додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

В чому криється небезпека цвілі

Вона може потрапляти зовні з одягом, продуктами чи тваринами.

Іноді ми не звертаємо на неї уваги, але виникнувши на стінах нашого дому чи на меблях через надмірну вологість, цвіль може завдати чималої шкоди організму людини.

Пліснява – це один із видів грибкових утворень, яка, виникаючи з невеличкої плямки на стіні, може розростись до великих розмірів, залежно від сприятливості умов. У квартирі найчастіше виникає чорна цвіль у темних та вологих кутках. Причиною стають мікроскопічні спори плісняви, які розмножуються при високій температурі.

Вона може бути як і спричиненою супутніми умовами, так і занесена вами ззовні на одязі, продуктами чи тваринами. Також цвіль обов’язково виникне в умовах поганої вентиляції будинку.

Найчастіше людина, помітивши в домі цвіль, не поспішає проводити ліквідаційні заходи, вважаючи що з часом "само зійде". Однак, не варто недооцінювати небезпеку плісняви, яка є надзвичайно токсичною та викликає чимало хронічних захворювань.

Зокрема, такі поширені зaхворювання як мoлочниця, ураження печінки та нирок, стоматит, носові кровотечі – це все шкода, завдана пліснявою. Якщо ви відчуваєте постійну нудоту, легко втомлюєтесь та страждаєте головними болями, не потрібно бігти до лікаря – спершу приведіть до ладу будинок.

Для того, щоб позбутись цвілі остаточно, лікарі радять не економити на собі та здоров’ї і зробити повноцінний ремонт кімнати, де виникла інфекція. Тільки так ви будете впевнені, що напасть не повернеться і не отруюватиме вам організм.

Щодо інших кімнат квартири чи будинку, то лікарі радять частіше їх провітрювати, щоб не занести цвіль, а також підтримувати рівень вологості не вище 50%. У вологі пори року вмикайте обігрівачі та просушуйте килими, подушки, штори які знаходяться у кімнатах.
0 758
15-05-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги