RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Переатестовані "топові" правоохоронці при зарплаті до 20 тисяч гривень їздять на дорогих авто, мають квартири у новобудовах бізнес-класу, заміські маєтки та родичів-мільйонерів.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми", спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу "UA:Перший".

Заступник начальника управління Головного слідчого управління Дмитро Бут, який був присутній на затриманні екс-голови правління "Нафтогазу України" Євгена Бакуліна навесні 2014 року, а на початку 2015-го сам оголошував про затримання екс-голови ДСНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького прямо на засіданні Кабміну, має змогу купувати дорогі квартири і дарувати їх.

Згідно з декларацією Бута, у 2015 році його дружина набула дві квартири загальною площею 200 квадратних метрів в одному з найбільш елітних комплексів столиці – "Новопечерські Липки", а також два гаражі. Також у власності родини – два автомобілі Volkswagen Touareg.

Дорогі авто і заміські маєтки: як живуть "нові" поліцейські при зарплаті до 20 тисяч


Квартири та гаражі у 2016 році дружина Бута подарувала своїй матері – тещі слідчого, зареєстрованій у Маріуполі.

Однак журналісти відзначають, що попри те, що квартири подарували матері, слідчий Бут продовжує в них жити – саме з "Новопечерських липок" він їздить до будівлі МВС.

За даними сайту "Гарна хата", в грудні 2014 року слідчий став власником будинку на понад 300 квадратів у селі Гореничі під Києвом. Але восени 2015-го подарував будинок своєму батькові Сергію Буту. Будинок поки незаселений, у ньому триває ремонт.

Згідно з деклараціями Бута, в 2013 році сукупний дохід подружжя становив майже 244 тисячі гривень. У 2014-му вони заробили більше – 2 мільйони 300 тисяч гривень, майже вся сума – від продажу чи надання в оренду майна. Однак цього навряд чи вистачило б на придбання коштовного майна.

Батько слідчого, Сергій Бут, запевняв журналістів, що маєток у Гореничах куплений на його гроші, а не кошти сина. Мовляв, він більше 20 років працював адвокатом, а до того був міліціонером на Чукотці.

На початку 2016 року Дмитро Бут проходив переатестацію – комісія вирішила звільнити його "через службову невідповідність". Однак невдовзі Окружний адмінсуд Києва поновив його на службі. Коментувати коштовне майно Бут відмовився.​

Комісія рекомендувала звільнити і Миколу Лиська – заступника начальника управління розслідування корупційних злочинів і начальника 2-го відділу Головного слідчого управління з 18-річним стажем роботи. Однак і він оскаржив це рішення.

У 2013-2015 роках Лисько та його дружина офіційно заробили 471 тисячу гривень. Ще мали понад 1 мільйон гривень та 50 тисяч доларів готівкою.

У 2015 році Лисько задекларував скромну квартиру на 42 кв. м в спальному районі Києва. Чвертю ще однієї квартири володіє його дружина.

Однак знімальна група кілька днів поспіль бачила машину Лиська у зовсім іншому районі Києва. Тут, за словами співробітника Нацполіції, розташована квартира його батька – депутата Шаргородської міської ради Василя Лиська.

Батьки Миколи Лиська прописані в Шаргороді за 300 км від Києва. Але восени 2015-го його 63-річна мати купила будинок під триста квадратів та земельну ділянку в селі Крюківщина під Києвом.

Дорогі авто і заміські маєтки: як живуть "нові" поліцейські при зарплаті до 20 тисяч


Слідчий Лисько радить питати про будинок його батьків: "Дивіться, будинок чий? Мами. Питання до кого? До мами".

Однак у тому, хто заробив на велику хату, Лисько заплутався: спершу казав, що батько адвокат, мовляв, там стільки грошей, що ще на кілька маєтків вистачить, але під час другої зустрічі уже розповів, що кошти на будинок частково заробила його мати – на заробітках за кордоном.

Генерал-майор Віктор Слівінський почав працювати в міліції більш ніж 20 років тому. Зараз він очолює департамент персоналу МВС.

Згідно з декларацією, квартир чи маєтків ні він, ні його дружина не мають.

У 2015 році родина чиновника з МВС мешкала у новобудові в Києві. Слівінський задекларував, що половина помешкання належить його старшій дочці. Інша половина квартири належить його 19-річному сину Володимиру.

Дорогі авто і заміські маєтки: як живуть "нові" поліцейські при зарплаті до 20 тисяч


Однак з’ясувалося, що цю квартиру родина здає.

Навесні 2016 року не вказаний у попередній декларації син чиновника став власником будинку на понад 200 кв.м у котеджному містечку в Києві. У дворі будинку, записаного на сина-посадовця, припарковані BMW X1 та Nissan Pathfinder, які вказані в декларації Віктора Слівінського. У 2013 році родина чиновника виклала за них близько 85 тисяч доларів.

Якщо вірити декларації, сам Віктор Слівінський – найбідніший у своїй родині. Прокоментувати на камеру усе це він відмовився.



Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
18-02-2017, 19:20
Коментарів 0 Переглядів 1 855

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги