додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Березовий сік – від кашлю

Наприкінці березня – на початку квітня саме час насолодити дарами природи: березовим соком.
– Ще з давніх літописів відомо, що слов’яни поклонялися березі, вважаючи її богинею, – говорить Юлія КОЛОТИЛО, сімейний лікар Коровійської лікувальної амбулаторії. – Лікувалися її бруньками, листям і, звичайно, соком. Це – смачний цілющий напій (якщо ви не збирали його біля траси або в промисловій зоні міста).
Найкраще березовий сік пити свіжим по 3 скл на день протягом усього періоду збирання. Березовий сік приймають для загального зміцнення організму, підвищення імунітету. Він очищає кров, покращує обмін речовин, сприяє розчиненню каменів у нирках та в сечовому міхурі фосфатного і карбонатного походження.
Також березовий сік – чудовий відхаркувальний, жовчогінний, сечогінний, протипухлинний і протизапальний засіб. Його п’ють у разі застуд та хвороб дихальних шляхів. Соком полощуть горло при ангіні й стоматитах.
Особливо корисний березовий сік для тих, хто страждає від цукрового діабету, адже він має здатність зменшувати кількість цукру в крові.
Окрім впливу на внутрішні системи організму, березовий сік застосовується при лікуванні різних шкірних захворювань, таких як нейродерміт, екзема, фурункульоз.
Проте потрібно застерегти: не всім можна пити сік берези. Людям із сечо-кам’яною хворобою та виразкою шлунку варто проконсультуватися з лікарем, перш ніж вирішили оздоровитися за допомогою березового соку. Він протипоказаний тим, у кого алергія на пилок берези. (Л. Токарюк)

Цілющі рецепти
- Березово-вівсяний напій. 1 скл добре промитого вівса залити 1,5 л березового соку, настояти в холодильнику 10-12 годин, поставити на вогонь, довести до кипіння й варити в закритому посуді на слабкому вогні, доки не википить половина соку, потім перецідити. Приймати по 100-150 мл тричі на день за 30 хв. до їди протягом місяця. Цей напій особливо рекомендується тим, хто страждає від шлункових захворювань, обтяжених хронічним гепатитом або панкреатитом.
- Березово-лимонний напій. Допоможе хворим на гіпотонію (знижений тиск). 6 лимонів добре помити, видалити насіння, перекрутити на м’ясорубці, покласти в трилітрову банку, залити 1 л березового соку. Настояти, щільно закривши, у холодильнику 36 годин, потім додати 500 г меду, ретельно перемішати й знову поставити в холодильник на 36 годин. Приймати по 50 мл тричі на день за 30 хв. до їди.
- Березово-аїрний напій. 1 ст. л. кореневищ аїру залити 3 скл березового соку і варити в щільно закритому посуді 15 хв., зняти з вогню, настояти, утепливши, 2 год., процідити. Приймати по 0,5 скл тричі на день за 30 хв. до їди, можна підсолодити медом. Застосовувати як протигарячковий і відхаркувальний засіб у разі кашлю.
0 2 466
26-03-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги