додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чому під час бігу виникає відчуття ейфорії

Любителі бігу під час інтенсивних тренувань і після них відчувають приємне почуття ейфорії.

Особливо це стосується бігунів на довгі дистанції. Вчені довели, вся справа в гормоні щастя дофаміну і системі з інших сполук, що містяться в головному мозку. Про це пише Science World Report.

Лептин - гормон, що міститься в організмі все ссавців. Ця речовина у людей визначає почуття мотивації. Відомий факт: у успішних бігунів низький рівень лептину. Це дозволяє їм підвищити витривалість у бігу на довгі дистанції.

Вчені вважають, не тільки фізичні дані, але і гормональний фон впливає на успіхи спортсменів. В рамках експерименту вчені знижували активність білку STAT3 у лабораторних мишей. Ця сполука міститься в головному мозку, допомагає у синтезі гормону щастя і регулюється лептином, що впливає на мотивацію.

Вчені помітили: придушення білку змушувало тварин пробігати за день великі дистанції. Такі миші менше втомлювалися, менше витрачали часу на пошук і поглинання їжі.

Чи буде використовуватися зібрана інформація в професійному спорті, покаже час. Коментарів комісії зі спортивного допінгу поки що немає.
0 910
5-09-2015, 14:02

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги