додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Лікувати карієс можна безболісно

Безболісний спосіб передбачає нарощування кальцію в місцях, де зуб пошкоджений.

Для багатьох з нас бормашина - прокляття дитинства та жахіття кожного стоматкабінету. Тепер мучитись не прийдеться, адже видалити карієс або ж хворий зуб - легше ніж кашлянути.
У Великобританії вчені винайшли технологію, як лікувати пошкоджені карієсом чи іншими хворобами зуби без традиційної бормашини.

Як повідомляє The Daily Mail новий безболісний спосіб передбачає нарощування кальцію і фосфору в місцях, де зуб пошкоджений. Метод отримав назву процедура прискореної ремінералізації.

Спеціальний прилад для нього вигадали науковці в Лондонській школі медицини. Розробники кажуть, що спочатку лікарю-стоматологу доведеться підготувати місце, в якому потрібно наростити зуб. А потім, спеціальними приладом спрямувати іони кальцію і фосфору в пошкоджені місця.

Новий метод лікування безболісний. Розробники кажуть, що собівартість процедури мінералізації за допомогою їхнього приладу така ж, як і при звичайному чищенні бормашиною. В стоматологічних клініках Великобританіїлікування зубів за новим методом може з'явитися через три роки після патентування і випробувань. Будемо очікувати такі технології і в Україні.
0 652
4-07-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...