RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На вулиці Лук’яна Кобилиці, 95, у Чернівцях на даху будинку знято кілька десятків квадратних метрів шиферу. У квартирі на другому поверсі стоять тазики і відра, які наповнюються краплями, що падають зі стелі. На стіні – накритий клейонкою електролічильник, на який теж капає вода. При вході на горище – імпровізована ринва з труби та старої ванни, що відводить воду надвір. Мешканці будинку кажуть, що під час нещодавнього буревію пошкодило покрівлю їхнього будинку і просять у комунальників допомоги.

Комунальники ж не впевнені в тому, що дах пошкодив саме ураган.

"У коридорі не вмикаємо світло, бо мокро"

– Коли був буревій, на нашому будинку знесло третину даху, – розповідає мешканка вулиці Лук’яна Кобилиці, 95, Марина МАРЧУК. – Помітили це наступного дня, коли йшли на роботу. Наш сусід показав нам шифер з даху, що звисав над тротуаром. Ми одразу ж зателефонували до ЖРЕПу, де нам сказали, що виїдуть до нас, але роботи не здійснюватимуть. Мій чоловік почав скидати звисаючий над тротуаром шифер власноруч. Сусіди це бачили. Приїхав начальник ЖРЕПу разом із комісією і сказав, що ми навмисно розібрали дах, щоби нам зробили його капітальний ремонт. Ми не проти докласти кошти на матеріали, але нехай хоча би працівників дадуть і не робитимуть із людей дурних. У коридорі не вмикаємо світло, бо електропроводка та лічильник у квартирі мокрі.

– Ще ввечері після бурі я побачив, що шматки шиферу лежать у мене у дворі, – розповідає сусід із будинку навпроти Василь ЦАРЮК. – Потім зранку з вікна побачив, що в сусідньому будинку дах розкритий, шматки шиферу звисають над тротуаром. Коли приїжджали зі ЖРЕПу, я розповідав їм про побачене, але мені не вірили.

Працівники ЖРЕПу прийшли повторно й оглянули приміщення та горище. Але визначити, звідки до квартири потрапляє вода, вони так і не змогли. Згідно з їхньою версією, вода може потрапляти з каналізації квартири поверхом вище. Але там вже давно ніхто не живе.

– Зараз ми намагаємося знайти сусіда поверхом вище, щоби зайти до його приміщення і з’ясувати, звідки саме витікає вода, – каже начальник ЖРЕПу №9 Григорій КОШАРА. – Можливо, через дах, а можливо, з каналізаційних мереж сусідньої квартири.

Також пан Кошара висловив невпевненість у тому, чи дах пошкоджено справді стихією:

– Нехай вітер зірвав би два чи три листи шиферу, але ж не тридцять квадратних метрів. Крім того, я спілкувався із двірником, який сказав, що зібрав уламки від одного-двох листів. Ми розглядаємо цей випадок. Коли будуть результати, тоді й розпочнемо роботи. Займе це приблизно два дні, а поки що допоможемо.
Збитки у районах міста ще рахують

Згідно з інформацією прес-центру мерії, місто від стихії вже зазнало збитків на суму 2,56 мільйона гривень. І це не межа.

Як повідомили у прес-центрі, підрахунками збитків займаються районні у місті ради.

– Найпоширенішими є випадки, коли з будинків зриває покрівлю, падають димарі та дерева, – розповідає начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Першотравневої райради Володимир ЗАТУРСЬКИЙ. – Зараз сума збитків у районі становить 149 тисяч гривень, але це ще не остаточний результат, оскільки від мешканців з’являються нові заяви про тріщини у стінах через зсуви та пошкоджений вітром дах. Кожен випадок вивчають, оскільки йдеться про використання бюджетних коштів.

– Наразі не зовсім завершено моніторинг пошкоджених об’єктів, – розповідає в. о. начальника управління комунального господарства Василь МАНЧУЛЕНКО. – Повна сума збитків, завданих стихією, буде відома лише тоді, коли надійде інформація про всі пошкоджені об’єкти. Кошти на їхнє відновлення сподіваємося отримати із держбюджету.
Михайло САЛІТРА
4-06-2010, 12:44
Коментарів 0 Переглядів 1 341

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.