додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Студенти БДМУ проходили практику в Німеччині

Кожен студент мав можливість спробувати себе у ролі помічника лікаря.

Четверо студентів Буковинського державного медичного університету пройшли двомісячну практику в Університетській клініці м. Любек, Німеччина (Universitätsklinikum Schleswig-Holstein in Lübeck).

"Наша практика почалася чудово: по прибуттю на залізничний вокзал нас зустрів виконавчий директор анестезіологічного відділення Медичної клініки UKSH- професор Karl Friedrich Klotz, з яким ми одразу знайшли спільну мову" - розповідають студенти.

"Після першої зустрічі, святкової вечері та ознайомчої екскурсії по університету і клінічним базам, ми приступили до виконання головного нашого завдання – отримання необхідних навичок під пильним керівництвом професорсько-викладацького колективу клініки.

Практика складалася з лекційного тижня та трьох двотижневих циклів (анестезіологія, хірургія, терапія).

Нам надали можливість спостерігати за віртуозною роботою лікарів та брати участь у проведенні маніпуляцій, починаючи з первинного прийому пацієнтів, підготовкою до оперативних втручань (інтубацією, катетеризацією центральних артерій) і закінчуючи хірургічними втручаннями.

Кожний студент мав можливість спробувати себе у ролі помічника лікаря. Викладачі також приділяли велике значення теоретичній частині, включаючи як анатомію людини, так і розгляд та аналіз фармакологічних властивостей призначуваних препаратів.

Однак наші враження про літню практику пов’язані не тільки з навчанням. Організація вільного часу була дуже різносторонньою і насиченою. Впродовж даного періоду часу ми встигли побувати в Берліні, Гамбурзі, Шверіні, Бремені та Копенгагені.

Особливо хотілось б подякувати професору Клотцу, який кожного тижня організовував наше дозвілля, влаштовуючи різноманітні заходи (починаючи з вечірок і закінчуючи прогулянкою на каноє неповторними каналами Любека)" - розповідає Івіна Оксана.

Проходження літньої практики в Університетській клініці м. Любек (Німеччина) подарувало незабутні враження, неоціненний досвід і нових друзів, за що ми дуже вдячні нашому університету".
0 966
6-10-2015, 23:58

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги