RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Прокуратурою області порушено кримінальну справу стосовно службових осіб Головного управління регіонального розвитку, архітектури та інфраструктури. Як повідомив на брифінгу начальник слідчого відділу прокуратури області Андрій БРЮХОВИЧ, у справі проходить наразі затриманий заступник начальника управління Лівіу Русу.

За даними прокуратури, службові особи управління підписали акти виконаних робіт із будівництва 16 мостових переходів у Глибоцькому та Заставнівському районах, до яких було включено завищені обсяги робіт. З огляду на те, що такі факти могли бути і на інших об’єктах, прокуратурою призначено ревізію всіх 56 мостів. Триває будівельна експертиза, яка має встановити обсяг робіт, та досудове слідство.

Водночас, як повідомив на брифінгу начальник відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими прокуратури області Олександр КИРИК, шостого-дев’ятого липня порушено кримінальні справі щодо колишнього начальника управління капітального будівництва ОДА Івана Дякона та заступника начальника виробничо-технічного відділу управління Петра Веліжбовського. Посадовців затримано. Термін затримання продовжено судом до 10 діб. За даними О. Кирика, службові особи управління, яке було розпорядником коштів, виділених на ліквідацію стихійного лиха (зсуву 2008 року, – ред.) у селі Чорногузи Вижницького району, підписали акти виконаних робіт, але насправді роботи до кінця не довели. Державі завдано шкоди на суму один мільйон 396 тисяч гривень. Триває слідство.

Кореспонденти "МБ" побували у Чорногузах та у селах, де будували мостові переходи, щоби на власні очі побачити, чи мають під собою підстави гучні заяви прокурорів.

– Простояв наш мостик не- довго, приблизно рік. Цього літа вода його зруйнувала, – розповідають мешканці села Малий Кучурів Завставнівського району.

– Це міст? Ви бачили! Це міст? – майже криком звертається до нас мешканка села Малий Кучурів Заставнівського району Марія СКРИБКАР. – Дали би мені гроші, я би краще і за меншу суму зробила. Через цей місток лише проблеми маємо. Коли вода у річечці піднімається, труби забиваються, й вода йде поверх моста. Я до робітників зверталася. У них була одна відмовка, – всі запитання до виконроба. А він на тому будівництві так і не з’явився. Ось і маємо: півтора року мосту, і його вже знову зруйновано. А нам що тепер робити? Вдруге навряд чи будуватимуть міст.

У сільраді Малого Кучурова нам повідомили, що міст сільрада приймала на баланс… без його ціни. Кошторисної документації у них на руках не було. Про недоліки моста знають. Та нічого не могли вдіяти, бо не були замовником цього об’єкта.

– Нам теж це болить, – розповідає секретар сільради села Малий Кучурів Людмила ГРОМКО. – Односельчани просили, щоби внизу моста не клали труби. Та що ... Три труби від старого моста залили бетоном. Ось вам і міст. Вода у річці піднялася, гіллям забило труби, й вода пішла поверх моста. Міст знову зруйновано. А за кошторисною документацією його оцінили на суму приблизно 900 тисяч гривень. Восени минулого року до нас приходили правоохоронці й забрали практично всю документацію, пов’язану з цим мостом. Ми не замовники мостів, і гроші через нас не проходять. Фінансування відбулося через ОДА.

Ще один "диво-міст" ми побачили у Горішніх Шерівцях Заставнівського району.

– Це недобрий міст, – каже мешканка села Горішні Шерівці пенсіонерка Рахіля СОХАЦЬКА. – Його вже попідмивало. Вузький зробили. Вода йде поверх моста. Раніше тут широкий був міст. Зробили, щоби було, не для людей. Стіни моста, що зсунулися після повені 2008 року, підперли арматурою й залили бетоном. Лише звузили цим прохід для води. Напевно, зекономили на нас, а гроші розікрали. Перила зі старого моста причепили. Одним словом, нікудишній міст. Трохи більше води – і все йде поверх нього. Якби дали мені трохи грошей, сама підлатала би його. Краще раз добре зробити, ніж постійно переробляти. Тепер з сином голову ламаємо, де дістати грошей, щоб укріпити стіни моста, щоби у хаті безпечно було.

– Цей міст обійшовся державі в 700 тисяч гривень, – каже сільський голова Горішніх Шерівців Заставнівського району Іван ВЛУЩАК. – Ми спочатку подали заявку на 300 тисяч гривень – не пройшла. Пізніше мені повідомили, що заявки з кошторисом менше 700 тисяч гривень не пройдуть, бо мости в середньому вартують від 700 тисяч і аж понад мільйон гривень. Нам зараз треба відновити ще один міст у селі, через нього затоплює десятки присадибних ділянок. Документів, де буде вказано завищену його вартість, я вже не підпишу. А моста селянам ой як треба.
Антоніна БАБЧУК
15-07-2010, 10:59
Коментарів 0 Переглядів 2 390

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!