додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чим небезпечний врослий ніготь

Тісне взуття і неправильний догляд можуть стати причиною врослого нігтя.

Багатьом знайоме таке неприємне явище як врослий ніготь (онікокріптоз). Тісне взуття і неправильний догляд цілком можуть стати причиною врослого нігтя.

При відсутності лікування тканини навколо нігтя набрякають, червоніють, заподіюючи біль і дискомфорт при русі. Якщо проігнорувати лікування, то з часом може поширитися інфекція, патологія розвивається, ніготь врізається в палець, доставляючи біль, подібний зубному, пухлина пальця може збільшитися в два рази, рана під нігтем може почати гноїтися і кровоточити, запальний процес може перейти в хронічний, в підсумку відбудеться омертвіння тканин і навіть можлива гангрена.

Як правило, лікування врослого нігтя проводиться хірургічним методом. Він полягає у повному або частковому видаленні нігтьової пластинки і вишкрібанні нігтьового ложа. Цей захід необхідний, щоб новий ніготь виріс здоровим і красивим. У недавньому минулому висічення врослого нігтя вироблялося тільки за допомогою скальпеля. Сучасна медицина проводить лікування за допомогою новітніх лазерних технологій і радіохвильового методу, що значно спрощує процедуру.

Народна медицина пропонує кілька способів лікування врослого нігтя на початкових стадіях хвороби. З цією метою використовуються цілющі властивості соку алое, трав'яні ванночки, содовий розчин. Але якщо біль гостра і з'явилося нагноєння, народні засоби вже не допоможуть, необхідна негайна консультація лікаря.
0 1 061
24-05-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги