додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як не насидіти у офісі геморой

Вживайте вдосталь чистої води.

Хвороби "нижче пояса" ми звикли вважати ганебними, які непристойно обговорювати вголос, тому з візитом до лікаря тягнемо до останнього - коли вже стане не під силу.

Медики втомилися повторювати: "Краще попередити хворобу, ніж лікувати". Адже профілактика геморою не є чимось складним. Як правило, це прості принципи здорового способу життя.

- Перш за все, потрібно включити в свій графік фізичні навантаження. Особливо це стосується людей, які проводять в сидячому положенні не менше 8 годин на день. Найпоширеніший спосіб привести свої м'язи в тонус і поліпшити кровообіг - це заняття плаванням.

- Правило для офісного співробітника: як тільки захотілося закинути ногу на ногу, щоб поміняти положення тіла - краще встаньте і пройдіться по кабінету, або сходіть за кавою, або просто постійте біля робочого столу. В ідеалі, звичайно, зробити мінізарядку, але на це мало хто зважиться в умовах open space.

- Особливу увагу потрібно приділити своєму раціону. Щодня потрібно вживати свіжі овочі, фрукти і продукти, багаті клітковиною. Також важливо харчуватися в один і той же час. Налагоджена робота всіх систем організму, в тому числі і шлунково-кишкового тракту, значно знизить ризик розвитку геморою.

- Ще один пункт - питний режим. У нормі людина повинна вживати не менше 2 літрів чистої питної води. Така кількість рідини допоможе уникнути запорів.
0 989
3-08-2015, 13:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги