додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як захиститись від захворювань щитовидної залози

Корисний для щитоподібної залози вітамін D.

Щитоподібна залоза дає збій у багатьох українців, які перижили чорнобильську катастрофу, оскільки виявилась найбільш уразливою до радіаційного опромінення. Цей крихітний орган забезпечує належну функціональність клітин організму. Як підтримати її в належному стані?

Важливо підвищити рівень бета-каротину в крові. Каротин – жовто-оранжевий пігмент в продуктах. В раціон можна включати не тільки моркву, а й гарбуз, зелену цибулю, помідори, червоний перець, грейпфрути і сливи, персики, дині, абрикоси, хурму, аґрус, тобто фрукти та овочі, що містять цю речовину, яка має імуностимулюючу і адаптогену дію.

Корисний для щитоподібної залози вітамін D. Найкраще “виловлювати його”, приймаючи сонячні ванни. Він також міститься в жирних сортах риби, сирі , молочних продуктах, яєчному жовтку, ікрі, грибах. За даними лікарів, у людини, чий раціон насичений цим вітаміном, ризик виникнення серйозних проблем зі щитоподібною залозою знижується на 25%.

Маргарин, кукурудзяна олія, поліненасичені жири можуть перешкоджати засвоєнню залозою йоду. А ось вершкове масло з йодом сумісне.

Медики також вважають, що такі мінерали, як цинк, марганець, селен і мідь також позитивно впливають на “головного клітинного розпорядника”. В аптечній мережі наразі існує чимало препаратів, які містять ці мінерали, однак, що саме з них слід приймати, краще з’ясувати у лікаря, а не в Інтернеті.
0 750
20-05-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги