додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Селера – для кісток, боби – для нирок

Кожен наш орган має свій улюблений продукт

Наш організм все ще залишається загадкою, хоча вже й створено чимало наукових праць. Правильне харчування – запорука нашого здоров’я. Однак вчені стверджують, що у кожного нашого органа є свій улюблений продукт.

Кожен орган в нашому організмі має свої потреби щодо поживних речовин. Всі ці потреби ми можемо заповнити за допомогою харчування, проте слід знати які продукти краще підходять для того чи іншого органу.

Селера – для кісток, боби – для нирок

Розрізана морква схожа на людське око: зіниця, райдужна оболонка і розходяться в боки лінії. Вчені розповідають нам, що морква надзвичайно корисна для циркуляції крові і покращує функцію очей.

Селера – для кісток, боби – для нирок

Помідор – овоч червоного кольору, з окремими "камерами". Серце теж червоне і у нього чотири камери. Всі дослідження доводять, що помідори очищають кров і корисні для серця.

Селера – для кісток, боби – для нирок

Виноград звисає у вигляді грона, за формою нагадує серце. Кожна виноградина схожа на клітину крові – і дослідження нині показують, що виноград також є їжею, яка наповнює кров і серце життєвою енергією.

Селера – для кісток, боби – для нирок

Волоський горіх нагадує маленький мозок: ліва і права півкулі, верхній і нижній відділи, мозочок. Навіть "зморшки"-складки на горіху неймовірно схожі на зовнішній шар кори головного мозку. Сьогодні ми знаємо, що волоські горіхи сприяють виробленню більше трьох десятків нейротрансмітерів, необхідних для функціонування мозку.

Селера – для кісток, боби – для нирок

Боби зцілюють і допомагають підтримувати функцію нирок. І виглядають вони точно, як людська нирка.

Селера – для кісток, боби – для нирок

Селера, китайська капуста, ревінь з вигляду дуже схожі на кістки. Ці харчові продукти особливо сприяють зміцненню кісток. Адже наші кістки на 23% складаються з кальцію – і ці продукти теж на 23% складаються з кальцію. Якщо у вашому харчуванні недостатньо кальцію, тіло "витягує" його з кісток, що робить кістки крихкими. Ці ж продукти поповнюють запас речовин, необхідних нашому скелету.

Селера – для кісток, боби – для нирок

Баклажан, авокадо і груша сприяють здоров’ю і гарному функціонуванню матки (і шийки матки) у жінок – і виглядають точно, як ці органи. Сучасні дослідження показують, що, якщо жінка з’їдає одне авокадо на тиждень, це допомагає здорового балансу гормонів, скиданню небажаної ваги після пологів і запобіганню раку шийки матки. А як щодо наступного факту: для того, щоб виростити авокадо (від пуп’янка до зрілого фрукта) потрібно рівно дев’ять місяців!
У кожному з перерахованих вище продуктів міститься більше 14 тис. фотолітичних хімічних харчових компонентів (сучасній науці поки що вдалося вивчити і дати найменування лише 141 з них).

Селера – для кісток, боби – для нирок

Інжир сповнений насіння і росте парами. Інжир підсилює рухливість чоловічих сперматозоїдів і збільшує їхню кількість, а також допомагає в лікуванні чоловічого безпліддя.

Селера – для кісток, боби – для нирок

Топінамбур (солодка картопля) з вигляду нагадує підшлункову залозу і допомагає діабетикам збалансувати глікемічний індекс.

Селера – для кісток, боби – для нирок

Оливки оздоровлюють і зміцнюють функцію яєчників.

Селера – для кісток, боби – для нирок

Грейпфрут, апельсин та інші цитрусові виглядають точно, як жіночі груди, і насправді сприяють здоровому функціонуванню грудей і руху лімфи всередині них.

Селера – для кісток, боби – для нирок

Цибулини нагадують клітини тіла. Сучасні дослідження показують, що цибуля допомагає очищенню всіх клітин тіла від відходів життєдіяльності. Вона недаремно викликає сльозотечу: сльози очищають епітеліальний шар очей.

Що з’їсти, щоб бути здоровими
Для мозку: лосось, тунець, сардини, волоський горіх.
Для м’язів: банани від болю у м’язах, червоне м’ясо, яйця, тофу (соєвий сир), риба.
Для легень: броколі, брюссельська капуста, китайська капуста.
Для шкіри: чорниця, лосось, зелений чай.
Для волосся: темно-зелені овочі, квасоля, лосось.
Для очей: кукурудза, яєчні жовтки, морква.
Для серця: помідори, печена картопля, сливовий сік.
Для кишечнику: чорнослив, йогурт.
Для кісток:апельсини, молоко, селера.


Цікаві факти
- Деякі овочі це абсолютно не те, чим ми звикли їх вважати, так, наприклад, полуниця – це горіх, а гарбуз, диня і кавун – ягоди.
- До родини персикових належить і мигдаль.
- Арахіс насправді – це зовсім не горіх, а боби. А бразильський горіх – це не горіх, як його звикли вважати, а зерно.
- Банан – це трава, а не фрукт. Іншими словами, це найвища і міцна трава сімейства орхідей, а банан – її ягода.
- У капусті міститься 90% води, у кавуні – 92%, а в моркві – 87%.
- Яблука набагато краще тонізують, ніж кава, тому що природний цукор, який міститься в яблуках, кращий, ніж кофеїн. Тому вранці краще з’їсти яблуко або випити свіжого яблучного соку, ніж кави.
- Завдяки селері можна схуднути, тому що в її стеблі лише 10 калорій, водночас для перетравлення організму потрібно в кілька разів більше калорій.
- Не можна зберігати поряд картоплю і цибулю, оскільки вони швидко почнуть псуватися.
- Давні римляни, як вогню, боялися лимона. Вони вірили, що цей фрукт смертельно отруйний. Лимон знайшов все-таки своє місце – з його допомогою боролися проти молі.

Підготувала Леся Токарюк
0 2 417
30-04-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги