додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Яка користь чорного перцю

Вживання перцю знизить ризик інфаркту.

Кожен з нас добре знайомий з цим продуктом, який називають королем прянощів — чорний перець. А ось у чому користь меленого перцю для організму, знають небагато.

В першу чергу, користь позначається на органах травлення. Із застосуванням перцю швидше відбувається процес травлення, так як він сприяє виділенню соляної кислоти. Чорний перець допомагає налагоджувати роботу кишечника, позбавляє від кишкових газів і шлаків.

Пиперин підсилює проникнення амінокислот крізь стінки кишечника в кров, прискорюючи засвоюваність їжі під час проходження її через кишечник. З цієї причини Аюрведа пропонує щороку 2-3 тижні після їжі приймати по три горошини перцю в день для очищення шлунково-кишкового тракту.

Перець є протимікробним засобом, його корисно приймати для профілактики глистів. Він прискорює засвоєння корисних речовин з їжі і ліків.

Ще одна перевага чорного перцю сподобається жінкам і дівчатам, які мріють схуднути. Речовини, що містяться в ньому, знищують жирові клітини. Крім того, такий вид схуднення доступний і дешевий.

Чорний перець дуже корисний для серцево-судинної системи. Народна медицина давно використовує перець для зниження ризику серцевих захворювань. Справа в тому, що перець сприяє розрідженню крові, він очищає кровоносні судини, в тому числі і судини мозку. Таким чином, зменшується навантаження на серце, а значить, знижується ризик інфаркту або інсульту.

Чорний перець — відмінний очищувач органів дихання, він зменшує утворення слизу і видаляє її. Перець разом з медом приймається як відхаркувальний засіб. Встановлено, що антиоксиданти перцю сприяють попередженню раку, серцево-судинних захворювань і захворювань печінки.
0 338
16-05-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти