додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Публікації

Нетримання сечі – не дитяча проблема

Нетримання сечі – одне з найбільш актуальних питань сучасної гінекології, оскільки цей симптом спричинює важкі фізичні та моральні страждання жінки.

Сьогодні проблема нетримання сечі має не тільки медичне, а й соціальне значення. Як свідчить статистика, близько третини пацієнток, які щорічно звертаються до гінеколога, вказують на симптоми мимовільного сечовипускання, а дані соціологічних опитувань вказують на те, що одиничні епізоди нетримання сечі мають місце у 40% всіх жінок. До нетримання сечі призводить порушення функції сфінктерів сечового міхура, зменшення анатомічної довжини уретри та заднього уретро-міхурового кута.

Звичайно, з проблемою нетримання сечі можна прожити довге життя, сприймаючи патологію як, свого роду, неминучість у зв’язку з невід’ємними віковими проявами, при цьому споглядаючи, як руйнуються сімейні стосунки, власна особистість через відчуття неповноцінності, терплячи не абиякі фізичні страждання. Проте у ХХІ столітті нам, акушерам-гінекологам, хотілося б бачити іншу модель ставлення жінки до власного здоров’я та благополуччя, пані будь-якого віку повинна бути здоровою, енергійною, привабливою і, як наслідок, упевненою у собі. Отже пам’ятайте, що цю проблему вирішувати можна і треба. Насамперед, зверніться на консультацію до гінеколога, який зможе оцінити стан тазового дна, ступінь і характер порушення тазових функцій, їх причини і потім визначити можливості відновлення нормальної анатомії і фізіології усього тазового комплексу.

З розвитком науково-технічного прогресу широкого застосування в світі набули, так звані, петльові операції, які, по праву, є основними в хірургічному лікуванні нетримання сечі. Сьогодні у Пологовому будинку №2 м.Чернівці з успіхом виконують це втручання. Суть операції полягає в установленні синтетичної сітчатої петлі під середньою частиною уретри, що знижує тиск на неї при мимовільному скороченні м'язів (кашлі, чханні, сміху тощо) і тим самим усуває головну причину стресового сечового нетримання сечі.

Операція з використанням вільної синтетичної петлі ефективна в 90-97% випадків при лікуванні нетримання сечі. Застосування інертного матеріалу дозволяє мінімізувати травматичність втручання, перетворюючи його в малоінвазивне. Дана методика може бути рекомендована як операція вибору у пацієнток з нетриманням сечі, а також у разі поєднання патології з опущенням геніталій і цистоцеле одночасно з іншими вагінальними втручаннями.

Отже, арсенал гінекологічних операцій, в тому числі "петльових" при стресовому нетриманні сечі гарантує покращення якості життя жінки, дає можливість відчувати себе здоровою матір’ю, чарівною дружиною, повноцінним членом суспільства. Не залишайтеся зі своєю бідою наодинці, звертайтеся до лікарів і пам’ятайте, разом ми подолаємо будь-які проблеми.

Головний лікар Пологового будинку №2 Куріцин Альберт Вікторович.
Завідувач гінекологічного відділення Пологового будинку №2 Куріцина Світлана Альбертівна.
Доцент кафедри акушерства, гінекології та перинатології Буковинського державного медичного університету Бирчак Інна Володимирівна.
0 2 307
9-03-2016, 15:17

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги