додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Баклажани добрі для схуднення

Якщо вживати їх щодня, за місяць можна позбутися п’яти зайвих кілограмів

Баклажан – звичний для багатьох овоч, його можна смажити, тушкувати, запікати. А можна з його допомогою й лікуватися. Також його люблять ті, хто прагне схуднути, адже в 100 його грамах лише 28 ккал.

– Склад баклажана не багатий вітамінами, серед них можна виділити групу В, а також вітаміни С і РР, – пояснює сімейний лікар Світлана ТОКАРЮК. – Зате в ньому багато клітковини, пектину, білку, заліза та інших мінералів і мікроелементів. Завдяки великому вмісту вітаміну РР цей овоч корисно їсти тим, хто мріє кинути палити. РР – це нікотинова кислота, і якщо вживати щодня баклажан, то організм краще впорається з нікотиновою залежністю.

Баклажан – продукт, що містить мало калорій і тому допомагає боротися із зайвою вагою. Якщо готувати з нього страви, потрібно враховувати, що овоч добре вбирає олію, в якій смажиться, тому перед тим, як готувати баклажан, варто нарізати його і помістити на 20 хвилин в холодну воду.

Таким чином можна вбити двох зайців: просочити продукт водою, щоб менше вбирався жир, і прибрати з нього гіркоту.
Пектин з іншими мікроелементами виводить токсини з організму, при цьому заважає холестерину засвоюватися. Калій покращує роботу серця, нирок, усуваючи набряки в організмі. Також корисний баклажан і при анемії, подагрі та атеросклерозі. Особливо корисні такі страви людям похилого віку.

Народні цілителі часто використовують сік баклажана. Для його приготування потрібно зняти шкірку з молодих баклажанів і вичавити сік соковижималкою. Такий сік варто приймати у разі шлунково-кишкових захворювань.

Кому не можна
Обмежити вживання баклажанів потрібно, якщо у вас:
- гастрит або ризик його розвитку, виразки шлунку і дванадцятипалої кишки;
- проблеми з підшлунковою залозою;
- артроз;
- проблеми в роботі нирок (особливо, якщо є оксалатні камені);
- цукровий діабет із застосуванням інсуліну (баклажани можуть викликати гіпоглікемію).

Баклажанова дієта
Якщо правильно додати до свого раціону баклажани, то можна непомітно скинути до п’яти кілограм зайвої ваги, а якщо "сісти" на баклажанну дієту, то можна позбутися до 8 кг за місяць.

Корисні речовини, які містяться в цьому продукті, підтримають організм у тонусі під час дієти. Сама по собі дієта дуже проста – потрібно ввести баклажан в основну страву в обід і на вечерю їсти тільки страви з цього продукту. Готувати їх потрібно або на парі, або відварюючи. Таким чином у страві буде мало калорій, і вона збереже всі корисні речовини.

Під час такого харчування немає інших обмежень в їжі, але дієтологи радять все ж виключити солодощі, борошняні вироби і алкоголь – тоді результат вас потішить ще більше.

Як дієтичне харчування страви з варених і печених баклажанів варто вживати людям із проблемами кишечнику і травлення.

Рецепт народної медицини
Якщо є проблеми з виведеням жовчі з організму, то підійде такий народний засіб: очистити від шкірки один баклажан середнього розміру, порізати його на дрібні шматочки, залити склянкою окропу. Після того, як баклажан запариться, потрібно поставити його на водяну баню, проварити півгодини і процідити. Баклажанний настій пити щодня за півгодини до їди.

Олександра ЛИТВИНОВА
0 3 273
29-08-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...