додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

В якому віці найкраще розпочинати сімейне життя

Чимало пар вступають в шлюб з економічних причин.

Батьки і родина вже з повноліття починають говорити про те, що пора шукати собі чоловіка/дружину, а вам би ще погуляти і відпочити, перш ніж навантажувати себе шлюбом. Який вік є оптимальний?

Група американських соціологів на чолі з Аріель Куперберг з Університету Північної Кароліни вивчили дані Національного репрезентативного опитування, яке проводилося в 1995, 2002 і 2006 роках.

7000 осіб, які хоча б раз були в шлюбі, відповідали на різні питання, у тому числі про те, коли вони стали жити разом. Результати не показали ніякого взаємозв'язку між співжиттям і розлученням, хоча останнім часом така версія часто висловлювалася. Замість цього знайшлися інші дуже цікаві чинники. Наприклад, рідше розлучаються пари, які одружилися або почали співжиття у 23 роки.

"Саме в цей момент у людей найкраща можливість вибрати найбільш підходящого партнера" — говорить Куперберг. Цей вік збігається із закінченням навчання, додала вона. Дослідження показало, що більшість пар виникають саме в студентські роки. Цікаво, що зовсім не важливо, одружилися люди в цей момент або просто почали жити разом. Важливим виявилося інше — скільки часу вони знають один одного.

З'ясувалося, що закохані з вищою освітою починали жити разом у середньому через 14 місяців знайомства, а з більш низьким рівнем освіти — через 6. Якщо перші починали робити це найчастіше через почуття, другі — з економічних причин: жити удвох дешевше, ніж по одному. Мабуть, в цьому і лежить основне яблуко розбрату: люди погано знають один одного, їхні почуття ще не перевірені і у них фінансові проблеми. Саме такі пари, навіть якщо вони оформляють офіційний шлюб, виявляються найбільш недовговічними.
0 652
22-05-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги