додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

У БДМУ відбулися урочистості з нагоди початку нового навчального року

Понад тисячу студентів посвятили у першокурсники.

В останній день літа у ВДНЗ України "Буковинський державний медичний університет" відбулися урочистості з нагоди початку нового 2015-2016 навчального року. У Палаці "Академічний" проходила урочиста посвята першокурсників у студенти медичних факультетів № 1, № 2, № 4, стоматологічного, фармацевтичного факультетів та коледжу БДМУ. До великої та дружньої родини університету долучилися 1015 нових студентів. Церемонія розпочалася хвилиною мовчання за Героями, які ціною власного життя захищали рідну Україну. Учасники народного аматорського студентського театру Буковинського державного медичного університету виконали театральну композицію "Жити в мирі і любові".

Ректор Тарас Бойчук побажав першокурсникам, їх батькам та викладачам натхнення, успіхів, наснаги і високих звершень. Він зазначив, що цього року подали заяви понад 8,5 тисяч абітурієнтів, але вступили до університету тільки найкращі. За кількістю поданих заяв серед вищих медичних навчальних закладів України БДМУ посідає 4-те місце. А за показником прохідного балу на спеціальність "Лікувальна справа" університет посів 1 місце та 4 місце – на спеціальність "Педіатрія" серед ВМНЗ України.

На свято до першокурсників завітали поважні гості: голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук, керуючий справами Чернівецької обласної ради Микола Борець, директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксана Андрієць, заступник начальника управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Галина Бовкун, голова Чернівецької обласної ради профспілок Володимир Шкварковський, начальник Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, головний державний санітарний лікар Чернівецької області Наталія Гопко.

"Шановні першокурсники, Ви маєте змогу навчатися в одному з найкращих вищих навчальних закладів. Буковинський державний медичний університет – це гордість Буковини, гордість нашої держави. У Вас є всі умови для того, щоб стати справжніми професіоналами: професорсько-викладацький склад БДМУ знаний у всьому світі, вуз забезпечений потужною матеріально-технічною базою. Бажаю Вам легкої життєвої дороги і мирного неба. Будьте мудрими, цінуйте і шануйте батьків, примножуйте славу свого навчального закладу", - привітав студентів з Днем знань Олександр Фищук.

Оксана Андрієць поздоровила першокурсників та їхніх батьків з тим, що вони обрали Буковинський державний медичний університет, знаний не тільки в Україні, але й далеко за її межами. Директор Департаменту охорони здоров’я висловила слова привітання колективу університету, який здійснює підготовку нового покоління медиків.

Від імені управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Галина Бовкун побажала першокурсникам наполегливої праці та успіхів у навчанні: "Ставте перед собою амбітні цілі й сміливо йдіть до них. Нехай на Вашому шляху завжди будуть надійні друзі".

Студенти, які вперше вдягли лікарські халати і шапочки, урочисто проголосили клятву старанно вчитися й бути гідними свого звання. Ректор університету Тарас Бойчук вручив першокурсникам символічний Студентський квиток та Ключ до знань і побажав успішного навчання та захоплюючого студентського життя.
0 1 372
31-08-2015, 23:40

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги