додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

У Буковинському державному медичному університеті відбувся міжнародний конгрес BIMCO

У Буковинському державному медичному університеті відбувся ІІ Міжнародний медико-фармацевтичний конгрес студентів та молодих учених "Новітні тенденції в медицині та фармації, BIMCO 2015", у якому взяли участь майже тисяча студентів, з яких 180 – іноземці.

Молоді науковці представили 11 країн: Україна, Польща, Молдова, Румунія, Словаччина, Латвія, Грузія, Узбекистан, Непал, Туреччина, Росія. До столиці Буковини приїхали делегації медичних і класичних вищих навчальних закладів Вінниці, Львова, Хмельницького, Івано-Франківська, Харкова, Полтави, Одеси, Києва, Луцька, Ужгорода. На науковий форум завітали студенти й молоді вчені з Тбіліського державного медичного університету (Грузія), Державного університету медицини і фармації ім. Н. Тестеміцану (Республіка Молдова), Університету медицини та фармації Крайова (Румунія), Університету медицини і фармації ім. Г.Т. Попа (Румунія), Університету Павла Йозефа Шафарика в Кошице, (Словацька Республіка).
Протягом конгресу відбулося 30 секційних засідань та 10 клінічних майстер-класів за різними науковими напрямами. Учасники обговорювали актуальні питання медичної та фармацевтичної науки, ділилися своїми науковими здобутками та удосконалювали професійні навички.
У рамках форму пройшов ІІІ Симпозіум "Студентське самоврядування як основа демократичної трансформації суспільства", під час якого проводилися секційні засідання, круглі столи, психологічний та комунікативний тренінги, тренінг з надання першої медичної допомоги. Для обговорення проблем студентського самоврядування прибули представники ДВНЗ "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім. Григорія Сковороди", Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, Луцького базового медичного коледжу та Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика.
Також було проведено круглий стіл з міжнародною участю "Формування науково-дослідницьких навичок та організація наукової роботи студентів: обмін досвідом із Тбіліським державним медичним університетом".
Окрім плідної наукової діяльності, учасники форуму ознайомилися з культурно-мистецьким життям БДМУ. Студентський аматорський народний театр Буковинського державного медичного університету дав виставу "Шалений день або весілля Фігаро" за п’єсою П’єра Бомарше.

ІІ Міжнародний медико-фармацевтичний конгрес студентів та молодих учених "Новітні тенденції в медицині та фармації, BIMCO 2015" внесено до реєстру з'їздів, конгресів, симпозіумів, науково-практичних конференцій МОЗ та НАМН України 2015 № 2.
За матеріалами конгресу щорічно видається Всеукраїнський медичний журнал молодих вчених "Хист".
Молодіжний науковий форум уперше проведено в 2003 році як звичайну конференцію студентів та молодих учених університету. За час свого існування він пройшов розвиток від всеукраїнської до наукової студентської конференції з міжнародною участю, яка з 2004 року набула статусу міжнародної. Захід включено до Реєстру наукових з’їздів, конгресів, симпозіумів і науково-практичних конференцій, затвердженого МОЗ і НАМН України.
З часом розширилися не тільки географія наукового форуму, але й тематика: з медичної конференція переросла у медико-фармацевтичну, а з 2013 року в її рамках проводиться сателітний симпозіум, присвячений проблемам студентського самоврядування у вищій школі.
З 2014 року відбулося підвищення статусу молодіжного наукового форуму: вперше організовано Міжнародний медико-фармацевтичний конгрес студентів та молодих учених, BIMCO.
0 1 100
10-04-2015, 14:45

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги