінансування зможуть розпочати тільки тоді, коли буде проектна документація.

На слова губернатора, що школу будували невідомо як, колишній заступник губернатора Борис БАГЛЕЙ намагався захищатися.

– Казав ще чотири роки тому, що немає потреби добудовувати школу під Чернівцями. Дітям простіше було би доїжджати до Чернівців. Школу добудовували за рахунок виділення землі. Незаконно, – сказав депутат.
З огляду на проблемність питання депутати запропонували провести розслідування. А начальник обласної міліції Микола Харабара пообіцяв його ініціювати.

Вибори
не дають спокою


Дивними на сесії виглядали дві речі. По-перше, заява про створення нової депутатської групи. По-друге, депутатські запити до губернатора про картоплю і газ.

Так, перед початком роботи депутат Микола МАЛЯРЧУК заявив про створення депутатської групи "Громадянська позиція", до якої, крім нього, увійшли депутати фракції БЮТ Віктор Довганич, Василь Любимський, Віктор Рижий та Раїса Церковнюк. Нагадаємо, до завершення повноважень ради залишився місяць, а ця сесія обласної ради – остання.

Відзначився й депутат Петро КОБЕВКО. Він запропонував скерувити депутатський запит до губернатора Михайла Папієва з проханням організувати закупівлю картоплі та овочів з інших областей та реалізовувати їх за низькими цінами постраждалим внаслідок повені мешканцям Буковини. Також депутат вимагав з’ясувати ситуацію з газифікацією сіл Стрілецький Кут та Біла Кіцманського району. Але через збій у системі голосування підтримати рішення про запити депутатам так і не вдалося.

Голова ОДА дав відповідь Петру Кобевку в сесійній залі:

– Комплімент від мене. Минулого тижня прийняли рішення про фінансування добудови газогону і забезпечення постачання газу саме у ці населені пункти. Кошти вже виділено. Документи подано до казначейства. Після того, як рішення прийнято, ви надсилаєте депутатський запит. Не маю нічого проти. Я сам усім говоритиму, що всю роботу проводять за вашою ініціативою.

Після таких слів зал зайшовся реготом.

За даними голови обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО, за каденцію обласної ради V скликання розглянуто 1511 питань, з яких ухвалено 1406 рішень. Обласною радою підтримано 419 депутатських запитів.
Ольга ГНІДАН
28-09-2010, 11:37
Коментарів 0 Переглядів 2 998

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.